keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Uusi äitiyspakkaus

Eilen uhmasin flunssaa ja kävin noutamassa kotiin monta kiloa onnea ja iloa. Sain nimittäin tiedon, että äitiyspakkaus oli saapunut lähipostiin. Minä hieman viivyttelin sen hakemista, sillä olisin kovasti tahtonut tämän 2014 vuoden paketin. Onnekseni tuo uusi paketti oli jo ehtinyt jakoon ja sellaisen siis meillekin sain. 

Muistan, että olin hieman pettynyt kun tämän vuoden paketista julkaistiin Kelan verkkosivuilla kuvia, mutta pettymys oli kyllä tipotiessään kun pääsin tätä pakettia penkomaan. Jotenkin nuo Kelan sivuilla olevat kuvat tuntuvat vääristävän vaatteiden värin, saaden näyttämään ne jotenkin tosi tunkkaisilta ja ne näyttävät kyllä niiiiin paljon kauniimmilta näin luonnossa nähtynä. Niin, tiedän, ei saisi valittaa tälläisestä upeasta ilmaiseksi tarjottavasta etupaketista, mutta pinnallinen kun on niin minkäs sille mahtaa. ;) Mutta, onneksi siis tällä kertaa näin päin. 

Hassu sattuma oli, että juuri eilen myös ihana Satu All you need is White -blogista oli käynyt noutamassa oman pakettinsa postista ja esitteli sitä blogissaan. Ajattelinkin jo, että jätänpä itse sitten esittelemättä, mutta laitoinpa sitten kuitenkin kuvaten muutaman minun suosikkini tuosta laatikosta. 

Ehdottomiksi suosikeiksi nousivat nuo ensimmäisen kuvan kolme kaverusta. Kaunis vaalea toppahaalari, ihanan raikkaan turkoosin värinen vanuhaalari ja reippaan limenvihreä Aappa-apina makuupussi. Tuon toppahaalarin kuviointi muuten koostuu pienistä lorunpätkistä niin suomeksi, englanniksi kuin ruotsiksikin. Hauska idea!Tuo mukana ollut pussilakana oli myös aika hauska. Värit sopivat kauniisti yhteen ja kuvio on ihanan iloisen reipas. Parempi kuin se pari vuotta sitten tytölle tullut nallekuvioinen pussilakana.


Seuraavaksi ihastelin näitä suloisia raidallisia pukuja ja tuota söpöä heppakuviollista yöpukua. Vaikka värit ovatkin hieman poikamaiset, ei tuo haittaa minua, sillä turkoosi ja vihreä ovat kyllä ihan suosikkejani.Mukana oli jonkinverran myös retrotyylistä vaatetta joista en ihan hirveästi innostunut. Ruskean sävyt eivät innosta kovin paljoa edelleenkään. Tosin tämä tosi pikkuinen pilkullinen terrakotan värinen asu sulatti sydämen. Ne on ihan varmaan nuo pilkut.

Olen kaikkiaan erittäin tyytyväinen tähän pakettiin ja olen varma, että kaikki vaatteet menevät käyttöön. Toiset varmaan vain vähän harvemmin kuin toiset. Ja vaikka meillä nyt edellisestä paketista on kulunut vain suhteellisen vähän aikaa, niin ei se yhtään haittaa. Se vaihtoehtona oleva 140 euroa tuntuu niin pieneltä rahalta verrattuna siihen mitä paketti sisältää. Helposti tuon verran hukkaa viikon ruokaostoksiin, eikä siitä sitten jäänytkään mitään konkreettista käteen, vaikka vatsa saikin sitten toki täytettä. 

Vaikka raskaudessa ollaankin nyt jo melko pitkällä, masu on kasvanut uusiin ulottovuuksiin ja pikkuinen on erittäin aktiivinen potkurintamalla, niin jotenkin tilannetta ei silti aina ihan tajua tai ei ehdi sen paremmin ajatella. Tämä laatikon kotiinkantaminen ja näiden tälle meidän omalle pienelle masuasukille tarkoitettujen vaatteiden hypisteleminen sai taas asian tuntumaan asteen verran konkreettisemmalta. Meille on siis ihan oikeasti tulossa pieni vauva! :D

Herättikö laatikko teissä mitään tunteita?

7 kommenttia:

 1. Mun mielestä pakkauksessa se kokonaisuus ratkaisee. Tuo uusi pakkaus näytti kyllä niin ihanalta, että en malta odottaa, kun pääsen ystävien pakkauksia ihailemaan ja hypistelemään (ja harmittelemaan, että miksei mulla oo tilaus päällä)! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaisuus oli kyllä oikein onnistunut, muutamaa yksilöä lukuunottamatta. Tykkäsin tästä paketista paljon enemmän kuin siitä esikoiselle lähetetystä paketista vuonna 2011.

   Hätäinen saattaisi vielä ehtiä laittamaan tilauksen tälle vuodelle vetämäänkin... ;)

   Poista
 2. Tuo näyttää minusta kivemmalta, kun mitä 2013 pakkaus oli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä! Veljentytön pakettia kun tuli viime kesänä hypisteltyä. :) Jotenkin tämän vuotinen paketti on raikkaampi kokonaisuus.

   Poista
 3. Meillä on se 2013 pakkaus, ja täytyy sanoa että ainakin tossa uudessa on kauniimpi pussilakana ja tuo vanupuku. Toppis oli ihan kiva tässä vanhassa ja makuupussista pidin paljon. En ymmärrä miksi pakkauksen vaatteet on niin poikavärisiä, missä on kauniit keltaisen sävyt?! Meillä oli oranssia, ja miellän senkin enemmän poikasävyksi. No mutta, kuitenkin pieni tyttömme on saanut pitää kaikkia pakkauksen vaatteita(niitäkin poikamaisia ja retroja:) vaikka ensin ajattelin että pitämättä jää. Käytännöllisyys voitti ulkonäkökriteerit siis. Pakkauksen vaatteet kun on tosi mukavan tuntuisia ja hyvä laatuisia. Vaan jos vielä joskus lisää lapsia siunaantuu, niin toivoisin niin näkeväni tulevaisuuden pakkauksessa hempeämpiä sävyjä ja sitä keltaista, sekä kuoseissa jotain ei niin retroa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samas itsekin hieman ihmettelen, että miksei mukana voisi olla myös hieman tyttömäisempiä sävyjä. Ehkä tässä on kuitenkin haettu sitä, että tytön voi helpommin pukea siniseen kuin pojalle vaaleanpunaista. Tuo retrobuumi näissä äitiyspakkauksen vaatteissa on jatkunut jo melko pitkään, joten tilalle voisi kyllä välillä ajatella jotain hieman enemmän tätä päivää olevaa.

   Vaatteiden laadusta olen kyllä samaa mieltä, että ne ovat oikeasti hyviä. Kotimaisuus on iso tekijä. :)

   Poista
 4. Pidän tästä pakkauksesta, tässä pakkauksessta on todella kauniit sävyt ja kuviot. Minunkin mielestä se on aika poikamainen, itse olen saanut pakkauksia vuosina 2007 ja 2012 ja nekin olivat minusta enimmäkseen poikasävyisiä. Itselläni on kaksi poikaa, joten se oli ihan jees:))))Minusta on ihanaa kun vauvaa odottelleessa saa tälläisen lahjan:)Meilläkin kaikkia vaatteita on käytetty ja osa tavaroista on jäänyt, esim, kirjat, sakset, hiusharjat...Itse laatikot ovat hyvät, tukevat ja ovat jäänneet meille lasten vaatteiden säilyttämiseen.

  VastaaPoista