maanantai 23. syyskuuta 2013

SE yksityiskohta

Joskus ne pienet yksityiskohdat ovat niitä tärkeimpiä, jotka luovat kokonaisuudelle sen ilmeen. Nyt tuntuu siltä, että meidänkin koti on saanut sen tärkeän puuttuvan yksityiskohdan paikoilleen. Jokin aika sitten törmäsin näihin Arne Jacobsenin Design Lettersseihin Tampereen ID:ssä, tai oikeastaan mun pitää antaa tästä kaikki creditti miehelle, sillä jo muita ostoksia kassalla maksaessani hän tuli nykimään minua hihasta ja sanoi, että eikös tässä olisi meille tyylikkäät talonumerot talon seinälle. Siitä ne sitten sujahtivat meidän ostoskoriin alta aikayksikön, minua ei tarvinnut kauaa näille voidella. ;)

Sopivia numeroita kun ei aiemmin oikein tahtonut tulla vastaan. Kaikki löytämämme olivat niin kovin romanttisvivahteisia ja jotenkin ne eivät tuntuneet ollenkaan sopivilta meidän talon henkeen. Olin jo luovuttamassa taistelua ja valmis asettamaan seinälle sellaiset perinteiset numerot, mutta nämä kaunokaiset osuivat juuri oikeaan saumaan. Mielenkiinnolla odotamme miten numeroissa valmiina tullut kaksipuolinen kiinnitysteippi toimii näissä pakkaskeleillä, vai putoavatko pois seinältä. Oman haasteensa antaa tuo talon rapattu röpelöinen pinta. Jos ei toimi niin sitten pitää kehitellä toinen ripustustapa. Toistaiseksi kuitenkin ne ovat seinällä pysyneet.Kuva: designletters.dk

Kuva: designletters.dk
Kovin isothan nuo numerot eivät ole, mutta meillä talon seinästä tiehen ei ole kovin montaa metriä, joten näkyy kyllä siihen ihan loistavasti. Kovin kauas tiestä en näitä kuitenkaan suosittele asettamaan. 

Minä menen parantelemaan orastavaa migreeniä pieneksi hetkeksi sohvalle. Toivon, että tästä vielä illaksi pää kirkastuu. 


Mukavaa maanantaita! 

19 kommenttia:

 1. Vau, ihana yksityiskohta! :) Enpä tiennyt, että DL:llä on tämmöisiäkin tarjolla. Eivät sopisi pätkääkään meidän talon tai (rupuisten) ulkorakennustemme seiniin, mutta fanitan täysillä.
  Ja hei, jos ei kestä teipillä, niin Würthin PowerTackilla kestää ;) --> kts. vimpo sivu tästä: http://www.wurth.fi/site/media/pdf/pdf/Wurth_Kiinnitysopas_2011.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Voikukkapelto! <3 Itsekin olin aiemmin nähnyt vain noita kirjaimia, eikä tullut heti itselle mieleenkään, että numeroita saattaisi löytyä ja niille tälläinen käyttökohde. Onneksi on fiksu mies. :D

   Ja kiitos paljon kullanarvoisesta kiinnitysvinkistä! :)

   Poista
 2. Kivat numerot, vähän erilaiset verrattuna tosiaan sellaisiin koukeroisimpiin, mitä usein näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näissä on tosiaan kivasti sellaista klassista fiilistä, ilman sitä romanttista kaikua.

   Poista
 3. Loistava idea hyödyntää noita kirjaimia tuossa! Magea design-detsku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Sanna! :) Harmi kun en voi edes itse ottaa kunniaa ideasta. ;)

   Poista
 4. Sopii hyvin teidän talon tyyliin! Hyvä mies ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kyllä nuo miehet välillä osaavat yllättää sillä miten mukana ovat siinä sisustushömpötyksessä vaikka eivät sitä myönnäkään. :D

   Poista
 5. Numerot sopii hyvin taloonne! Meiltäkin puuttuu talosta numero, mutta oikeasti on vaikea löytää kivoja ja sit vielä oikeankokoisia numeroita (meillä pitää olla aika suuret). Minäkään en halua romanttisia koukero numeroita talomme seinään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuutos Elina! :) Tuo on kyllä harmillista, että näitä numeroita ei ole saatavina yhtään suurempina. Itse totesin sen, että tuo numeroiden etsintä ei tosiaan ole mikään helppo pala purtavaksi. Käytetyt fontit kun tuntuu olevan enimmäkseen sitä koristeellisempaa linjaa.

   Poista
 6. Onpas kivat ja tyylikkäät! Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 7. Voi kiiiiiiitos vinkistä!!! Sopii teille ja myös meille! :D

  VastaaPoista
 8. Tykkään! Todella tyylikästä! Harkitsen vakavasti meillekin :)
  Kiitos vinkistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Syhi! <3 ja ole hyvä vain vinkistä! Tosi kiva kuulla, että myös muut tykkää!

   Poista
  2. Kuinka tylsä onkaan meidän Clasulta hankittu numero tuon rinnalla :)

   Poista
 9. Hei - nythän mä sitten hoksasin, että missä te asutte! :)
  Pesäxxxxxkadulla eikös?

  Kaisa

  VastaaPoista