tiistai 12. kesäkuuta 2012

Mandala

Sitten seuraa sitä makuuhuoneasiaa kuten luvattu oli. Meidän makuuhuone on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle uuteen kotiin muuton jälkeen. Meillä oli vanha sänky joka raijattiin huoneeseen vaikka ei se sinne oikein tuntunut istuvankaan. Käytännön sanelemana piti saada huoneeseen myös pieni nojatuoli tytön yösyöttöjä varten.

Nyt alkaa tuntumaan siltä, että tämä meidän sänky vetelee jo viimeisiään. Se on ostettu vuonna 2005 jenkeistä siellä asuessamme ja patjat ovat jo aika valmiit ja nukkuminen ei tunnu enää kovin kivalta. Sänky on todella korkea ja mitoitus ei mene yksiin täkäläisten mittojen kanssa, joten pelkkiä patjoja ei voi vaan sänkyyn hankkia, ainakaan kovin yksinkertaisesti.

Ollaan pähkäilty tosi pitkään, että millainen sänky ja patja olis hyvä meille. Jotenkin itsestä alkaa tuntua enemmän ja enemmän paremmalta tuollainen viskoelastaaninen patjatyyppi, siis sellainen kuin Tempurkin on. Kuitenkin tuntuu, että tällähetkellä ei ole varaa laittaa sänkyyn montaa tuhatta euroa, kun niitä rahareikiä vielä täältä talosta löytyy tärkeämpiäkin. Toisaalta taas hyvään sänkyyn panostaminen kannattaisi. Olenkin viettänyt useita tunteja surffaillen ja pää on patjoista ihan sekaisin. Kaikki tietysti kehuvat omaansa ja haukkuvat toisten, ota siitä sitten näkökantoja sen suhteen mikä on oikeasti hyvä.

Tälläiseen lopputulokseen olen päätymässä, eli ostamme peruspatjan ja tähän peruspatjaan vähän parempi viskoelastaaninen sijauspatja, jossa paksuutta vähintään se 7 cm. Olen itseni antanut ymmärtää, että sillä alemmalla patjalla ei ole juurikaan isoa merkitystä, jos tuo sijauspatja on tuon paksuinen. Tempurin kaltaisia patjojahan valmistavat monet muutkin yritykset ja esimerkiksi Ikean vastaavat patjat ovat pärjänneet monissa testeissä jopa paremmin kuin monet kalliimmat.

Mielelläni kuulisin teidän mielipiteitä patjoista. Millaisella kokoonpanolla te nukutte ja oletteko tyytyväisiä? Toivottavasti saatais hyvää keskustelua aikaiseksi patjoista niin voin sitten tehdä vähän uutta kirjoitusta tämän pohjalta.

Näistä patja-asioista päästäänkin aasinsiltana siihen mihin minä tässä sänkysurffailukierroksella ihastuin.

Kuva

Kuva

Kuva

Tää Ikean Mandal sängynpääty olis aivan IHANA!!! <3 Kaunis tuolla tavalla korkeana, mutta kaunis myös matalana. Eikä toi sängynrunkokaan olis yhtään hassumpi, sinne saisi sitäpaitsi helposti tavaraa säilytykseen ja aika paljonkin vielä.

15 kommenttia:

 1. Meillä pähkäiltiin saman ongelman kanssa vuoden vaihteessa ja (yllättävistä) kehuista innostuneena uskalsimme kokeilla Ikean patjoja. Patjat eivät ole hinnalla pilattu joten epäilin suuresti niiden laatua. Lopulta päädyimme Sultan Hagavikiin ja Hamnvikiin. Mieheke otti kiinteämmän ja itse tyydyin vähän vähemmän kiinteään. Sijauspatjana palvelee Sultan Toröd ja omaksi kummastukseksi olen ollut tyytyväinen. Eipä nuo patjat nyt selkäongelmaisen vikoja pois vieneet, mutta ovat kyllä miljoona kertaa paremmat kuin entiset. Hinta-laatu-suhde oli siis enemmän kuin passeli.

