Kastike vähän hämää ja näyttää huomattavasti enemmän voiselta kuin se onkaan, tuo voi vaan nousee kauniisti pinnalle. Ohje on summittainen, mutta aineksia on helppo lisätä maisteluvaiheessa, jos jotakin vielä kaipaa.
Voikastike
Voita (tähän määrään kastiketta laitoin sellaisen vajaa 50 g)
Kuumaa vettä n. 3 dl
Kesäsipulia maun mukaan
Suolaa n. 1,5 tl (suolaa kastike vaatii melko paljon, sillä suola "uppoaa" perunoihin helposti ja mielestäni tämän kastikkeen pitää vähän maistua suolaiselta)
Kuumenna vesi esim. Vedenkeittimellä kiehuvaksi. Silppua sipuli sillävälin ja aseta se kulhon pohjalle voin kanssa. Kaada kuuma vesi päälle ja lisää lopuksi kuuma vesi.
Meillä tätä kyllä syödään kesällä aina uusien perunoiden kanssa ;) kerran, pari viikossa. Paitsi kaada se vesi pois sen jälkeen ku sipulit vähän pehmentyny :) Voita vaan tilalle, ei siihen vesi kuulu :D
VastaaPoistaMä kyllä aion jatkossakin pitää sen veden mukana, mä haluan nimittäin, että sitä kastiketta on perunoilla PALJON! :D Mutta voishan sitä kokeilla joskus niinkin päin. ;)
PoistaNam nam!! uudet perunat on kyllä suurta herkkua <3
VastaaPoistaNo niin on! Niihin ei vaan kyllästykään millään. :D
PoistaMeillä myös tehdä kesällä - melkein aina -. :) Meilläkään siihen ei vettä paljoa tule :). Juhannuksena oli "ongelma" kun anoppi tekee vastaavantyylistä kastiketta ja laittaa siihen maitoa, ja meille se on ihan eri kastike sitten. Eli juhannuksena oli kahdet kastikkeet ja jokainen syöjä tyytyväinen :D
VastaaPoistaEnpäs ole tuollaista maitoista versiota koskaan testannutkaan. Täytyykin kokeilla myös sitä. :D Niinhän se on, että jos jotain "perinteistä" muutetaan kovin radikaalisti, niin ihan varmasti tulee vastaväitteitä. Onneksi tälläinen kastike on niin helppo valmistaa, että saadaan kaikille se juuri oikea lisuke. :)
Poista