keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Olisiko näistä työtuoliksi, apuja?

Lupailinkin teille jo tuossa olohuoneen uutta Stringhyllyä esitellessäni kirjoitella uutta postausta työpöydän eteen sopivan tuolin etsinnästä. Koska työpöydän ääressä ei ole tarkoitusta viettää aikaa useita tunteja kerrallaan, ei liene aiheellista lähteä miettimään tuoliksi ihan perinteistä työtuolia, vaikkakin se ergonomian kannalta varmasti olisi se paras ratkaisu. Koska  olen tälläisissä asioissa valmis jonkinverran kärsimään juuri sen oikean ulkomuodon vuoksi, niin keskitynkin tuolin etsinnässä lähinnä vain juuri sen oikean ulkomuodon etsintään ja ehkäpä myös tuo työpisteen sijainti olohuoneen välittömässä läheisyydessä saa minut kiinnittämään enemmän huomiota juuri tuohon ulkonäköseikkaan. Toki mukava istuttavuus on myös erittäin hyvänä kakkosena listalla, eli sitäkään ei ole tarpeellista täysin unohtaa.

Jonkinlaisen selailun varteenotettavien nettikauppojen valikoimasta tehneenä, listalle nousi muutama tuoliehdokas. Kävi vain niin, että näissä ehdoikkaissa kaksi tuolia on saman tuolin toisinto, hieman erilaisilla jaloilla tosin. Nyt kun tuo työpiste on niin kivan ilmavan oloinen, niin tuntuisi hyvältä jatkaa samaa linjaa valkoisella tuolilla. Toisaalta musta toisi mukanaan melkoisesti kontrastia ja tuoli pomppaisi taustastaan oikein hyvin esiin. Silti ainakin tällä hetkellä valkoinen väri tuolissa on vahvoilla. 

Olisikin hauska kuulla teiltä käyttökokemuksia kyseisistä tuoleista ja niiden istumismukavuudesta. Toisaalta taas myös kiinnostaa kuulla mikä teidän mielestänne olisi ihan puhtaasti ulkonäön puolesta oma valintanne.


1. Hay About a Chair -tuoli valkoisella istuinosalla ja tammenvärisillä jaloilla 234,-
2. Muuto Nerd -tuoli harmaa 349,-
3. Hay Hee -tuoli musta 169,-
4. Hay About a Chair valkoinen istuinosa ja metallijalka 322,-
5. Artek Aalto 69 -tuoli  valkoisella laminaatti-istuinosalla 305,-

Itse mieltäisin näistä tuoleista mukavimmaksi istua tuon Hayn About a Chairin, vaikkakaan en ole ihan varma olenko kyseisessä tuolissa koskaan edes istunut. Tässä tuolissa tykkään ihan hirmuisesti molemmista versioista, mutta ehkäpä tuossa metallijalkaisessa versiossa on jotakin yhteneväisen kevyttä kuin tuossa itse hyllykössäkin. Muuton Nerd -tuoli on aika hauska uusi tuttavuus ja tuo harmaa väri on hauskan erilainen vaihtoehto. Hayn Hee -tuolin istuinmukavuutta hieman epäilen, ainakin työpöytäkäytössä, mutta tässä tuolissa olisi myös vähän tuota samaa keveyttä kuin Stringissä, tässä tuolissa myös tuo musta väri olisi mielestäni se oikea valinta. Sokerina pohjalla tuo klassikko eli Aallon 69 -tuoli. Voisin kuvitella vaalean koivunsävyn istuvan valkoisen hyllyn viereen aika mainiosti. 


14 kommenttia:

 1. Hay Hee ja About a chair on minun lemppareitani. Eniten silmää miellyttää tuo ykkönen, jonka myös itse aijon hankkia :) Hee:n mies on ostanut minulle syntymäpäivälahjaksi, tosin nojatuoliversiona. Kivoja nuo kaikki kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. About a chair on myös se oma lempparini tästä kollaasista. Vielä kun jossain pääsisi sen koeistumaan niin olisi vähän varmempi siitä istuinmukavuudesta ja miten oma ahteri sinne sujahtaa. ;)

   Millainen tuo Hee:n nojatuoliversio on istua?

