torstai 23. tammikuuta 2014

Leivotaanko taas äiti?

Olin unohtanut julkaista tämän jo viime viikolla tapahtuneen episodin kuvituksen. Kun ulkona oli ihan hirmuinen paukkupakkanen, eikä ulkoilu ihan hirveästi kiehtonut, päätettiin piristää päivää vähän leipomalla. Kaapista löytyi sopivasti ainekset tälläisiin superhelppoihin suklaapikkuleipiin

Onko kaikki lapset aina ihan yhtä innoissaan kun leivotaan?! Olen yrittänyt opetella vähän suurpiirteisemmäksi tytön kanssa touhutessa, sillä mitä se nyt haittaa, että jauhoja on vähän siellä sun täällä. Pitäähän niitäkin maistaa, miten sitä muuten tietää miltä ne maistuu. Sokeri oli hyvää, kaakaojauhe ei. Ja taikina on aina ihan superherkkua. <3 Toisessa kuvassa kädet on korvilla, koska vatkain pitää tytön mielestä ihan hirmuista ääntä. Eikä me noita ihan kaikkia syöty kahteen pekkaan, iskäkin sai osansa ja loput vietiin mummolle ja papalle. Leipomishetkestä pitää ottaa ihan tapa. 






Mitähän sitä tänään leipoisi? ;) Hyviä ideoita helppoihin lasten kanssa toteutettaviin leivonnaisiin otetaan avosylin vastaan. Mitä te muut leivotte siis?

14 kommenttia:

  1. Meidän kolmevuotias poika on kans innokas leipuri! Tykkää sekoitella taikinaa ja kaataa sinne aineita, mutta esimerkiksi pullien pyörittely itsessään ei kamalasti kiinnosta. Enemmän se taikinavaihe. Meillä leivotaan esimerkiksi pannaria tai sämpylää. Yleiskoneeseen jauhojen kaato on myös pop. Tuo tykkää myös laittaa ruokaa eli pilkkoa makkaroita tai nakkeja tai sitten esimerkiksi kurkkuja. Kovempia aineksia leikon ensin itse suikaleiksi, josta poika sitten katkoo niitä paloiksi ihan tavallisella ruokaveitsellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinavaihe tuntuu meilläkin olevan se paras vaihe. Tosin piparitaikinan kanssa oli hauskaa kaulitseminen ja muottien kanssa touhuilu, mutta niin varmasti kaikista.

      Musta tuntuu, että olen aina kovassa hopussa ruuan kanssa, tai sitten ei löydy sellaisia työtehtäviä mitä voisi pienelle jakaa. Ensi kerralla kun kokkaan nakkisoppaa niin pitää muistaa ottaa tyttö mukaan. :)

      Poista
  2. Juu, leipominen ja ruoanlaitto tai yleinen keittiössä auttaminen ovat meilläkin niitä suosittuja puuhia. Ja ihan erityisesti pilkkominen ja kaiken maistaminen on pop. Me tehdään usein lettutaikina, pullaa tai muuta sitten harvemmin. Pikkuleipiä ei ollakaan vielä kokeiltu, kiitos vinkistä! Noi teidän leipomat näyttää herkuilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lettuja pitäisikin tytön kanssa tehdä. Vaikka niitä pinaattiversioita, sillä ne on yksi tytön suosikkiruuista.

      Kokeiltiin muuten perjantaina tehdä muffinsseja, joihin piilotettiin jouluksi saatuja geishakarkkeja. Oli tosi hauskaa tehdä ja niistä tuli ihan hirmuhyviä. Voin siis suositella. :)

      Poista
  3. Viisivuotias tyttöni sai joululahjaksi Suomen lasten leivontakirjan, joka on kyllä vähän isommille leipureille osoitettu, mutta hän valitsee kerran viikossa kirjasta leivonnaisen, jonka sitten yhdessä teemme. Kivaa on ollut, ja suut saatu makeaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen kokkikirja on tosi kiva idea. Viimejouluksi sellainen hankittiin kummitytölle, joka oli siitä kyllä innostui hirveästi. Meillekin heti kun neiti vaan vähän varttuu. Yhdessä tekeminen on kyllä tosi hauskas ja toivon, että jotain oppeja oikeasti tyttöön tarttuisikin siinä samalla. :)

      Poista
  4. Me suositaan vajaa 3 v. tytön kanssa sellaisia "kaikki vaan sekaisin" -taikinoita, esim. muffinseja tai marjapiirakkaa. Hän saa esim. 1 dl mitalla ottaa jauhoja, sokeria jne. tarvittavan määrän kulhoon ja sekoittaa isolla lusikalla sekaisin, taikina vuokaan ja käsillä taputellaan, päälle marjat ja ehkä esim.vielä kermaviiliseos.. Helppoa ja lapsi voi tehdä paljon. Ja takina on parasta, on kyseessä marjapiirakka, sämpylät, pikkuleivät.. ps. Piparinpaisto on aivan huippu kivaa tytön mielestä. Näin joulun jälkeen piparitaikina on korvattu kaupan kauramurotaikinalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuttiin tosiaan tytön kanssa viime perjantaina leipomaan muffinsseja, joihin hukutettiin loppuja joululahjaksi saatuja geishakarkkeja. Niistä tulikin ihan superhyviä!

      Seuraavaksi pitäisikin siis kokeilla piirakkaa ja kauramurotaikinaa! Kiitos vinkistä! :) <3

      Poista
  5. Me leivottiin lapsena äitini kanssa ainakin rahkaista marjapiirakkaa, pullaa ja kuivakakkuja, jotka äitini nimesi aina sen hetken apukokin mukaan ;) Ihania muistoja, joita aion vaalia myös pian puolivuotta täyttävän tyttärenikin kanssa.

    -Kaisu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten hauska idea tuo nimeäminen! Pitääpä pistää tämä muistiin. Tuollaisia ihania lapsuusmuistoja minäkin tahtoisin tytölleni jättää mieleen. <3

      Poista
  6. Ihania tilannekuvia!! Juu, meidän nelivuotias on myös aina ollut superinnokas leipuri.. ja kokoajan se maistelee jotakin! kun kuulemma "kyllä kokin täytyy tietää miltä se maistuu.." :) Ajattelen, että paras olla suurpiirteinen ja antaa lapsen tehdä, jotta innostus keittiöpuuhiin säilyy..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin meilläkin tosiaan maistellaan. :D Ja tottahan se on, täytyyhän kokin tietää miltä ruoka maistuu.

      Samaa minäkin olen yrittänyt, että en kaikista pikkujutuista huomauttaisi, saahan ne jauhot lattialta putsattua leivonnan jälkeen ihan helposti.

      Poista
  7. Ihana leipuri! Ensimmäisenä jouluna kielsin poikaa syömästä piparitaikinaa kun suuhun meni enemmän kuin pellille. Mutta siinä samalla tajusin, että syön sitä itsekin :) Aamulla leivoin lasten kanssa sämpylöitä. Nelivuotias teki taikinan yleiskoneella ja yhdessä pyöriteltiin sämpylöiksi tai mitä ne nyt sitten olikaan. Hyviä ainakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meilläkin kyllä piparitaikina maistui, niin äidille kuin tyttärellekin. :D Mun pitäisi varmaankin hankkia se yleiskone, sillä se tästä taloudesta vielä uupuu.

      Tuoreet sämpylät on kyllä parhautta! <3

      Poista