lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tajunnanräjäyttävä tomaattipasta

Piiiitkästä pitkästä aikaa taas ruoka-aiheista postausta. Tein viikonlopun kunniaksi meille superherkullista ja helppoa pastaa. Resepti on helppo ja yksinkertaisista aineksista huolimatta tätä kehtaa tarjota myös vieraille. Hyvä viini vielä kruunaa aterian. Joskus se yksinkertaisuus antaa paljon enemmän.





Tajunnanräjäyttävä tomaattipastakastike

Tomaatteja (n.400 g)
1 sipuli
valkosipulia (yksikyntisestä meillä meni puolikas)
Puolikas basilikanippu
1 purkki tomaattipyrettä
loraus punaviiniä
1-2 tl sokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan

Hienonna sipulit pieneksi ja laita ne pannulle oliiviöljyyn kuullottumaan. Pilko tomaatit, minä käytin kirsikkatomaatteja joille riitti puolitus. Heitä tomaatit jo hieman kuullottuneiden sipuleiden joukkoon. Lisää perään silputtu basilika, tomaattipyre, sokeri ja pieni loraus vettä sekä punaviini. Anna porista niin kauan, että tomaatit pehmenevät.  Mausta suolalla ja pippurilla.


Minä tein pastanautinnosta vieläkin paremman parilla siivullisella vuohenjuustoa, mutta se ei tosiaan ole välttämätöntä.

Nautinnollista lauantai-iltaa!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Ja lautasestasi tulee mieleen huvilan ullakolle talletettu oma 24, jonka voisi ehkä kaivaa esille uudelleen... Mies ei taitaisi tosin ilahtua, jos joutuu niitä taas raahaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ON todella herkullista! :D

      Meilläkin on tuota 24h sarjaa iso läjä. Tosin kaikki muut osat on varastossa, paitsi nämä pasta ja salaattilautaset nämä on niiiin loistavan kokoiset ja muotoiset niin pastalle kuin salaatillekin niin nää on ollut kovassa käytössä. Pitäisi ehkä kaivella ne muutkin osat esiin. Kaunista keramiikkaahan ne ovat kaikki. :)

      Niin ja kipin kapin sanomaan miehelle, että astiat ullakolta takaisin. Lupaat tehdä herkkuruokaa jos tuo ne, niin ei varmasti pysty vastustamaan. :D

      Poista
  2. Usein yksinkertainen on parasta! Täytyykin laittaa kokeiluun, täydellistä tomaattikastiketta on liian vaikea löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se kyllä on, että yksinkertaistamalla saadaan monesti ne maut paremmin esiin juuri sellaisina kuin ne on tarkoitettu.

      Tämä oli kyllä aivan erityisen herkullista tomaattikastiketta, suosittelen testaamaan. :)

      Poista
    2. Tätä itseasiassa tuli testattua eilen ja hyvää oli! Maistui jämätkin vielä töissä tänään :)

      Poista
    3. Oi, ihan mahtis kuulla, että olet testannut reseptiä ja tykännyt siitä! :)

      Poista