perjantai 30. joulukuuta 2011

Oma valkoinen kotimme vol. 1

Voisin seuraavaksi esitellä hieman taloamme ja vaikkapa vähän tarkemmin tuota talomme keskimmäistä kerrosta. Otetaan yläkerta ja kellari sitten omina postauksinaan. Talomme on siis 3 kerroksinen kivitalo, jonka olemme suunnitelleet yhdessä suunnittelutoimiston kanssa. Voisi kuitenkin sanoa, että talo on enemmänkin meidän suunnittelemamme, mutta suunnittelutoimisto hoisi sen laskennallisen osan.

Suunnittelun lähtökohdiksi talossamme otettiin se, että haluamme talostamme mahdollisimman valoisan ja avaran. Valoisuuden maksimoimiseksi meillä on todella paljon ikkunoita. Lisäksi keskimmäinen kerros, jossa pääsisäänkäyntikin sijaitsee on lähestulkoon yhtä ja samaa tilaa. Tässä kerroksessa on myös kaksi n. 6 metriä korkeaa tilaa, toinen sisäänkäynnin päällä ja toinen olohuoneessa isojen ikkunoiden edessä. Itse rakastan näitä korkeita tiloja, sillä tuntuu siltä, että näin kotona on "helpompi hengittää".

Keskikerroksessa sijaitsee olohuone, ruokailutila ja keittiö, näiden lisäksi wc ja kodinhoitohuone. Olohuone ja ruokailutila on rajattu toisistaan takalla joka aukeaa molempiin suuntiin ja keittiö on rajattu ruokailutilasta saarekkeella, tai ehkäpä oikeampi nimitys olisi niemeke, kun kuitenkin on toisesta reunastaan kiinni.Olen ollut tosi tyytyväinen tähän huonejärjestykseen. Tykkään, että keskikerros on vähän kuin samaa tilaa. Keittiössä kokkaillessa ei koskaan tunnu, että olisi suljettuna kaiken ulkopuolelle. Kuitenkin tuo takka rajaa aika kivasti olohuoneen ja ruokatilan omiksi alueikseen. On myös ihanaa, kun kodinhoitohuoneemme on riittävän iso ja siellä on tarpeeksi pöytätasoa. Lisäksi tuo kurasyöppö on koirallisessa perheessä hyvä ja eiköhän se vielä tuon tyttömmekin kanssa osoittaudu hyväksi jutuksi kunhan hän vaan pikkuisen vielä kasvaa. Wc meillä on kuitenkin eri tavalla kuin tässä piirustuksessa. Pytty ja allas ovat vaihtaneet paikkaa ja näin saatiin altaan ympärille pitkä taso jonka alla kaapistot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti