torstai 31. lokakuuta 2013

Salaisuus

Täällä on tällä viikolla viileletty pitkät päivät poissa kotoa. Nyt kun se flunssa vihdoin alkaa hellittää, niin oli kiva päästä hieman pois neljän seinän sisältä. Eilen illalla kotiuduttuani laitoin herneet likoamaan ja tämän aamun keittelin ihan perinteistä hernekeittoa. Ai, että se oli muuten hyvää. Edullista, helppoa, herkullista ja täyttävää arkiruokaa. <3 Juuri sellaista mitä kaipaa reippaan ulkoilureissun jälkeen kun poskia hieman punottaa. 

Viimeaikoina blogissani on ehkä ollut pienoista väsähtämistä havaittavissa, mutta minulla on sille kyllä melkoisen hyvä syy. Voimat ja kirjoitusinnon ovat vieneet tuo pikkuinen sisälläni myllertävä ihmisen alku. <3 Melkoista alkuraskauden väsymystä on siis ollut havaittavissa täällä päässä blogia. Ja kun siihen mahdottomaan väsymykseen yhdistää 2-vuotiaan valtavan energiamäärän ja huomiontarpeen (+viime viikkoina vaivanneen flunssan) niin siksi ehkä blogini on ajoittain kärsinyt pienestä hiljaisuudesta ja kommenttien vastaus on toisinaan laahannut melkoisesti perässä. Jos kuitenkin unohdetaan väsymys ja ajoittaiset huonon olon tunteet, niin olen voinut erittäin hyvin ja olen niin onnellinen, että voisin rutistaa jokaista vastaantulevaa. Tottakai sisällä on kokoajan pieni huolenväre pikkuisesta, mutta eilisessä ultrassa kaikki näytti olevan oikein hyvin ja uskalsin siten kertoa asian teillekin.  

Melkoisen erilaista kuitenkin tämä toisen lapsen odotus verrattuna ensimmäiseen. Aikaa sille levolle ei löydykään samaan tapaan kuin aikaisemmalla kerralla. Raskausopasta en ole ehtinyt nyt edes avata, viime kerralla taisi se olla luettuna aivan hiirenkorville tähän mennessä. Mielenkiintoisin uusi "oire" on kuitenkin ollut se, että tällä kertaa raskautta ei pystykään piilottelemaan samaan tapaan kuin silloin ensimmäisellä kerralla. Vatsa nimittäin on kasvanut jo aika hyviin mittoihin ja vanhat farkut on saanut hylätä jo viikkoja sitten. :D Mittamato hämmästyy:
-Täytyy olla jokin syy,
outoon, uuteen kukkulaan,
matkaan aina kasvavaan.
Neuvoisiko kukaan?
Mittausteni mukaan,
kierros viimeinen,
on jo metrin pituinen.
Mitä tuohon vastaan?
Lastaan ainoastaan,
äiti eräs odottaa.
Mittamies voi huoahtaa.”

Toukokuuta odotellessa! <3

67 kommenttia:

 1. Onnittelut sinne! Täällä seitsemänviikkoinen vauva tuhisee sohvalla ja kolmevuotias höpöttelee omiaan sen minkä uhmakohtauksiltaan ehtii :)

  VastaaPoista
 2. Uusi lukija ilmoittautuu :) Kuulostaa kovin tutulta - meille syntyi viikko sitten pieni pikkusisko kaksivuotiaalle touhuajalle, joten itse olin viime keväänä aika lailla samoissa fiiliksissä! Oikein paljon onnea odotukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi ja kiitos! <3 Suurensuuret onnittelut myös teidän perheelle uudesta perheenjäsenestä! :)

   Poista
 3. Onnittelut kevät vauvasta! Mukavaa odotusta.

  VastaaPoista
 4. Onnea ja ihanaa vauvan odotusta.

  VastaaPoista
 5. Arvasin! :D
  Kovasti onnea ja hyvää vointia! :)
  Itselläni myös vatsa kasvoi alussa kamalaa vauhtia ja äitini arvasi jo viikolla 9! :D Kasvu kuitenkin tasaantui ja nyt kun laskettuun on aikaa enää reilu viikko, niin vatsani on monen milestä hyvin pieni ja siro. Normaalikasvukäyrällä ja jopa hieman alle on neuvolassa menty. Aluksi kyllä olin kauhuissani, että millainenkohan ilmalaiva minusta tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastiko arvasit? :D Hassua! :)

   Mulla oli ihan sama viikko, kun äiti alkoi kyselemään. :D Pahahan sitä oli kyllä enää peittääkään.