   Poista
 2. Minä harkitsin meile ylläolevista tuoleista Artekin 69:iä sekä Hay Heeta. Lopulta tytön tuoliksi tuli 69 koska niitä meillä jo neljä oli. Luulen että noista kahdesta Artekin tuoli on parempi istua, en ole istunut samanlaisia aikoja Hayn tuolissa joten arveluahan tämä on. Muista kuvien tuoleista en oikein välitä joten annan ääneni kyysysille, klassinen, laadukas ja hyvä istua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen juttu muuten tuli mieeleen että jos tuolin on tarkoitus olla työpisteen edessä, olisi tärkeää että tuolin saa tarpeeksi lähelle pöytää. Onnistuuko tämä About a Chairien kanssa korkeiden sivujen takia?
   Itsellä vastaava asia joutui syyniin kun etsin tuolia missä voi neuloa, se ei onnistu jos tuolissa on käsinojat joten K tuoli osottautui täydelliseksi neulontatuoliksi :)

   Poista
  2. Erittäin hyvä huomio tuo, että pääseehän tuolilla tarpeeksi lähelle pöytää. Yritin kovasti googlailla tuolista kuvia työpöytien edessä ja näyttäisi siltä, että tuoli kyllä soveltuisi sellaiseen käyttöön, eli tarpeeksi lähelle pitäisi päästä.

   Tuo 69 on kyllä melkoinen klassikko ja siksi kyllä oman listan kärkipäässä. Siinä hieman vaan mietityttää tuo koivuinen pinta, että sopiiko se sittenkään meille alakertaan, vaikkakin siitä kovasti pidänkin.

   Poista
 3. Tykkään kovasti Hay Hee -tuolista, mutta olisiko se Stringin kanssa vähän liikaa? Ihanasta kollaasista se on kuitenkin lempparini! Meille olen haaveillut Hay About a Chair -tuolia työhuoneeseen, mutta välillä aina kyllästyn puujalkoihin. Metallijalkainen ei ole niin kiva muotoilultaan, mutta aika ihana kuitenkin. Valitsisin siis Stringin kanssa jomman kumman About a Chair -tuolin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tuota Hee:tä tässä mietiskeltyäni alan kallistua vähän samaan kuin sinäkin. Tuleeko siis vähän liikaa "rimotusta", jos tuo on työtuolina.

   Minä itseasiassa jostain kumman syystä tykkään melkein vähän enemmän tuosta metallijalkaisesta versiosta About a Chairista. En osaa oikein sanoa mikä siinä viehättää. :)

   Poista
 4. Mun suosikit on 1 ja 3. Omalla haavelistalla kun kummittelee toi 1. 😊 mielenkiintoista nähdä mihin päädytte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo About a chair on kyllä niiiin kaunis. Harmi vain, että en sitä juuri nyt oikein pääse missään koeistuksimaan. Olisi kuitenkin kiva tietää millainen istuintuntuma siinä on ja, että mahtuuhan se oma ahteri siihen hyvin asettumaan. ;) Täytyy muuten pistää tuo mieskin kertomaan oma suosikkinsa tuoleista ennen päätöstä. Saa nähdä osuuko yhtään yksiin omien ajatusten kanssa. :)

   Poista
 5. Ihana kollaasi. Oma suosikki on numero 4. Näyttää kaikkein eniten työtuolimaiselta. En tiedä miten mukava tuoli on käytännössä, mutta ulkomuoto mielyttää. :) Onnea tuolin etsintää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilja! :) Sama tuoli on tällä hetkellä myös oma suosikkini. Tosin haluaisin sen päästä vielä koeistumaan ennen ostopäätöstä.

   Poista
 6. Sinut on haastettu! :) http://saakurkistaa.blogspot.fi/2014/04/arkikuvahaaste-45.html

  Minulta ääni kolmoselle ja neloselle.

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 7. Tuo nelonen passaa ehdottomasti parhaiten juuri tuohon kokonaisuuteen!

  VastaaPoista
 8. Ostin jokin aika sitten pojalle työtuoliksi Hay About A Chair-tuolin, ja ihme on tapahtunut: Hän alkoi tehdä läksyjään oman työpöydän äärellä!;) Vanhemmalla pojalla on Artekin tuoli työtuolina, ja hän on ilmaisesti tykännyt siitä, kun läksyt on hoituneet siinä istuen. Tripp Trapp-tuolit jäi meillä lähes käyttämättä syöttötuolina toimimista lukuun ottamatta.:) Tuolilla on siis väliä. Musta tuossa ykkösessä on tosi hyvä istua! Käy kurkkamassa mun blogissa:
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/04/hay-about-chair-ja-arvonta.html

  Mulla on muuten arvonta siellä menossa, jossa palkintona on 40 euron lahjakortti Finnish Design Shopiin. Sillähän voisi maksaa vaikka osan tuolista!;) Terveisin Taina, joka eksyi tänne Mintun Saa Kurkistaa-blogista:)

  VastaaPoista