torstai 7. kesäkuuta 2012

Olohuone muutoksen kourissa

Tänään oli ihan sellainen olohuoneenmuutosfiilis. Tiedättekö tunteen, kun tuntuu, että tää voisi olla jotenkin vähän toisinkin ja sitten sormet alkaa syyhyään kokeilla jotakin. Yleensä mulla ainakin into lopahtaa sitten kun niitä juttuja pitäis alkaa oikeasti siirrellä, mutta tänään oli intoa tavallista enemmän.

Oikeastaan kaikki lähti siitä, kun toin viimekerralla vanhempieni luota ison vanhan perunalaatikon ja ajattelin, että tästä saan mukavan lehtilaatikon olohuoneeseen, wanha meets uusi periaatteella. No peseskelin laatikkoa ja vihdoin tänään sain sen kuivaksi ja raahasin olohuoneeseen. Asensin sen paikoilleen ja meinasin lyödä jo käsiä yhteen, että hyvä minä, mission complete. Sitten katselin tilannetta vähän kauempaa ja olohuoneen sivupöytä alkoi ottaa sarveiskalvoon (täähän oli se väliaikaispöytä, iankaiken vanha Ikean Lack). Mieleeni pälkähti, että yläkerran aulassa meillä on Kartellin Componibili pöytä, että jospa sen toisi tähän tämän tilalle. Vaihdoin pöydät päiksensä, mutta jotenkin tuo Componibili näytti ihan liian pieneltä uudella paikallaan. Mistä sitten lienee välähtikin mieleeni, että jos tuon perunalaatikon kääntäisi toisinpäin niin toimisikohan se pöytänä. No toimiihan se! :D
Componibili pääsi nyt sivusivupöydäksi, saa nähdä jääkö se tuohon vai lähteekö takaisin yläkertaan. Mallaillaan tilannetta hetki.


Täysin vakuuttunut en silti ole, että sopiiko tuo perunalaatikko juuri meille, kun se vähän "riitelee" tuon sohvapöydän kanssa, mutta on tää musta silti kivempi kuin se vanha Lack.


Niin ja kuten muutoksilla on tapana, lähti tämäkin vyörymään eteenpäin. Tuo tyhjä seinänpätkä sai julisteen seinälle. Tämän vierelle kaipaan paria pienempää kuvaa, mutta no rush. Joka tapauksessa sain vähän lisää minttua olkkariin! <3

20 kommenttia:

 1. Näyttää tosi hyvältä. Perunalaatikko antaa kivaa särmää ihanaan olohuoneeseen. I like it!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse! :) Minunkin mielestäni tuo juuri sopivaa särmää muuten moderniin tilaan. :)

   Poista
 2. Vaude!! pakko muuten kysyä, mikä sävy teillä mahtaa olla seinissä? todella ihana harmaa sävy ja juuri täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 tuo olohuoneen seinän sävy on Tikkurilan 618x. Ollaan tykätty sävystä tosi paljon, on sellainen harmaa, joka ei mielestäni ole sinertävä tai rusehtavakaan. :)

   Poista
 3. Perunalaatikko on juuri tuohon hyvä. Teillä on todella kaunis olohuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tykkään kyllä itsekin tuosta laatikosta tuossa hurjan paljon, nyt vaan uupuu se kiva lehtikori. :D

   Poista
 4. Huippuhyvältä näyttää !!! Ajattelin kysyä ihan oikeastaan muuta asiaa kuin tuosta postauksesta.
  Teillä on musta pylväs, näkyy kuvissa, miten sen ylä- ja alalaita (eli kohdat missä se liittyy kattoon/lattiaan) - onko teillä siinä joku lista kierretty ympäri vaiko vain joku massa tms. ? Ollaan siinä vaiheessa rakentamisessa, että just heti nyt kaikki pikkuasiat on ratkaistava - hankalaa... Lilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilli! :)

   Meillä on oikeastaan kaksi pylvästä takan molemmin puolin, kattoa kannattelemassa. Nuo pylväät on ihan yksinkertaisesti yläpäästä rapattu samalla kertaa kyn sisäkattokin, eli ei ole mitään listaa vaan rappaus jatkuu pylvään päälle noin kaksi senttiä. Alareunassa taas pylvään ympärillä on vain kuin normaali laattasauma, eli ei myöskään mitään listaa sielläkään. Eli laatat on vaan leikattu ympäriltä ympyrän muotoon ja saumattu. En tiedä oliko tästä mun sekavasta vastauksesta mitään hyötyä, mutta tosi hankala selostaa tuota.

   Poista
 5. Wau, näyttää todella hyvältä! Perunalaatikko toimii kivasti sivupöytänä ja juliste sopii loistavasti tuohon paikkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juliste tosin men jo tippumaan, kun teipit ei jaksaneet kannattaa. :/ Pitää kehitellä joku patentti siihen, ku en tahtoisi laittaa sitä kehykseen ja tehdä ruuvinreikää siihen.

   Poista
 6. Todella kivan näköinen koti, onnittelut. Saako udella, mitä sarjaa pitkä taso tv:n alla on sekä yllä oleva kaappi (olisikohan Ikean Bestå...)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ikean Beståtahan tuo on. Ollaan tykätty sen muunneltavuudesta ja useista erilaisista osista tosi paljon. Meiltä löytyy siis sitä useammastakin huoneesta. :)

   Poista
 7. Hei. käyn aina silloin tällöin kurkkimassa kivaa blogiasi ja täytyy todeta että ihana olkkari teillä.. Perunalaatikkokin istuu tosi hyvin paikallensa. Saako kysyä, et mikä tuo ihana sohva on ja onko se nahkainen? yt. Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meidän sohva on Furninovan Boogie ja tosiaankin valkoista nahkaa. On ollut tosi hyvä istua, ei ole kova, eikä liian pehmeäkään. Tosin meillä vasta noin puoli vuotta käyttökokemusta takana. :)

   Poista
 8. Upealtä näyttää. Kivasti yhdistetty uutta ja vanhaa! Purunalaatikko on hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli tuo perunalaatikko ihan nappilöytö kyllä. :)

   Poista
 9. Näyttää todella upealta. Kivoja pieniä yksityiskohtia, joissa silmä lepää.

  VastaaPoista
 10. Mistä noin ihanan näköisen julisteen saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juliste oli alelöytö Ikeasta. Maksoi muistaakseni 3 euroa. Ei vaan taida enää olla valikoimissa. :( Löytyisiköhän jostain nettikirpparilta...?

   Poista