sunnuntai 4. elokuuta 2013

Luotatko pinkkiin?

Saatatte muistaa, kun aiemmin olen maininnut, että toimin buzzadorina, jossa pääsen aina silloin tällöin testaamaan jotain kivoja tuotteita tai palveluja. Tällä kertaa buzzador-kampanjassa pääsin testailemaan Vanish-tuotteita. Minulla oli jonkinverran aiempaakin kokemusta Vanishin tuotteista, mutta nyt oli mukavaa laittaa tuotteet testiin ihan toden teolla.

Tuotteiden mukana tuli valkoinen kangaspala, johon piti sutata vähän sitä sun tätä ja testata sitä, saadaanko lika irtoamaan näillä tuotteilla. Ja kyllähän se vaan irtosikin ihan kiitettävästi! Lähdin dokumentoimaan sotkemis- ja puhdistustoimenpiteitä, mutta olin niin innokas sotkemaan, joten ehdin jo ensimmäiseen kuvaan mennessä tuhria liinan ruohonvihreällä. Ruohon lisäksi käytin tuhrinnassa mustikka-aronia-mehua (laimentamattomana), ketsuppia, oliiviöljyä, voita ja meikkivoidetta. Pahimpia suttaavia, joita oli kotona helposti saatavissa.


Kuten huomaatte, olin melko perusteellinen tässä suttauspuuhassa ja kangaspala osasta kohtaa suorastaan lainehti tuota likaa.


Ensimmäiseksi huuhtelin kangaspalan vedellä ja seuraavaksi käsittelin tuon meikkivoidesutun Vanishin Oxi Action Geelillä, koska tuotteiden mukana tulleen taulukon mukaisesti se pitäisi sopia hyvin meikkivoidetahrojen poistoon (monen muun lisäksi). Sitten laitoin lapun likoamaan kodinhoitohuoneen altaaseen tuon kuvassa näkyvän Vanish Oxi Action Crystal White jauheen kanssa. Aikani sitä lioteltua pesin lapun käsin ja tarkastelin tilannetta. Lappu näytti muuten melko puhtaalta, mutta ruohonvihreää ja meikkivoidetta erottui lapusta vielä himmeänä tahrana.


Seuraavaksi töihin pääsi pyykkikone kera tuon samaisen Oxi Action Crystal Whiten. Enpä tietysti muistanut, koneesta enää napata käynnissä kuvaa. Laitetaan kuva kuitenkin symbolisesti mukaan. ;)


Ja Ta-Daa! Puhdasta tuli! Enpä kyllä meinannut uskoa, että se ruohonvihreä tahi meikkivoide lähtisi lapusta pois, mutta niin vaan kävi. Luotan siis pinkkiin! ;D  Luulenpa, että meillä Vanishin jää vakikäyttöön vaikeiden tahrojen kanssa kokeiluerän loputtuakin.
Miten on teidän laita, herättääkö pinkki luottamusta? Oletteko Vanishin tuotteita testailleet aiemmin?

16 kommenttia:

 1. Testailin kanssa Vanishia, tosin kangaspalaa en omasta Buzzadorlaatikostani löytänyt, joten tein testin meidän neidin tahraiseen paitaan ;) Meilläkin Vanish jää käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ensin hieman haeskelin kangaspalaa, mutta se löytyihän se sitten mukana tulleiden vihkosten päältä. Sinullakin oli siis ilmeisen onnistunut testikokeilu? :)

   Poista
 2. Mä olen käyttänyt Vanishia, kun pesen valkoista pyykkiä. En vaan kaupassa yleensä ymmärrä mitä eroa on niillä jauhepurnukoilla, kun on valkoista putelia ja pinkkiä putelia ja ainakin mun mielestä jopa samat tuoteselosteet. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa valkoisessa purkissa lukee, että valkoisille pyykeille ja se punainen taisi olla värillisille. Mutta tuoteselosteiden samankaltaisuudesta en osaa sanoa. Mielenkiintoista jos ovat yhtä ja samaa tavaraa. :D

   Poista
 3. Olisin kyllä uteliaisuuttani halunnut nähdä samat toimenpiteet ilman Vanishia. Varmaan tahrojen tuoreus on tärkeässä asemassa. Itselläni ei nimittäin ole kovin hyviä kokemuksia Vanishista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä ihan oikeassa, että olisi hauska nähdä sama testi ilman Vanishia. Ajattelinkin sellaisen toteuttaa lähiaikoina, sillä on kiva nähdä, että mikä on tuotteen todellinen hyöty.

