torstai 11. helmikuuta 2016

Valokuvat esille - salaisuudet jakoon

Minua on jo hetken aikaa askarruttanut seuraavanlainen pulma; miten laittaa esille lapsista otetut ihanat valokuvat? Kuvia on tullut otettua itse melko runsaasti ja tytöt ovat käyneet myös valokuvaajalla useasti, lisäksi on vielä vanhemman tytön kerhokuvat ja meidän perhekuvat. Näitä kuvia olisi ilo katsella vähän useammin, kuin koneelta niitä esille kaivellen tai laatikossa niitä tutkaillen. Itse ainakin törmään sisustusblogeissa hyvin harvoin valokuviin, tietenkin siinä saattaa olla syynä sekin, että kaikkea ei haluta näyttää lukijoille. Mutta, varmasti vallalla oleva minimalistinen sisustustyyli jättää myös jälkensä siihen, että mitään "ylimääräistä" ei ole esillä ja toisaalta itsekin mieluusti katselen tälläistä hieman riisutumpaa kotia. 

Miten te olette kodissanne järjestäneet valokuville tilaa? Linkatkaa ihmeessä kommentteihin omia ideoitanne valokuvien esillepanosta tai kertokaa se omin sanoin. 

Kokosin tähän alle muutamia ratkaisuja, mitä netistä bongailin. Kovin on vain tuollaista amerikkalaistyylistä, hieman mahtipontista esitystapaa näissä monessa, mutta voisiko kuvat esittää jotenkin muuten...? Vähän enemmän skandinaaviseen minimalistiseen tyyliin sopivasti...? Lisäksi ainakaan minä en haluaisi seiniin naputtaa miljoonaa eri naulaa jokaiselle taululle erikseen, vaan ratkaisu pitäisi olla hieman simppelimpi. Jakakaa siis salaisuutenne! :)

psgphotosolutions

bhg

goodshomedesign

goodshomedesign

housetohomeblog10 kommenttia:

 1. Meillä oli edellisessä talossa kuvia tosi paljon esillä, just sellaisia kollaaseja seinillä missä oli pitänyt laittaa ne miljoona naulaa seinään :-D Täällä ei olla vielä saatu sisustusta niin valmiiksi että olisi kovin paljon tauluja tai kuvia seinillä, mutta eiköhän niitä tälläkin esille tule. Eteiskäytävässä on sentään jo valokuvaamossa otetut kuvat a4-suurennoksina. Edellisessä kodissa oli vessan seinällä kaikista lapsista vauvakuva, minusta se oli kiva idea vaikka joku voisi ehkä vierastaa että miksi vessassa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vessan seinä on minusta ihan hauska paikka valokuville! :) Siinä istuksiessa niitä on sitten hauska katsella. :)

   Meilläkin on tuosta vanhemmasta neidistä iso mustavalkosuurennos olohuoneen tauluhyllyllä, mutta nuoremmasta neidistä ei vielä olla saatu aikaiseksi teettää kuvaa. Miten se onkin nykyään niin hankalaa saada mitään aikaiseksi...

   Poista
 2. Kuvathan voi laittaa niillä 3M tarrakiinnikkeillä niin välttyy nauloilta! Meillä on kyllä tällä hetkellä tauluhyllyillä, mutta niitä kiinnikkeitä käyttäisin ehdottomasti jos tekisin kollaasin. Meillä on työhuoneessa tämmöinen kollaasisydän http://nauravanappi.blogspot.fi/2013/12/kodin-pienia-piristyksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura hyvästä vinkistä! Meilläkin oli aiemmin yksi taulu tälläisillä tarroilla kiinni seinässä ja olinkin ihan unohtanut koko tarrat.

   Tuo sydänkollaasi on aivan ihana! Samantyylisiä ihastelin jossain inspiraatiokuvissakin. Siinä vaan pitäisi saada kuvista samankokoiset ja näköiset, eli toimisi luultavasti kivasti itse otettuihin kuviin, mutta valokuvaajan ottamiin ei sitten niinkään. Ne täytyisi sitten asettaa jotenkin muuten esille. Meillä olisi kyllä melko isoa tilaa tuossa rappukäytävässä, että jos siihen alkaisi kehittelemään jotain isompaa kokonaisuutta. :)

   Poista
 3. Kollaasin kuvista se oli, missä oli neljä kuvaa valkoisella pohjalla mustissa kehyksissä. :) Sopivan hillitty. Meillä mies naputteli juuri kolmen taulun kokoelman makkariin alkuviikolla ja viikonloppuna meinasin kuvata sen blogiin. Siinä on kuvat lapsista yhdessä yhden tekstitaulun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla kuvia teidän tauluseinästä! :) Valokuvien esillelaitto ei ole kyllä mistään helpoimmasta päästä, ainakaan kun ei ole sellaisia perinteisiä lipastoja, minkä päälliset olisi valokuvilla kuorrutettu. :D

   Poista
 4. Hyvä postaus. Samaa olen itse juurikin pohtinut, miten kuvat voisi laittaa kivasti esille. Ja, ilman miljonaa naulaa. Meilä on pari tauluhyllyä, joilla kuvia esikoisemme jokaiselta vuodelta. Toki kuvissa on myös pienemmät sisarukset. Mutta, postauksestasi sain pari vinkkiä, joita lähden toteuttamaan. Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää valokuvien esille laitto on kyllä melkoisen haastavaa, kun ei tosiaan voi kuorruttaa mitään lipastonpäällistä valokuvilla kera pitsiliinojen, niin kuin mummolassa aikoinaan. ;)

   Poista
 5. Me ollaan maalattu makuuhuoneen seinään magneettimaalilla isohko alue. Painamme kapalevylle valokuvat ja laitamme niiden taakse magneetit ja seinään kiinni. Ei tule reikiä seinään ja saadaan helposti vaihdettua paikkoja ja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä todella hyvä idea! Onko sulla ollut blogissa kuvaa siitä?

   Poista