tiistai 12. helmikuuta 2013

Kiikussa on hyvä olla

Mainitsin aiemmin, että mammaltani jäi perinnöksi minulle jotain muutakin, tai no oikeastaan tämä jäi isälleni, mutta, koska vanhemmillani on jo keinutuoli sain minä tämän. Eli siis perinteinen vanhanaikainen kiikkustuoli. <3 Kiikku vielä hakee paikkaansa meiltä, mutta asensimme sen nyt ensimmäiseksi tuohon korituolin paikalle olohuoneen nurkkaukseen, ehkä se jää tuohon tai sitten sillä löytyy jostain parempi paikka. 

Kiikkuun pehmusteeksi löysin valkoisen lampaantaljan ja mielestäni se siihen sopiikin ihan kivasti, nyt siinä on myös tosi pehmoinen keinua. Onhan se aika ihanaa, että kotoa löytyy niitä ajan ja elämän kerrostumia, ainakin minulle ne merkitsevät todella paljon. 


Sopiiko kiikku teidän mielestä meille? Entä löytyykö teidän kodistanne keinutuolia vai onko sellainen kenties haaveissanne? 

39 kommenttia:

 1. Sopii oikein hyvin! Hyvin säilynyt kiikku!
  -Jolli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jolli! <3 minustakin kiikku on eittäin hyvin säilynyt ikäisekseen, musta maali on vain parista pienestä kohdasta raapautunut.

   Poista
 2. Oikein hyvin sopii teille ja meillä on melkein prikulleen samanlainen omassa makkarissamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Meilläkin olisi kyllä tuollainen ollut tarpeen makkarissa neidin ollessa ihan pikkuinen. Tosin, eipä tuo olisi sinne taitanut mahtuakaan. :D

   Poista
 3. Ihana!:) Voisin ottaa omaan kotiin kiikun, koska vain!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minttu! <3 Minullakin on keinutuoli ollut haaveissa jo todella pitkään. Ihanaa, että se vihdoin meille järjestyi. :)

   Poista
 4. Mä olen täällä haaveillut vanhasta kiikusta jo pitkään. Kun ennen kesää löytyisi niin saisi vauvaa siinä imetellä öisin. Teille kiikku sopii todella ihanasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen tarkoitukseen minäkin sitä haaveilin jo neidin ollessa ihan pieni, mutta silloin sitä en mistään löytänyt sopivaa. Toisaalta onni, sillä nyt meillä on sellainen kiikku, jolla on paljon tunnearvoa. <3

   Poista
 5. Onpa kaunis keinutuoli! Sopii teille loistavasti, ja sattuipa ilmeisesti olemaan oikeassa värissäkin. Tällaiset aarteet ovat kodin suola. :)

  (Ihana tuo kroksujuttukin pari postausta taaempana!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirita! :) Sattuipa tosiaan olemaan juuri oikeassa värissäkin ja muutenkin aivan älyttömän hyvässä kunnossa ikäisekseen. On kyllä niin paljon tunnearvoa, että on todellinen aarre. Rakastan muutenkin sitä, että kotoa löytyy niitä eri aikakausien tavaroita ja niitä joilla on oma tarina kerrottavanaan.

   Kroksujuttu saa kyllä aina hymyn huulilleni. :)

   Poista
 6. Todellakin sopii!!! Aivan ihana ja tosi siisti kyllä tuollainen kelpaisi itsellekkin!!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suffeliini! :) Keinu on kuin uusi, muutamaa pikkuista naarmua lukuunottamatta, vaikka ikää löytyykin jo jonkinverran. Toivottavasti sinäkin löytäisit jostain oman tuolin, sillä tuollaisessa on ihana kiikkua. :)

   Poista
 7. Kaunis keinutuoli - ja uskomattoman hyvässä kunnossa näyttäisi olevan. :)) Meidän kodista löytyy 60-luvun keinutuoli jonka pappani on saanut synttärilahjaksi nuorempana, tuoli on kokenut kovia kun sitä on jouduttu paikkailemaan :D kunnostin tuolin liitokset ja maalasin valkoiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rekku! <3 keinutuoli on kyllä ikäisekseen todella hyvässä kunnossa, eikä sille tarvi tehdä mitään, kun värikin on vielä ihan meille tehty. :) Nämä vanhat, tunnearvoa sisältävät kalusteet ovat kyllä kodin suola. Ihana kuulla, että olet itse kunnostanut oman vanhan kiikkusi, se tekee siitä vielä arvokkaamman. :)

