torstai 12. heinäkuuta 2012

Pajunköyttäkö

Kun nyt on lähdetty Tampereen "nähtävyyksiä" esittelemään niin jatketaan vielä samalla kaavalla. Seuraavaksi esittelyssä Tampereen kupeessa Kangasalalla sijaitseva Marjamäen Pajutila.Pajutilan omilla nettisivuilla heidän tilastaan kerrotaan näin:  

"Marjamäen Pajutila sijaitsee keskellä suomalaista maalaismaisemaa, noin 5 km Kangasalan keskustasta  ja 18 km Tampereelta. Vanhan sukutilan suojiin kasvaneella Pajutilalla riittää nähtävää ja nautittavaa sisustamisen ja luonnonmateriaalien ystäville.

Rauhallinen ja lämmin tunnelma tervehtivät tulijaa jo portilla. Tilaa ympäröivillä pelloilla kasvaa ekologisesti viljeltynä 14 pajulajiketta punonta- ja aitapajuksi. Uusvanhan navetan suojissa sijaitsevat viehättävät puoti ja puotikahvila. Pihakojuista löytyy maalaishenkisiä kalusteita ja sisustustavaroita, puotikahvilaan voi poiketa herkuttelemaan kahvilla ja uunituoreilla leivonnaisilla. Kiertele, katsele ja anna pajun lumota."

 Maalaisromanttisen sisustustyylin ystäville Pajutila tarjoaa runsain määrin kauniita sisustusesineitä useissa pienissä kojuissa ja päärakennuksessa kahdessa kerroksessa. Esillepano on todella upeaa ja täältä tarttuu mukaan ainakin rutkasti inspiraatiota. Kauniista miljööstä ja pajutuotteista nauttivat varmasti kaikki. Pajutila tarjoaa siis todellakin paljon muuta kuin pajua.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä pitää mainita Pajutilan upea kahvio. Kahviossa on tarjolla todella herkullisia ja ei niin perinteisiä suolaisia herkkuja, mutta kaiken kruunaa kyllä kahvion kuuluisat ja suussasulavat kakut. Kakkuja on tarjolla vähän joka lähtöön ja usein viikonloppuisin tarjolla on erillinen kakkupöytä, josta löytyy kymmenittäin toinen toistaan herkullisempia kakkuja. Minun oma suosikkini on taivaallisen hyvä Amerikkalainen suklaakakku - pala taivasta maan päällä. :DOnko tila teille tuttu paikka?

1 kommentti:

  1. Oi miten ihanaa kakkua, nams! En ole vielä koskaan tuolla Pajutilalla käynyt vaikka se tuossa "naapurissa" onkin. Pitääkin korjata tilanne tänä kesänä. :)

    VastaaPoista