torstai 4. heinäkuuta 2013

Suomidesignia Australiassa ja suklaapiirakkaa

Tänään tein ensimmäistä kertaa tänä kesänä kesäkeittoa uudensadon kasviksista ja voi elämä, että siitä tulikin hyvää. Olisin voinut syödä sitä niin, että halkean. :D Onneksi mies ja tyttökin tykkäävät niin saa tehdä usein sitä herkkua. 

Eilen leivoin paria erilaista piirakkaa kun illalla on tulossa ystäväperhe kyläilemään, kaikki ei kyllä mennyt ihan niinkuin strömsössä ja suklaapiirakkaan kuorrutus piti tehdä kahteen kertaan... :/ Olin onnellinen ensimmäisellä kerralla kuorrutteen erittäin hyvästä koostumuksesta ja aloin sen päälle levittämään innoissani nonparelleja. Minulla oli kahdessa purkissa niitä jäljellä ja tyhjensin ensin toisen ja ajattelin lisätä toisesta purkista päälle vielä vähän. Se osoittautuikin sitten virheeksi sillä hetkisen niitä ripoteltuani tunsin nenässäni oudon tuoksun. Hälytyskellot alkoivat soida ja vilkaisin raepurkkia. Parasta ennen 10/2012 ja ihan selvä eltaantunut tuoksu. Voi p*rse. Eihän siinä auttanut sitten muuta kuin kaapia kaikki kuorrute pois piirakan päältä ja uutta hellalle pörisemään. Voin sanoa, että siinä vaiheessa ketutus oli melko huipussaan ja kello 23 ja jotain. Onneksi minulla oli aineksia uuteen kuorrutesatsiin, tosin kyllä jouduin käyttämään kaikki loput tomusokerit, mutta riittivät joka tapauksessa. Ehkä jatkossa muistan tarkistaa päivämäärän myös nonparelleista. Pienet on murheet mullakin.

Ja taas ilman minkäänlaista aasinsiltaa esittelyssä Australialaisen stylistin Kara Rosenlundin upea koti. Tälläinen tyyli sopisi loistavasti kesäasuntoon, jos olisi sellainen, mutta erityishuomioni varasti tästä kodista löytynyt suomidesign. Bongaatteko?











Tosi kivaa torstaita! <3



Kuvat/images: kara rosenlund via: homelife

7 kommenttia:

 1. Srpanevahan se siellä.. tosin Austraalia ei ole niin kaukana Vietnamista missä pataa vallmistetaan ;)
  Kelpaisi minullekin tuon tyylinen käsäkoti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua vähän hymyilyttikin kun luin postaustasi oman kirjoitukseni jälkeen. No onpa edes design suomalaista. :)

   Tästä kodista löytyi myös muuta suomalaista. Tuo Saarisen tulppaanipöytä nimittäin. :)

   Poista
 2. En tiennyt, että nonparellitkin voivat eltaantua? No oppia ikä kaikki, täytyykin tsekata omat :)
  Sarpanevaa varmasti tarkoitit, vaikka kuvista löytyy toinenkin suomidesign, nimittäin eero saarisen pöytä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tosiaan tullut mnullekaan mieleen tarkistaa nonparellien päiväystä, sillä sokeriahan ne vain olla taitavat. Tässä oli kuitenkin kyseessä sellaisia vähän isompirakeisia koristeita, joten nämä ainakin näyttävät menevän huonoksi. :/

   Itseasiassa huomasin kyllä molemmat. Sinullakin siis oli tarkat silmät. :)

   Poista
 3. Ihana olisi tuontyylinen kesämökki! Ja tuttu pata liedellä : )
  Mulle ei koskaan ole tullut mieleenkään, että nonparellitkin voisi vanhentua!
  Pitääkin tarkistaa omat varastot, veikkaan, että mulla on siellä vielä vanhempia ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tosiaan minökään ollut aiemmin ajatellut, että oikeastaan pelkkää sokeria olevat nonparellit menisivät huonoiksi, mutta näin oli ainakin mnulla näyttänyt käyvän. Tarkista ihmeessä varastosi, sillä voin kertoa, että eilisen kaltainen episodi ottaa pikkuisen tuohon aivolohkoon. ;)

   Poista
 4. Sama pata löytyy omasta kaapistani. Saarisen pöytä oli myös kuvassa. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista