maanantai 28. huhtikuuta 2014

Ideoita ruokatilaan?

Viikonloppu sujahti taas ohitse ihan ennätysvauhtia. Niin siinä aina käy kun on paljon mukavaa tehtävää. Lauantaina käytiin hoitelemassa muutama viimehetken hankinta vauvaa varten ja sunnuntaina vietettiin kummipojan syntymäpäiväjuhlia. Ei siis hassumpi kokoonpano viikonlopulle.

Kotona katseet on melkein kokonaan käännetty toivottavasti piakoin saapuvaan vauvaan ja ulkotiloihin. Aurinkokin on niin mukavasti helotellut viime aikoina, joten puutarhasuunnitelmat ovat olleet kovasti mielessä, mutta toteutus vielä vähän ontuu. Ehkäpä nyt pitkänä viikonloppuna saisi jotain asioita eteenpäin silläkin osa-alueella. Ellei sitten vaavi päätä pyrkiä maailmaan juuri silloin. 

Vappua aiotaan juhlistaa kotosalla ja melko maltillisesti perheen parissa. Jos tuo sääennustus nyt pitää paikkansa niin luultavimmin myös sisätiloissa. Onneksi on simaa tulossa ja munkkitaikinaankin löytyy ainekset. Eipä kai sitä muuta osaa juuri nyt kaivata. Vapputorit kierretään siis tänä vuonna kaukaa.




Asiasta kukkaruukkuun ja postauksen kuvitukseen. Tässä olen mielessäni pyöritellyt tätä ruokatilaamme ja jotain mistä en nyt ole aivan varma niin tahtoisin siinä muuttaa. Isompia kalustemuutoksia kun ei tällä hetkellä kuitenkaan ole suunnitelmissa, niin luulisin, että esimerkiksi tuo verhopuoli voisi olla pienen tuuletuksen puutteessa. Ei sillä, että näissä nykyisissä olisi itsessään jotain vikaa, mutta jotenkin sitä vaan tiedättekö kaipaisi jotain uutta. Pitäisikö sitä vaihtaa väriä, mallia vaiko mitä...? 

Oma pää tuntuu tällä hetkellä hieman jumittavan, liekö tästä loppuraskaudesta johtuvaa vai mitä, mutta en jotenkin saa kiinni siitä mitä se voisi olla. Olen aiemminkin saanut teiltä lukijoilta niin mahtavia ideoita, joita on voinut sitten itse vaikka hieman jatkojalostaa tai muokata, että ajattelin kokeilla kepillä keväistä jäätä ja kysyä, että mitä sinä tekisit toisin? Saa siis ideoida. 

15 kommenttia:

  1. Jännittävää, jännittävää tämä vauvan odottelu... :) Ruudun tältäkin puolen seurattuna :)

    Verhojen osalta voisiko ajatella, että uudet verhot olisi tuollaiset läpikuultavat niinkuin nuo valkoisetkin, mutta värinä sellainen raikas keväänvihreä esimerkiksi? Ja itse kun romanttisuudesta tykkään, niin vaihtaisin tuon kattovalaisimen sellaiseen ihanaan ilmavaan kristallikruunuun tms :) Mutta ne onkin makuasioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä melkoisen jännittäviä aikoja nämä viimeiset viikot ennen synnytystä. Kunpa vain ei tarvitisi mennä kovin paljoa yliajalle, sillä se raastaa mieltä aika paljon.

      Itseasiassa olen ajatellut juuri sitä, että vaihtaisin verhojen materiaalin vielä läpikuultavemmaksi kuin se nyt on. Vihreääkin voisin jopa harkita, ainakin joksikin aikaa. ;) Pidän kyllä väreistä paljon, mutta jotenkin silti silmä lepää kotona enemmän kun värit ovat vain pieninä pilkkuina, joten isojen pintojen värittämistä olen yrittänyt vältellä. Itse en niinkään ole romanttisuuden ystävä ja kattovalaisin on oikein paljon minun makuuni, joten se saa jäädä. :D Makuasioista ei voi kuin kiistellä. ;)

      Poista
  2. Minusta ruokatila on kaunis! Ja verhotkin on kauniit. Vaihteluna laittaisin tummemmat verhot, esim. jotkut harmaat. (Mitähän muuta väriä minä edes osaisin ehdottaa :D) Harmaa pehmentäisi mustan ja valkoisen kontrastia.

    Hyviä vointeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Syhi! <3 Harmaa olisikin aika kaunis. Olen vain onnistunut ostamaan yhdet harmaat verhot, joista maksoinkin jonkinverran ja sitten kun sain ne ikkunaan, niin ne näyttivät aivan liloilta. Huoh. Eivät siis olleet ikkunassa kuin pienen hetken. Joten se oikean harmaan sävyn löytäminen on melko haastavaa.

