keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Meillä maanantaina

Meidän perheessä talvilomaviikko ei ole juuri näkynyt, muuta kuin sillä, että lasten harrasteet ja kerhot ovat tämän viikon katkolla. Onneksi ystäväperhe pääsi eilen kyläilemään niin lapset saivat kunnolla purkaa paineita pulkkamäessä. Itse en enää oikein taivu tuohon mäenlaskuun tai edes mahdu rattikelkan päälle niin, että ylettyisin vielä ohjaamaankin ja isompi tahtoisi tietysti juuri siihen hurjaan mäkeen minne en uskalla häntä päästää yksin laskemaan... Talvikelit heittävät melkoisia haasteita raskaana oleville, sillä jo yksin tuo lasten pukeminen ulkokeleihin alkaa muistuttaa melkoista urheilusuoritusta, jossa hikeä ja ajoittaisia kyyneleitä ei säästellä. Vaikkakin ulkona näyttää aivan ihanalta ja sää on viime päivinä suosinut en silti pistäisi pahakseni sitä, että kevät jo saapuisi mahdollisimman nopeasti. 

Maanantaisessa aamuisen auringon paisteessa otetut kotikuvat saavat siis tänään jatkoa ja ilman enempiä turhia turinoita, olkaa hyvät. 
Tyttöjen leikkikeittiö sai siirtyä ainakin toistaiseksi yläkertaan ja kasattiin sen sijaan tuollainen pieni pöytä piirtelyyn ja muihin leikkeihin. Löysin sen alelaarista hintaan 6 euroa, päällä oli aika kaamea sininen maali, joka sai sitten pintaansa punapilkullisen vahakankaan, nyt tyttöjen joululahjatuolit sopivat aika hyvin säyv sävyyn.

6 kommenttia:

 1. Ihastuttavat tuolit tytöt ovat saaneet joululahjaksi ja mukavasti sopii tuohon uuden pöydän ympärille. Ja, kiva piirustuspaikka tuossa olkkarin ja keittiön lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuo tuolit on kyllä minunkin mielestäni ihanat! Juuri tuollaiset oli meillä pitkään hakusessa, että kyllä se pukki vaan osasi! :D ;)

   Poista
 2. Oih, saat sympatiani! Edelleen elävässä muistissa parin vuoden takaa, kun odotin nuorimmaistamme ja samaan aikaan sai taistella kolme haalari-ikäistä vaatteisiinsa... Siinä vaiheessa kun kaikilla pienillä oli päällä, olisin itse ollut valmis suihkuun koska olin hiestä märkä :-D Onneksi isommat lapset on sentään pukeneet jo vuosia itse ihan sovinnolla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, hiki valuu välillä ihan karpaloina pitkin niskaa ja otsaa. Niitä kevätkelejä vain odotellaan kovasti. Tosin tämä kura-aika ehkä kaikista inhottavinta, kun takaisin palatessa vaatteet on sitten ihan kurassa ja eteinen samalla.

   Poista
 3. Saako kysyä millä saat pidettyä puhtaana nuo laattalattiat ja saumat? Meillä on samanlaiset ja tuottaa ongelmia luutun kanssa kun lika jää saumoihin mopatessa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne välillä aika likaiset onkin ja tällä hetkelläkin olisivat kunnon jynssäyksen tarpeessa. Saumoihin olen todennut hyväksi sellaisen sinin saumaharjan, joka on siis sellainen mopin päähän asennettava kapea harja. Sillä kun aina silloin tällöin jynssäilee puhtaaksi niin aina hetken kestää katsoa. Vaikka aikamoinen hommahan siinä on kun sitä laattapintaa on aika paljon. Ihmesienen olen myös todennut erittäin hyväksi saumojen valkaisijaksi, tosin sieni kuluu saumassa kyllä supernopeaan ja kovin isoa alaa ei siis yhdellä sienellä pysty käsittelemään. :/ Olen suunnitellut höyrypesurin ostoa, kun siitä olen kuullut paljon hyvää, mutta en tiedä siis vielä käytännössä kuinka hyvin se puhdistaa saumat. Olisihan se kätevää, jos yhdellä samalla kerralla tulisi puhdasta jälkeä niin saumoihin kuin laattoihinkin.

   Poista