  Toki salaa haaveilen Unikulman unelmapatjoista, mutta jostain kumman syystä 4000€ per patja plus petari ei ole meikäläisen budjetissa.

  Sänkynä meillä on BoConceptin Limo-kopio itse tehtynä. Isä väsäsi sinne nuo laatikotkin alle ja avot! Imee tavaraa alleen enemmän kuin riittävästi eikä tarvitse sängynalusiakaan niin usein imuroida. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä kovasti kuullut kehuja noista Ikean patjoista. Niissä kyllä tuo hinta houkuttelisi tosi kovasti.

   Olisihan se hienoa laittaa sänkyyn se kymppitonni, mutta sitä harvalta varmaan siihen löytyy tai ei ainakaan meiltä. Varsinkin näin kun toinen puolisko elelee kodinhoidontuella, ei paljon ylimääräistä juhlita.

   Meillekin kyllä passaisi tuo, että sängynalusta olisi hyötykäytössä, sen imurointi on ihan tuskaa. Meillä lisäksi koira änkeää aina itsensä sinne alle ja hötkyttää sänkyä mennessään. :D

   Poista
 2. Mielenkiinnolla odotan vastauksia, sillä aihe on ajankohtainen meilläkin. Tässä vaiheessa ajattelin pelkän petarin uusimista, mutta riittääköhän se..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos petari on riittävän paksu niin pitäis riittää. Siis ainakin jos tuollaisen Tempur-tyylisen petarin aikoo vaihtaa.

   Poista
 3. Me päädyimme muutama kuukausi sitten Asko Bonnell Essence-mallistoon. Ja tyytyväisiä ollaan oltu! Tosin mikä tahansa olisi varmasti ollut paremmat kuin ne meidän edelliset ;) Meidän ystävillä on vanha sänky uudistettu juurikin mainitsemallasi tavalla, eli ostivat 7cm paksun Tempur-sijauspatjan. Hyvin toiminut sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuo teidän sänky sellainen jenkkisänky, vai onko jotain tälläistä elastaanista materiaalia?

   Kiva kuulla, että tuo Tempur petari on toiminut. Se olisi varmaan aika näppärä, tosin meidän pitää vaihtaa koko sänkysysteemi, että mikä sitten olisi hyvä alusta.

   Poista
 4. Meillä on Unikulman Klassikko -patjat (tai siis yksi 160cm leveä)+ petari ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä! Molemmilla on enemmän tai vähemmän selkävaivoja ja ollaan saatu tuhlattua erilaisiin patjoihin/sänkyihin melkoiset summat ennen tätä sänkyä. Tämä on ensimmäinen ja ainoa, missä kummallakin on ollut hyvä nukkua ja meillä kuitenkin on jonkun verran tota pituus- ja painoeroakin. Aluksi mies epäröi tuota yhtenäistä patjaa, sillä mä olen melko kova pyörimään öisin ja mies pelkäsi, jos sänky tuljuu sen takia. Yhtään ei kuulemma ole sitä ongelmaa ollut. Ostettiin myös Unikulmasta tempur-tyyliset tyynyt ja on nekin tosi hyvät! Mä olen tähän asti aina nukkunut mahallani, mikä on pahentanut entisestään niskavaivojani, mutta tämän tyynyn ansiosta olen oppinut nukkumaan kyljelläni ja selälläni ja niskavaivat on selkeesti vähentyneet. En voi siis muuta kuin lämpimästi suositella!

  Mun tämän päivän (tiistain) postauksessa näkyy vähän tuo sänky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Unikulman sänkyjä on kyllä hirveästi kehuttu, mutta eikös ne ole aika turkasen hintaviakin? Vai mitä teidän paketillenne tuli hintaa, noin suurinpiirtein? Hirvittää vaan laittaa sänkyyn useita tuhansia, vaikka varmaan fiksua olisikin panostaa siihen kunnolla.

