torstai 14. elokuuta 2014

Astetta rennompi koti

Kotona on viime kuukausina vallinnut melko tasainen kaaostila. Äidillä on ollut paukut vähän vähissä uuden tulokkaan ja esikoisen uhman kanssa pitää kotia tiptop. Aiemmin en ole asiaan edes juuri jaksanut kiinnittää huomiota, mutta nyt epäjärjestys alkaa pikkuhiljaa hiipiä tajuntaan ja välillä saa otsasuonen tykyttämään. Välillä haaveilen siitä, että tuolla esikoisella olisi oma huone alakerrassa. Tällä hetkellä kun kun iso osa leluista on olohuoneessa ja siivouksen jäljiltä siinä levällään parissa sekunnissa. Muutamaa päivää vaille kolmevuotiasta kun en vielä tohdi lähettää yläkertaan yksin leikkimään omaan huoneeseensa. 

Jossain vaiheessa ajattelin, että aika pian tuo esikoinen sitten kuitenkin siirtyy omaan huoneeseensa ja saadaan lelut pois olohuoneesta tai ainakin vähenemään radikaalisti, kunnes sitten totesin kuopusta katsellessani, että niinpä niin, loppua ei näy. ;D Tosin juuri nyt tuo pienimmäinen selviää melko vähällä ja nekin vähän lelut pysyvät melko hyvin paikoillaan (paitsi isosiskon niitä kannellessa edes ja taas). 

Miten te muut kahden (tai kolmen) kerroksen väet olette ratkaisseet tämän leluongelman olohuoneissa? 

Tällä hetkellä meillä mennään siis astetta rennomma sisustuksella ja nämä kuvat ovat "siivouksen" jäljiltä, eli tällä hetkellä leluilla on kuorrutettu joka ikinen taso ja lattia. Leikkimatollakin makoilee juuri se, joka siinä vähiten saisi olla ja samaan kuvaan on eksynyt näemmä pöydän päältä lattialle tipahtanut tyhjä puolen litran vesipullo (käytän näitä imettäessä vettä juodessani, sillä jos ne kaatuvat ei koko pullollinen hulahda kerralla päälle ja samalla on hyvä pitää hieman kirjaa siitä, että tulee juotua tarpeeksi). Kotiteatterikaapissa näemmä pitää majaa nukke ja pienimmän ristiäislahjat odottavat tason päällä jatkosijoituspaikkojaan. Sohvan selkänojalla sulassa sovussa ovat lampaantalja, keinutuolin matto, pesty makuuhuoneen pikkumatto ja isomman neidin eilinen mekko. 

Näillä siis mennään tänään. 

9 kommenttia:

 1. Moikka pitkästä aikaa!
  Teille on näemmä iskenyt tehosteväriksi pinkura. Hyvä valinta, lelutkin sopii todella hyvin joukkoon, kun ovat sävy sävyyn. ;)
  No ei, kiva nähdä vähän väriä, kun meillä sitä ei pahemmin näe. :D
  Mä hommaisin olkkariin varmaan jonkun lelukorin (ISON), jossa pienet ihmiset voisivat säilöä omia aarteitaan.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihan meidän olohuoneelta! Tässä elämäntilanteessa kaipaisin olohuoneen yhteyteen erillistä "leikkihuonetta", jossa kaikki lelut voisi olla hujanhajan, jos siltä tuntuu ja oven sulkemalla olohuone olisi siisti. Mutta toisaalta, muutaman vuoden päästä lelut pysynevät paremmin lasten omissa huoneissa :-) Kyllähän lapsiperheen kodissa saa näkyä lapset :-)

  VastaaPoista
 3. Vaikka se niin ihanaa olisikin, että koti olisi kuin sisustuslehden sivuilta - leluton ja kaikki tavarat omilla paikoillaan - niin se ei kyllä ole mahdollista lapsiperheessä. :D Tai sitten siellä asuu joku, joka kulkee jatkuvasti keräillen leluja ja siivoten toisten jälkiä (en usko äitien ajan riittävän tähän, joten eiköhän se olisi henkilökohtainen kodinhoitaja). Itsekin opettelen sietämään sotkuja, nyt kun kuopus on 9 kk ja vetää kaikki tavarat joihin ylettyy (joko kävelytuolista tai muuten vaan kaivelemalla) alas ja ympäriinsä. 5- ja 9-vuotiaillekin saa jatkuvasti marmattaa, että "Siivotkaa jälkenne.". Toi lause soi täällä ihan nonstoppina. :D Mutta joskus se helpottaa! Ja aina voi ottaa kuvia kun kaikki on juuri laitettu paikoilleen ja tuijotella niitä sitten kaaoksen keskellä hokien itselleen rauhoittavaa mantraa...

  Kiva koti teillä! Paljon sellaisia elementtejä, joita me nyt omassa remontissa haetaan takaa. :)

  VastaaPoista
 4. Olen huomannut että vauvalelut ovat todella lyhyt kestoinen juttu mikäli on useampi kuin yksi lapsi, sillä ne isosiskon/veljen lelut ovat paljon kiinnostavampia. Kolmannella lapsella niitä ei ollut meillä enään juuri mitään. Meillä ollaan kahdessa kerroksessa, lastenhuoneet yläkerrassa. Vauva-taapero aikana ollut (iso) pärekopallinen leluja olkkarissa + kaikki mitä on roudattu yläkerrasta alakertaan päivän aikana keräsin illalla (siis silloin kun viitin!) alakerran rappusten alla olevaan koriin ja kannoin yläkertaan. Meillä pienin 2,5v. ja aikalailla lelut pysyvät nyt yläkerrassa. Mitä nyt välillä haetaan työkalupakkia, tai legoja jne... Se huono puoli kun leluja ei enään juurikaan alakerrassa ole, että sohvatyynyt sun muut saa kyytiä. Tähän tyyliin: http://syvalta.blogspot.fi/2014/05/todellisuus-eraan-blogikuvan-takaa.html

  VastaaPoista
 5. Lapsiperheessä on vain opittava sietämään jonkinasteista sotkua. Itse siivoan iltaisin, lasten mentyä nukkumaan, saan hetken nauttia järjestyksestä. Meillä koti on kahdessa tasossa mutta oleskelutilojen yhteydessä on leikkihuone. Silti lelut eivät siellä pysy, mutta mielestäni lasten on saatava leikkiä ja oleskella samoissa tiloissa muun perheen kanssa. Pedanttina ihmisenä on tässä ollut kova opetteleminen, etenkin kun lapsia on neljä. Mutta aika aikaansa kutakin.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana koti, jään ehdottomasti lukijalistalle ihastelemaan. Kaunis kisumirri sopii sisustukseen :) onko muuten radgoll? Ihanaa alkanutta viikkoa!

  Maikki

  VastaaPoista
 7. Meillä on lasten huoneet yläkerrassa, ja alhaalla mulla on yksi kangassäkki johon nakkelen vauvan lelut päivän päätteeksi piiloon. Isompien lasten lelut joita päivän mittaan alas kulkeutuu, koetan saada leikkijät itse siivoamaan takaisin. Usein ne kuitenkin kertyy pikkuhiljaa alas, ja sitten tulee vietyä välillä isompi satsi yläkertaan :-) Minua ei niin haittaa ne lelut, kunhan nyt ei ihan koko lattiaa peittäisi että kompastuu. Ei täällä muutenkaan niin tiptop ole paikat aina, nykyään varsinkaan kun rakentaminen vie taas kaikki mahdolliset hetket eli se on heti siivoamisesta pois :-D

  VastaaPoista