tiistai 18. maaliskuuta 2014

Vinkki: Helpotusta nuhanenille

Ajattelin tulla vinkkaamaan teillekin yhdestä eteeni tulleesta melko hyvästä nuhaneniä helpottavasta keksinnöstä. En tiedä miten olen näin pitkään pysynyt tietämättömänä tästä, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Tässä raskaana ollessa ja nuhaa kärsiessä kun ei oikeastaan ole kauheasti vaihtoehtoja itsensä lääkitsemisen suhteen. Aiemmin sitä on voinut rauhassa sumutella jotain nenäsuihketta nenään tukkoisuutta helpottamaan, mutta nyt se ei ihan käykään niin. On siis otettava luonnonmukaisemmat hoitotuotteet käyttöön ja mikäs sen luonnonmukaisempaa kuin vesi ja merisuola. Näitä kahta kun sekoittaa nenähuuhtelukannussa ja liruttaa nestettä nenään niin johan olo kummasti paranee. Huuhteluun käytettäviä kannuja ja laitteita löytyy varmasti monenlaisia, mutta itselläni on nyt käytössä tuo perinteinen Sarvikuono nenänhuuhtelukannu kauniin kirkkaan vihreänä.


Minä tosin aloitin kannun käytön ehkä vähän turhan myöhään, kun paremman tuloksen saavuttaa tietysti heti kun nenä alkaa vaikuttaa vähän vuotavalta. Minun täysin tukkoinen nenäni vaatii useita huuhteluita auetakseen ja saattaa tukkiutua hetken kuluttua uudelleen. Luulenpa, että minun kohdallani jyllää tällä hetkellä sen verran ikävät bakteerit, että lääkärireissu on huomenna edessä. Olo on nimittäin melkoisen kurja.  

Tuota kannua suositeltiin myös allergisen nuhan hoitoon, joten ajattelin, että keväämmällä laitan miehen tehokäyttämään sitä, jos se helpottaisi hieman hänen siitepölyallergiaansa. 


Onko nenäkannu teille tuttu juttu? 


4 kommenttia:

 1. Joo, sarvikuono on ihan ykkönen! Täällä kans siitepölyaikaan tehokäytössä ja flunssassa tietty ehdoton!
  Pikaista paranemista sinne! <3 <3

  VastaaPoista
 2. Ai tuosta kannusta voisi apua myös siitepölyallergiaan! En tiennytkään, kiitos vinkistä. Anoppi on yrittänyt monesti ylipuhua nenäkannun käyttöön, mutta jotenkin olen aina empinyt asiaa. Se on näyttänyt niin kummalta. :D

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 3. Täällä myös yksi sarvikuonon puolesta puhuja ja raskaana oleva vielä... :) Mutta niinkuin sanoit, toimii jos aloittaa ajoissa. Räkä todellakin irtosi ja olo oli selkeästi parempi. Itsellä vain ei enää pahimmassa flunssan vaiheessa edes vesi mennyt läpi, joten oli otettava muita keinoja käyttöön ja lääkärissä myös itse jouduin käymään useasti. Kuukauden verran kiusannut flunssa reilusti yli puolessa välissä raskautta ei ole kyllä toivottu kaveri. Toivottavasti saat säkin viimeistään lääkärissä avun flunssan taltuttamiseen! :) Pojallani on myös keväisin allergioista johtuvaa tukkoisuutta, joten aion kokeilla myös josko tämä helpottaisi hänen oloaan. :)

  Pikaista paranemista!

  Heli

  VastaaPoista
 4. Mulla yks raskausoireista oli koko raskausajan vaivannut tukkoinen nenä (muistaakseni viimeisellä kolmanneksella ei enää ollut niin pahana). Tähän ei auttanut muu kuin nenäkannun hommaaminen ja säännöllinen huuhtelu! Olen päässyt tuolla eroon myös poskiontelon tulehduskierteestä.

  -Alina

  VastaaPoista