keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Unelmia ja ulkotiloja

Täällä yritetään kovasti suunnitella tuota pihaa tällä hetkellä. Huomenna pitäisi tulla jälleen työmiehet jatkamaan kivetyksen tekoa ja viikonloppuun mennessä kiveys pitäisi olla melkolailla paketissa. :) 

Sitten vaan alkaakin se toinen stressi ja tämä ehkä vielä se isompi näistä. Eli se, että mitä kasveja laitetaan ja miten. Pihassa odottaa sitten kaksi SUURTA muurikivilaatikkoa uusia asukkaita ja muutakin puutarhaa pitäisi pikkuhiljaa alkaa suunnittelemaan. Toisen laatikon suhteen minulla on melko selvät sävelet, mutta toinen, isompi niistä kahdesta, vaatii kyllä melkoista pohdintaa. 

Mielessä pyörii niin monenlaista kasvia ja ajatusta, että pieni selkeytys olisi paikallaan. Ajatuksissa olisi jokin pieni riippapuu, tai pari, laakakatajaa, toisaalta myös erilaiset korkeaksi kasvavat heinät ja näyttävät perennat  houkuttelisivat. 

Jotta saisin oman pääni vielä vähän enemmän sekaisin ihastelin tälläisiä upeita kattoterassikuvia. Miten kivoilta kasvit näyttävätkään ruukuissa. Tunnelma on ihanan pehmeä ja vaikka ollaankin keskellä kaupunkia ei terassilta puutu kasvillisuutta.

Onko siellä muita pihaansa suunnittelevia? Millä mielellä mennään ja oletteko turvautuneet ammattilaisen apuun?

Kuvat/images: charlotte rowe

12 kommenttia:

 1. Vaikka takapiha on pieni, niin turvauduin aikoinaan ammattilaisen apuun. Lähinnä istutushommissa. Suunnitelman tein itse. Pelkäsin että kämmäisin istutushommissa ja tappaisin kalliit havukasvit. Ammattilaisilla on myöskin tietoa siitä mitä kannattaa mihinkin laittaa. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että istutushommat meillä tehdään omin voimin. Kasvien suhteen vaikeutta vaan aiheuttaa se, että tosi kivoja kasveja on vaan niin turkasen paljon, että en osaa millään päättää mitä tahtoisin. :D Olen kyllä yrittänyt miettiä melko tarkkaan sitä, millaiseen paikkaan mikin kasvi sopii ja sen suhteen olen saanut jonkin verran jo kasveja rajattua.

   Poista
 2. Me mennään vahvalla MUTUlla etiäpäin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä mä luulen, että se meilläkin tulee olemaan. Mutu on ihan hyvä kaveri. :D

   Poista
 3. Meillä nurmikon istutus käynnissä ja tuota pihakivien laittoa odotellaan piahkoin myös tapahtuvaksi. Me ollaan itse suunniteltu pihat (eli minä :D) ja aika rennolla otteella. Ajatuksena on, että laitetaan vähän kerrallaan ja katsotaan miten toimii, joka vuosi voi sitten aina lisätä tai ottaa pois jos näyttää ettei toimi. Ison pihan laittaminen kerralla valmiiksi on aika mahdotonta ainakin kun itse suunnittelee (ellei omaa hyvää viherpeukaloa), jos ei tiedä varmaksi missä mikäkin kasvi ja kukka viihtyy. Kokonaisuutta on usein vaikea hahmottaa ennen kuin hiljalleen tekee ja oivaltaa, mitä vielä puuttuu =)
  Mutta hitsi oon kade noista pihakivistä, teillä ne on kyllä laitettu todella haipakkaan paikoilleen! Meillä mies uhkasi siihen menevän viikkoja! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä lailla se fiksua onkin, että tehdään pikkuhiljaa ja lisäillen kasveja sitten vähän kerrallaan. Se on vähän vaan sellainen 'kaikki tänne heti' -mentaliteetti mulla, että en tiedä maltanko laittaa vaan vähää kerralla. ;D Tosin meillä on kyllä niin pikkuinen piha, että ei sen laittamisessa pitäisi ihan hirmuisia aikoja mennä.

   Pihakivet laitettiin kyllä melkoisen haipakkaa meillä paikoilleen. Mutta, meillä olikin kolme tekijää siinä kokoajan ja pohjat suhteellisen hyvässä kunnossa jo valmiiksi, eli se kyllä helpotti asiaa aika paljon.

   Poista
 4. Upeita kuvia!
  Mulla on blogissa sulle jotain: http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2013/06/a-blog-with-substance.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos littleB! :D Minä olen tuon muutaman kerran jo tehnytkin, mutta ehkä vielä yksi kerta voisi mennä. ;)

   Poista
 5. Meillä on pihalla pärjäilty toistaiseksi ihan omin neuvoin, kivetykselle kyllä tosin olisi tarvetta eikä sitä uskalla alkaa itse tekemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän oman kokemuksen perusteella sanoisin, että kivetyksen teossa hyvät pohjatyöt on avainasemassa, eli ainakin siihen kannattaa palkata ammattilaiset. Kivet on hyvän pohjan päälle suhteellisen helppo sitten asentaa itsekin, jos löytyy kivien leikkaukseen sopivat välineet ja muistaa välillä tarkistella sitä, että tulee suhteellisen suoraa jälkeä. :)

   Poista
 6. Kyllä on tunnelmaa tuolla kattoterassilla, niin kaunista!
  Luulen, että mekin suunnitellaan piha itse ja onhan sitä jo
  paperille piirreltykin. Menee kyllä ensi kesään, ennen kuin
  mitään voidaan tehdä - nyt vielä karsitaan lepikkoa ja kaadetaan
  puitakin. Mutta ruukkukukat ja -kasvit on sentään paikoillaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä terassilta löytyi kyllä juuri sellainen ihana unenomainen tunnelma. <3

   Ruukkukukat meilläkin on jo paikoillaan, tuo muu piha sitten ammottaakin tyhjyyttään. Mutta, ehkä sinnekin saadaan vielä tämän kesän aikana vähän täytettä. Aikaavievää puuhaa vaan tämä pihan laittaminen, eikä tälläinen 'kaikki tänne heti' -persoona jaksaisi millään odottaa. ;D

   Poista