   Poista
 8. vaaau mikä aarre! <3 sopii täydellisesti teille. Ja tuo talja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! <3 talja oli myös erinomainen alelöytö Askosta. :)

   Poista
 9. Oi kyllä sopii ihanasti! Itsekin haaveilen josko mummon vanhan kiikun saisi joku päivä laitettua uuteen uskoon ja tuotua kotiin. :) Ihania aarteita nuo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilhelmiina! :) nämä vanhat tunnearvoltaan korvaamattomat kalusteet tuovat mukanaan ihanaa kodikkuutta ja sukupolvien jatkumsen tunnetta. <3

   Toivottavasti sinä saat mummosi vanhan kiikun kunnostettua ja kotiisi. <3

   Poista
 10. Vautsi! Tykkään kovasti ja sopii teille erittäin hyvin! Meiltäkin löytyy keinutuoli, joka on tällä hetkellä lapsen huoneessa yösyöttöjä ja jatkossa iltasatuja varten :) se on tosin huonommassa kunnossa kun tuo teidän, täytyisi maalata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lisli! <3 Minäkin haaveilin jo aiemmin tuolaisesta keinusta, olisi ollut tosiaan aika kiva silloin kun neiti oli aivan pieni, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. :)

   Poista
 11. Soppii ja hyvin! Meilläki on musta keinutuoli olohuoneessa ja talja löytyy siittäki + vaalea porotyyny :) Saatiin miehen mummilta se vuosia sitte ja...me like! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Satu! :) talja ja kiikku sopivat kyllä mukavasti yhteen. :) On se ihanaa kun on tälläisiä suvussa kulkevia kalusteita, <3

   Poista
 12. Sopii, ehdottomasti. Ja todella kaunis yksilö tuo kiikku onkin. <3

  VastaaPoista
 13. Ihana. Itsekin katselin noita perinteisiä kiikkutuoleja Jamppaa odottaessani, mutta silloiseen asuntoon ei olisi mahtunut, ja olivat muuten hyvissä hinnoissa vanhoina ja käytettyinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sandy! :) Se on totta, että keinutuolit ovat yllättävän arvokkaita ja säilyttävät hyvin hintansa. Tosin, joskus osuu vastaan ihan moitteettomassa kunnossa olevia kiikkuja vastaan edullisestikin. Toivottavasti sinäkin löydät tälläisen teidän kotiinne. :)

   Poista
 14. Todellaki sopii! Olen itseki monesti miettiny juuri tuota kiikkua mustana meille modernin valkoisen rinnalle...ehka sen viela hankin ;)

  P.S. Katsoinki kuvistas oikein, etta teilla on valkoinen laattalattia?? Jos on niin saanko kysya miten pidat lattian puhtaana ;) Meilla on nimittain valkoinen isolaattainen lattia. Erittain kaunis, mutta ah niin vaikea saada jotku jaljet siita pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3

   Itseasiassa tuo meidän laatta on sellainen pikkuisen harmaaseen vivahtava valkoinen, väri ei myöskään ole ihan tasainen, joten sinä ei oikeastaankaan lika näy, ainakaan mitkään ihan pikkutuhrut. Saumat on sitten asia ihan erikseen. ;D

   Poista
  2. Oh okay, hyvan nakonen anyways ;) Ihmesienella puhdistetaan saumat meidan talossa ;)

   Poista
 15. Kaunis kiikkustuoli ja sopii hyvin teille! :) Olen niin samaa mieltä tuosta että on tärkeää että kotona on ajan ja elämän kerrostumia, paljon tunnearvoa omaavat vanhat huonekalut ja esineet joiden tarinan tietää tuovat ihanasti lämpöä muuten moderniin kotiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ginger! :) Niin juuri, koska koti on muuten melko moderni ja melko pelkistettykin, tuovat tälläiset esineet sitä lämpöä kotiin. <3

   Poista
 16. Ihana keinutuoli ja hyvin sopii kotiinne :)

  VastaaPoista
 17. Sopii teille hyvin! Meillä taitaa olla samanlainen mutta tummanruskea. Anopin ennakkoperintöö. :) Juuri eilen sanoin miehelle että pitäiskö se kantaa yläkerrasta olohuoneeseen. Keinutuolissa on vain se vika että se tarvii paljon tilaa ja meillä ei sitä ikävä kyllä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tuon keinutuolin ongelma juuri onkin, että tilaa tarvitaan ympärillä aika paljon, siksi tuokin paikka jossa se nyt on niin vähän arveluttaa, mutta toistaiseksi on tuntunut vielä hyvältä. Katsotaan, katsotaan :)

   Poista