   Poista
  2. Meidän paketille tuli hintaa reilut 2000€, sis. patjat erikoisverhoilulla, petarin, jalat ja 2 tyynyä. Otettiin ne "halvimmat", mitä ei siis ole muotoiltu vartalon mukaan.

   Mun mielestä ihan kohtuu hinta noin loistavista patjoista. Vähintään saman verran ollaan saatu rahaa palamaan aiempiin yrityksiin. Sanoinkin miehelle, etten enää suostu ostamaan sänkyä huonekalukaupasta vaan ainoastaan sänkyliikkeestä!

   Poista
 5. Meillä on Svane Zenit -sänky ollut nyt vuoden ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Siinä on geelirakenne, joka painuu ainoastaan siitä kohtaa, mihin painetta tulee. Yhtenä erona viskoelastaaniseen patjaan on se, että tuo ilmastoituu paremmin ristikkorakenteensa asiosta. Lisää voit lukea mm. täältä http://www.rintsikka.fi/?p=1389 . Meillä taitaa olla samat tyynyt kuin -I-:llä, en vaihtaisi pois. Ei voi kuin suositella molempia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Svane Zenit alkoi kyllä kiinnostaa. Toimisikohan tämä kuten Tempur, siis että ostaisi vain tarpeeksi paksun petarin tätä materiaalia? Vai vaatisiko koko sängyn samaa laatua?

   Pitää varmasti käydä koemakoilemassa tätä. :)

   Poista
 6. Me uskallettiin myös jonkin aikaa sitten ostaa uusi sänky ja patjat ikeasta. Ollaan oltu tyytyväisiä, vaikka nyt jälkeenpäin mietin, että olisko sittenkin pitänyt ottaa kova patja tämän keskikovan sijaan.. Hmmm! Rungoksi valittiin brimnesin 140cm leveä ja se on ihan super! Säilytystilaa löytyy todella paljon, eikä sängyn alta tarvitse imuroida :-) Sängynpääty ostettiin nyt myöhemmin, kiva sekin ja siinä on lisää säilytystilaa. Ihan täydelliset meidän romuluolaan siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sängyn valinta on himputin vaikeaa vaan pienen koemakoilun perusteella. Täytyisi voida nukkua muutama yö, että tietäisi toimisiko tämä itsellä. Tuota Brimnesiä minäkin olen katsellut. Säilytystila houkuttaa aina. Myös tuo sängynpääty olis ihana, mutta meillä vähän kapea huone niin vaikeuttaa kulkua jos tulee kovin pitkäksi sänky... :/

   Poista
  2. Kommentoin vähän vanhaa juttua, mutta eipä tuo haittaa! Mihin mahdoit päätyä? Sängyä ei voi muutaman nukutun yön jälkeen oikein arvostella, kropalla voi kestää viikkoja että se tottuu tuollaiseen sänkyyn mitä meillä esim on. (Svane Zenit). Muistan hyvin, miten oli parisen viikkoa vähän paikat kipeänä herätessä.. nyt nukkuu kyllä niin hyvin! Pelkästään jo noiden tyynyjen vaihdon jälkeen loppui öinen heräily ja vanhojen tyynyjen kaksinkerroin kääntely ;)

   Poista
  3. Eipä haittaa ollenkaan, että vanhempaa juttua kommentoit. Ihan mukavaa vain! :) Noh itseasiassa ei olla vielä päädytty mihinkään. :/ Tuli vähän muita yllättäviä rahareikiä ja sänky sai vielä odottaa. Toi on kyllä varmasti juurikin totta, että ihan heti ei hyväkään sänky tunnu hyvältä. Kävin Habitaressa vähän noita Svaneja testailemassa, vaikuttivat kyllä tosi laadukkailta. Mitkä tyynyt teillä on tällä hetkellä?

   Poista