keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Ulkotuli

Pihasuunnitelmat etenee vauhdilla. Vieläkun se toteutuspuolikin pysyisi edes joten kuten mukana. No mutta, onhan nää oikeastaan jo puoliksi tehty kun on ainakin hyvin suunniteltu. ;) 

Muutamia kasveja muurikivilaatikoihin ollaan jo saatu ostettuakin, jospa tänä iltana sitten multiin niitä. Tosin tuntuu, että puutarhamyymälöissä ei tällä hetkellä kasveja kovin paljoa ole ostettavaksi asti. Ymmärtäähän sen toisaalta, että heinäkuu ei ehkä ole sitä parasta istutusaikaa säiden puolesta, mutta sitten taas kyllä meitä "hulluja" siellä näytti muitakin pyörivän samoilla asioilla, joten olisi luullut tarjontaakin riittävän vähän pidempään. Monet kuitenkin ehtivät vasta lomillaan paremmin perehtyä tuohon puutarhan laittoon ja sitten se olisikin jo liian myöhäistä. :/

Mielessäni on pyörinyt myös jonkinlainen ulkotulipaikka ja sitä fiilistä ei ainakaan tämä seuraava kuva yhtään himmentänyt.


Olen aiemmin katsellut sellaisia rautaisia tulipatoja, mutta toisaalta tälläinen olisi kyllä niin paljon kauniimpi. Toisaalta taas sellaista rautaista tulipataa on paljon helpompi siirrellä, varsinkaan kun sille ei varmasti tulisi sellaista paikkaa missä se pysyisi jatkuvasti.

Löytyykö keneltäkään kotoa tulipataa ja onko sitä tullut käytetyksi?


ps. tunnistaako joku nuo jakkarat tulen ympärillä, ne näyttävät jotenkin etäisesti tutuilta...?

pps. Pihasohva pitäisi saapua tänään! Jännää! :D


Kuva/image: digsdigs

7 kommenttia:

 1. Jos mulla olisi talo ja piha tahtoisin ehdottomasti tuollaisen ulkotulen. Ja betonisia raparperinlehtiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonisia raparperinlehtiä minäkin olen netissä monta kertaa ihastellut, ne olis kyllä TOSI hauskat! :)

   Poista
 2. Meilla on saaressa metallinen. Mies halusi paikallaan pysyvan, mutta minusta on katevaa, kun voi siirrella sinne, missa on tyynta tai aurinko paistaa tai...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ajattelin, että on kätevää kun pataa pystyy siirtelemään, vaikka tuo paikallaan pysyvä pata näyttäisikin tosi kivalta. :)

   Poista
 3. Meillä on pihalla sellainen vanha takorautainen pata, joka toimittaa muun ohella myös grillin virkaa. Tunnelman lisäksi pata on osoittautunut aika näppäräksi myös kaikenlaisten risujen ja hukkapätkien hävittämisessä. Niitä kun riittää aina...

  Ja paistuuhan siinä paljon paremmat pihvitkin kuin kaasulla, kunhan jaksaa vain odottaa hiillosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija kommentistasi! :) Tuo on muuten hyvä huomio, että tuossa tulipadassa pääsisi hyvin eroon kaikista epämääräisistä hukkapätkistä ja risuista, täytyypä miehelle myydä tuo pata vähän tuon varjolla. ;) Ja varmasti pihvit tulee paljon paremmiksi hiilloksella.

   Poista
 4. Oh my, aivan ihana alusta ulkotulelle! Pakko saada! :) Sulla on muutes kaunis koti ^_^

  VastaaPoista