   Minä olenkin jo odotellut teiltä vauvauutisia! Onnea loppumetreille! <3

   Poista
 6. Ihanaa odotusaikaa :-) Meilläkin täällä tuorein tyyppi vasta muutaman viikon ikäinen, ja kieltämättä tässäkin vaiheessa vauva vaikuttaa vähän hidastavasti tähän bloggailuun ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! :) Paljon onnea myös teidän perheelle tuoreesta tulokkaasta! Melkoinen vauvabuumi blogimaailmassa meneillään tällä hetkellä. :)

   Poista
 7. Miten ihanaa! Onnea odotukseen :). Seuraamissani blogeissa onkin kovasti ollut salaisuuksien paljastamisien aika, olen jo mennyt sekaisin, moniko on pienen salamatkustajan olemassaolosta kertonut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilttitossu! :) nyt on tosiaan kyllä melkoinen vauvabuumi blogimaailmassa meneillään! :)

   Poista
 8. Voi kuinka ihana uutinen! Onnea kovasti koko perheelle <3

  VastaaPoista
 9. Oi Ihana uutinen! Onnea koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea! Muistan myös tuon saman, että levätä ei voinut ja massu pullahti "ulos" samantien. Onneksi tosiaan tasoittuu kuitenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos H! :) Onneksi on mies joka antaa iltaisin hieman huilia! Päivät jaksaa tällöin paljon paremmin! :)

   Poista
 11. Oiii ihanaa, paljon onnea!! ♥

  VastaaPoista
 12. Iiiihania uutisia! Paljon onnea! Voimia odotukseen ja hyviä vointeja :) (Itse kun olin raskaana, en pystynyt kirjoittamaan blogia, koska se aiheutti kamalan pahoinvoinnin! :D Kertooko se jotain blogista vai mistä... :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 ahhhahhhaa! Tuo oli tosi hyvä heitto! :D Minullakin ajoittaista pahoinvointia blogia kohtaan ollut havaittavissa, mutta ehlä lähinnä vain sellaista väsymyksen aiheuttamaa mielipahaa, kun ei yksinkertaisesti ole jaksanut kirjoittaa tai vastata viesteihin.

   Poista
 13. Onnea ja ihanaa odotusaikaa teille! ♥

  VastaaPoista
 14. Oi kun ihania uutisia! Oikein paljon onnea ja kaikkea hyvää odotukseen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :) Mukavaa kun välillä voi kertoa tälläisiä mukavia uutisia! :)

   Poista
 15. Onnea kovasti! Ihania nämä vauvauutiset. :)

  VastaaPoista
 16. Voi kuinka ihana uutinen <3 Kovasti onnea ja leppoisaa odotusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! <3 Toivotaan, että sujuisi raskaus loppuun asti leppoisissa merkeissä. :)

   Poista
 17. Oi <3 Paljon, paljon onnea!!! :)

  VastaaPoista
 18. suuren suuret onnittelut koko perheelle tulevasta pienestä. <3.

  VastaaPoista
 19. Ai kamala, miten olenkaan missannut tämän postauksen!!! MIljoonasti onnea ihanasta ihmisen alusta!!!!! Taitaa blogistaniassa olla pieni vauvabuumi :)
  Mulle kävi just noin vauvamasun kanssa, kakkonen pölmähti näkyviin melkein heti ja syy taisi olla että se kakkonen oli poika. Kyllä raskaudet erosikin toisistaan. Ja totta, enää kakkosen kohdalla ei lunkisti niin voi ottaa mutta onneksi ne isit on olemassa.
  Vielä kerran, hurjasti onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Outilainen! <3 Pientä vauvabuumia on tosissaan havaittavissa blogistaniassa! :D Ja sinähän sen sanoit, onneksi on tuo iskämies, joka antaa iltaisin väsyneen äidin huilia ja puuhaa innoissaan tytön kanssa. <3

   Poista
 20. Paljon onnea!! Tällasia uutisia olen salaa toivonutkin teiltä. :) ihanaa, kun ihmiset saa vauvoja!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Olipa hauska kuulla, että olet tälläistä toivonut! <3

   Poista
 21. Voiiiiih <3. Sylin täydeltä onnea sinne! <3 Mennäänpä aika lähekkäin näissä, ihanaa!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Minä olin ihan innoissani kun kuulin sinun raskaudestasi, että meinasin heti paljastaa omanikin onnitteluviestissäni. :D Vähän aikaa sain sitten kuitenkin pinnisteltyä.

   Aivan ihanaa seurata raskauttasi kun mennään näin lähekkäin! <3

   Poista
 22. Tsemppiä!! <3 Juuri toisen raskauden kokeneena voin sanoa, että on rankkaa, mutta niin sen arvoista ;) <3

  VastaaPoista