      Ja kiitos! <3

      Poista
  3. Musta tuo tila on aivan ihana noin! Jos jotain, niin ehkä kokeilisin kesäksi ottaa verhot vaikka kokonaan pois, riippuen tietty tarvitsetteko näkösuojaa tuohon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos littleB! <3

      Tuo onkin ihan kiva idea. Varsinaisesti ei näkösuojaa tarvita, koska onhan tuolla taustalla nuo sälekaihtimet. Toisaalta verhot vähän pehmentävät melko maskuliinista tilaa. Pitää hieman testailla siis. :)

      Poista
  4. Komppaan edellisiä - kaunis tila jo noinkin <3 Yleensä matot otetaan kesäksi pois, mutta mitens olisi matto ruokapöydän alle? Sellainen tarpeeksi suuri. Lapsiperheessä hyvin epäkäytännöllinen, mutta tuo ilmettä :)

    Oih, ihanaa loppuodotusta ja hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! <3

      Matto olisi kyllä ihana! Lapsiperheessä se on vain juuri tuon epäkäytännöllisyyden vuoksi jäänyt hankkimatta. Matolla saisi olla myös kokoa melkoisesti, sillä pöytä on aika suuri ja pelkään sitä, että reunat alkaa sitten hapsuttaa kun tuoleja liikuttelee matolla.

      Ja kiitos! <3

      Poista
  5. Jättäisin nuo nurkkaverhot samanlaisiksi, mutta kumpaankin ulkosyrjään sopisi verhoiksi Vallilan Koivikko, limen värisenä.. Mielestäni toisi tilaan pirteää väriä ja raikkautta, kesäistä tunnelmaa.. Lisäksi se värinä natsaa hyvin valkoisen, mustan ja harmaan seuraksi :) tässä vielä linkkiä kyseisestä Vallilan Koivikko kuosista: http://vallilankaksio.com/wp-content/uploads/2014/01/Koivikko_by_Riina_Kuikka_vihre%C3%A4_33.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eve! <3

      Tässä onkin kiva idea, jota olen myös itsekin joskus mietiskellyt. En tiedä uskallanko lähteä juuri tuota kuosia testaamaan, mutta ainakin jollain kuosilla tuo kyllä varmasti onnistuisi. Kesäistä tunnelmaa juuri tällä kuosilla kyllä saisi kivasti luotua. :)

      Poista
  6. Hienohan se tila on noinkin :). Itsekin vaihtelunhaluisena tiedän tosin tunteen - sitä vaan kaipaa jotain erilaista. Itse kokeilisen tilaan jotain kevyen graafista verhoa, esim. valkoiset jossa olisi ohutta mustaa raitaa tms. Tai sitten vaihtaisin vaan materiaalia (nyt en tiedä mitä matskua nykyiset on), esim. harvaankudottuun mutta rouheaan pellavaan (valkoisena), ja kiinnitys esim. rypytysnaulalla, joihin renkaat (isot teräksenväriset) Ripustustapakin muuttaa jo ilmettä. Hauskaa vappua ja hyvää vointia odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! :)

      Sehän siinä onkin, että vaikka tila sinällään ei kaipaisi mitään, niin sitä samaa kun katselee päivästä toiseen niin vaihtelua alkaa kaipaamaan.

      Itse pidän kovasti noista isoista metallisista renkaista verhon yläreunassa, joten sellaiset voisivat tulla tosiaankin nyt kysymykseen. Kiitos siis muistutuksesta! :) Ja pellava olisi kyllä kaunista!

      Ja kiitos! <3

      Poista
  7. Jokin valkopohjainen jossa pöydän sävyn ruskeaa kuviota? Verho siis. Kokoaisi kokonaisuutta ja pöytä saisi kaverin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tuo ruskea väri sattuu olemaan vähän sellainen peikko, jota olen ihan tarkoituksella ja alitajuisestikin vältellyt koko talossa. Ehkä siitä on tullut yliannostus edellisissä kodeissa. ;D Mutta kiitos kuvioideasta! :)

      Poista
  8. Musta on tullut verhoallerginen.. olisin mielellään ilman verhoja. Nyt ikkunat tässä asunnossa ovat sellaiset, että totta puhuen jonkinlaiset verhot näyttävät paremmilta kuin täysin ilman. Mutta teillä on kauniit ikkunat, eivät verhoja tarvitsisi välttämättä ollenkaan :)

    VastaaPoista