keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Herkkusalaatti ja uutuuksia

Eilen kokkailtiin illalla nopeasti mun alltimefavorit salaattia. Tämä on sellainen salaatti, että tätä voisi syödä ihan älyttömiä määriä ja siltikin sitä tekisi vähän lisää mieli. Siis takuuvarmat salaattiähkyt tiedossa. ;) Enpä ehtinyt edes ajatella tämän kuvaamista kun se jo lähti kohti parempia suita.

Aurajuustoinen kanasalaatti

Salaattia
2 päärynää
Kanaa (suikaleina tai filepihveinä, jotka voi leikellä) + mausteet kanoille
½ pakettia Aurajuustoa
pähkinöitä (itse suosin saksanpähkinää, myös pecanpähkinät ja pinjansiemenet sopivat)


Kastike on kuitenkin se joka kruunaa koko salaatin ja ilman sitä lopputulos olisi tosi laimea. Salaatinkastikkeeseen, mulla ei ole mitään sen tarkempia ohjeita antaa, kun teen sen aina vähän mututuntumalla maistellen välillä. Ainekset siihen kuitenkin ovat suht simppelit: Balsamicoetikkaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja sokeria ja öljyä lopuksi hurjasti sekoitellen muiden aineiden joukkoon.

Itse salaatti on hyvin simppeli valmistaa. Revit haluamasi salaatit kulhoon, päärynät palasina perään (ei kannata tehdä liian pieneksi), mukaan aurajuusto ja pähkinät. Kanat ovat tällävälin tietysti paistettu ja maustettu. ;) Itse suosin noita filepihvejä, koska tällöin kana jää vähän mehukkaammaksi, mutta suikaleet käy ihan mainiosti myös. Kanat voi joko sekoittaa salaatin joukkoon tai vaan annostella suoraan salaattikasan päälle lautaselle.

Salaatinkastiketta ei myöskään kannata sekoittaan suoraan salaatin joukkoon vaan se kannattaa laittaa vasta valmiin annoksen päälle.

Tähän loppuun muuten mun mielestä pari makeeta uutuusjuttua Ikeasta!

Kiva kiikkustuoli, sopisi hienosti esim. terassille auringonpaisteessa kiikutteluun. Aah, enää ei mene kauaa! :D Sitten nää Angenäm sarjan iiihanat mustakultaiset kulhot, vadit ja maljakot. Aika upeita!


1. Värmdö Keinutuoli 119,- / Sopii ulos ja sisälle
2. Angenäm Maljakko 17,95
3. Angenäm Kulho 19,95
4. Angenäm Vati 17,95

Kuvat: Ikea

2 kommenttia:

  1. Tuo keinutuoli on 100% varmuudella tulossa ainakin minun parvekkeelleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo kiikku on täälläkin aika vanhassa harkinnassa. Ihana olisi juoda aamukahvia parvekkeella/terassilla kiikutellen. :D

      Poista