tiistai 31. heinäkuuta 2012

Yhä ylös yrittää...

Meillä olisi hieman tarvetta kodinhoitohuoneessa aputikkaille, joilla pääsisi kiipeämään ylähyllyille. Meillä on ollut aiemmin käytössä sellainen ihan perusperustikasjakkara, tyylikkäät pyökkipuiset askelmat ja metalliset putket. ;) Ei ehkä ihan meidän makuun, mutta ajanut asiansa. Nyt jakkaran jaloista on lähteneet pehmusteet muille maille ja jakkara keikkuu aika tavalla sille noustessa -> ei kiva.

Keittiössä meillä on Ikean Bekväm -keittiöjakkara, siellä se sopii mukavasti tason alle, mutta kodinhoitohuoneessa menisi paremmin varmaan sellainen kasaantaitettava ja ehkäpä seinälle nostettava malli.

Kokosin tähän muutaman mun suosikin. Nuo Ikean Bekväm ja Iskun Askel on mukana siksi, koska miellyttävät silmää, vaikka eivät olekaan kokoontaittuvia.


1. Kartell Upper Step 256,-
2. Fló Step 365,-
3. Ikea Bekväm 19,95
4. Design House Stockholm Step 362,-
5. K-Rauta keittiötikas 21,90
6. Isku Askel porrasjakkara 109,-

Muutaman jakkaran jätin listasta suosiolla pois kun hintaluokka oli aika pilvissä.

Mikä näistä on teidän suosikki vai olisiko mielessä joku listan ulkopuolelta?


Kuvat: täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä

14 kommenttia:

 1. Minä ottaisin sellaiset joiden askelmille pystyy astumaan ongelmitta ja turvallisesti vaikka molemmissa käsissä olisikin tavaraa. Esim. nuo K-Raudan tikkaat näyttävät siihen varsin sopivilta, kun taas numeroiden 2,3 ja 6 askelmat näyttävät kuvissa aika kapeilta...
  Ulkonäkö + toimivuus yhdistelmistä paras on ehkä tuossa Ikean jakkarassa. Itsestäni tiedän, että olisin "laiska" taittelemaan tikkaita, joten taittumaton malli kävisi meille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit Laura, tässä asiassa pitäisi varmaan hoksata huomata myös turvallisuus. Itse olen neämmä ollut kyseiselle pointille aivan sokea ihaillessani jo kaaauuan noita DHS:n Step tikkaita, ja ajatellut vain sitä, että ovat niin kätevät, kun saa kasaan ja nostettua seinälle pois tieltä... :) Onneksi ei ole tullut hankittua, kun tuo hinta on hieman hirvittänyt..

   Poista
  2. Olette oikeassa Laura ja Sandy. Turvallisuustekijät on ihan pakko ottaa huomioon näitä aputikkaita mietittäessä. Tosin mä taas ehkä olen kokenut itselleni turvallisimman tuntuisiksi tuollaiset tikkaat joissa on pitempi tuo "aisa". Eli sillä tavalla kuin Flóssa tai Design House Stockholmin tikkaissa on. Äidilläni on juuri sellaiset "pitkäaisaiset" tikkaat ja ne on tosi hyvät kiivetä ja laskeutua.

   Meillä tosiaan keittiössä on tuo Ikean Bekväm puunvärisenä ja ne on kyllä tosi tukevat, mutta hirveän korkealle niillä ei pääse ja kodarissa on tila tiukilla niin se kokoontaitettavuus olisi tosi iso bonus. :)

   Poista
 2. Meillä on tuo Iskun Askel-porrasjakkara keittiöjakkarana, ja olen ollut tosi tyytyväinen siihen, jakkara on jämäkkä ja kaunis. :) Miinuspuolena siinä tosin on se, että se vie aika paljon tilaa, joten se ei ehkä sen puolesta ole paras ratkaisu paikkaan jossa tila on kortilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kaunis keittiöjakkaraksi, oli pakko laittaa se mukaan vaikka ei olekaan kokoontaitettava. Meillä kun kodarissa ei oikein ole mitään sopivaa koloa mihin jakkaran voisi työntää pois tieltä. :/

   Poista
 3. Ikeallahan on kokoontaitettavakin keittiöjakkara (bekväm 3-askelmaisena). Siinä tulee paketissa mukana myös se ripustuskoukku (en ostaessani edes tajunnut, että se on kokoontaitettava). Normaali keittiöjakkaran korkuinen, joten tällainen kääpiömittoja vähän pitempi ylettää ihan hyvin. Ostin puunvärisen ja vahasin tummaksi. Ainakin parin kuukauden käytöllä on ihan ookoo, mutta en tosiaan ole taitellut ollenkaan, kun on jatkuvassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs onkin. Enpä huomannut sitä eilen ollenkaan. Tosin mun silmääni näyttää ehkä vähän liikaa sellaiselta jakkaralta kuin meillä on pitkään ollutkin, eli voisi olla vähän vaihtelua välillä. Hinta kyllä houkuttelisi ja tuo kokoontaitettavuus olisi meillä iso plussa. :)

   Poista
 4. Mä olen iskenyt silmäni tähän ja voin kuvitella että sopisi teillekin hyvin: http://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/pientuotteet/heaven-kettioetikas. Tuo hinta sitten.. Jää kyllä ainakin meillä haaveen asteelle.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tämän minä juuri jätin pois kollaasista, kun tuo hinta oli vähän turhan suolainen ja ei ole edes kokoontaitettavaa mallia. Muotoilu miellyttää kyllä silmää kovasti! :)

   Poista
 5. Ehdottomasti Bekväm, sekä malliltaan että hinnaltaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bekväm on tosi kaunis ja kaiken lisäksi vielä edullinenkin. Meillä on se puunsävyisenä keittiössä. Se kuitenkin on malliltaan liian iso tuonne kodinhoitohuoneeseen, eli siihen iskisi aina jalkansa ja lastenvaunuja ulos kuljetettaessa se pitäisi aina siirtää pois paikoiltaan.

   Poista
 6. Itse olen nähnyt jossain sisustuslehdessä valkoisen tuolin, joka muuntuu selkänojaa kääntämällä tukevaksi jakkaraksi. Harmistuksekseni en muista valmistajaa, joten en itsekään löydä sitä nyt mistään. Hinta taisi olla jotain 300€ luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Odotan jos satut muistamaan mistä mallista oli kyse. :)

   Nyt muuten näyttäisi Finnish Design Shopissa olevan tuo Design House Stockholmin tikas aika hyvällä tarjouksella. :)

   Poista
 7. meillä on tuo ikean jakkara ja se on ollut hyvä, mutta muutama miinus löytyy: jakkara painaa aika paljon ja kun lapsi kantaa sitä ja asettaa sen seinän viereen, takajalat ottaa helposti seinään kiinni koska ne eivät ole suorassa kulmassa.meillä on seinässä tästä syystä ikäviä jälkiä.mutta muuten jakkara on ihanan tukeva ja kivan näköinen ja hintahan on aivan mitätön!

  VastaaPoista