   Poista
 4. osaan toimivat todella hyvin toisiin taas ei huonostikkaan. puuvilla kankaista lähti tahrat, mutta keinokuiduista ei..meillä vanish ei todennäköisesti kaupassa hyppääkäryyn vaan tilalla toiminee parhaiten se halvempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut sen verran vähäistä tuo kokemus Vanishista, että en osaa vielä oikein sanoa, että miten se toimii erilaisissa kankaissa. Sen totesin, että valkoisesta pyykistä tulee tuolla Vanishilla jotenkin vähän valkoisemman oloista.

   Poista
 5. Voikohan Vanishin tuotteita käyttää värilliseen pyykkiin vai ovatko tarkoitettu vain valkopyykille? Minulla on hiuslakka(?)-tahra yhdessä suosikkipaidassani, eikä ole lähtenyt pois millään konstilla. Vanishia en olekaan kokeillut vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanishilla on tuotteet niin värillisille kuin valkoisillekin vaatteille ja tuo nestemäinen pesuaine sopii käsittääkseni kummallekin.

   Välillä tuntuu, että mitä ihmeellisimmistä aineista tulee sellaisia tahroja, jotka eivät tahdo lähteä sitten millään. Minun yhden lempparipaidan sotki aikoinaan ripsiväri, joka ei sitten lähtenyt ei niin millään.

   Poista
 6. Hei,

  Ei toiminut vanhaan kahvitahraan. Ostin kirpparilta vanhan liinan, josta luulin saavani valkoisen. 4 kertaa pesukoneessa ja välillä käsinpesua plus liotusta. Tahra on ja pysyy :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan harmi. Tuo tahrojen tuoreena putsaaminen varmasti auttaa moneen asiaan, mutta jos lika pääsee pinttymään niin sitten on kyllä pulassa.

   Kokeilitko muuten liottaa liinaasi valkaisuaineessa?

   Poista
 7. Minä en ole testannut :) .....miten kauan testissä lian annetaan olla vaatteessa ennen käsittelyä?
  jos siihen heti laittaa tarhranpoistot sun muut, niin lähtee varmasti, mutta entäs jos tahran annetaan olla muutama tunti ja kokeillaan sitten lähteekö?
  Eihän kukaan tosielämässä heti pääse vaatetta käsittelemään tahran tultua, joten irrottaako se pinttyneen lian vielä sittenkin ? esim. mustikka, veri tms.. ostan sitten kyseistä tuotetta, jos se tehoaa myös ns. "vanhaan" tahraan :) tämä nyt oli vaan minun mielipiteeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa testissä ei oltu määritelty sitä miten pian lika pitää puhdistaa, mutta kyllähän se selkeää on, että jos kovin pitkään tahraa muhittelee niin aina hankalampi sitä on saada pois. Omassa testissäni tein niin, että poistin lian huuhtelemalla ja liotin liinaa hetken Vanishvedessä. Sen jälkeen nostin liinan kuivumaan ja huomasin, että pari tahraa oli vielä näkyvissä. En kuitenkaan ehtinyt liinaa silloin pesemään vaan tahrat olivat liinassa muutamia päiviä ja sen jälkeen tehdyssä pesukonepesussa, jossa siis Vanishia mukana niin loputkin tahrat lähtivät.

   Poista
 8. mie käytän vain valkopyykkiin sitä, koska olen pannut merkille että tummat ja kirjopyykkien vaatteiden värit haalistuu jos on pinkkiä vanishia laitettu sekaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä muuten tarkkailla itsekin tuota, että haalistuuko värilliset vaatteet Vanishin käytöstä. Kiitos sinulle vinkistä. :)

   Poista