maanantai 14. huhtikuuta 2014

Sitruunaneliöitä ja perunanarsissi

Tänään saatiin illalla oikein mukavia ja odotettuja vieraita kyläilemään. Harmillista miten hankalaa on lapsiperheiden välillä sopia vierailuja keskenään, kun yleensä jomman kumman lapset/lapsi on ollut kipeänä tai sitten harrasteet lyövät kapuloita rattaisiin. Ovatko muut huomanneet samanlaisia ongelmia?

Leivoin vierahille Pirkka-lehdestä jo muutama viikko sitten bongaamiani Makeita Sitruunaneliöitä ja olivathan ne kyllä ihan maistuvia. Itse olen tuollaisen kirpeän ja makean yhdistelmän suuri ystävä, joten ainakin minun suuhuni passasivat paremmin kuin hyvin. Tosin itse leikkelin piirakasta ehkä vähän turhan tuhteja paloja, pienempikin määrä nimittäin riittää tyydyttämään makeanhimon.



Ohje on alunperin peräisin täältä. Ja Pirkka-lehden mukaan se kuuluu näin:


Pohja
120 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Täyte
1 prk kondensoitua makeutettua maitoa
3/4 dl sitruunamehua
2-3 tl sitruunan raastettua kuorta



Sekoita pehmennyt voi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele hieman yli puolet muruseoksesta vuoan pohjalle. Sekoita kondensoitu maito, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhossa. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele loput taikinasta täytteen päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.


Minä kyllä totesin, että tuo 20-25 minuuttia ei tortulle riittänyt vaan pidin sitä uunissa vielä jonkinverran pidempään. 


Muuten, mä olen ihan ihastunut. Nappasin kaupasta mukaan viikonloppuna perunanarsissin, kun edelliset tasetit alkoivat vedellä viimeisiään ja voi ei mikä söpöläinen se on ja ennenkaikkea mikä tuoksu siinä onkaan! Ah. 


4 kommenttia:

  1. Näitä perunanarsisseja näkyy nyt monessa blogissa, täytyy varmaan hakea itsekin, on niin ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on kyllä todella kauniita! Ja tuntuu, että kestävätkin pidempään kuin nuo pikkunarsissit. Mutta, ennenkaikkea tuossa on kyllä tuo huumaava tuoksu. <3

      Poista
  2. Namskis, mikä herkku. Kaikki missä on sitruunaa on myös hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, sitruuna on hyvää niin suolaisessa kuin makeassakin. :D

      Poista