keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mummon akkunalla, eiku...

Sain eilen häärittyä ulkona sen verran, että kaikki kukkaset ovat nyt mullissa. Mies ahkeroi sillävälin nurmikon kimpussa ja rikkaruohot on suurinpiirtein kaivettu ulos. Huomasinpa muuten, että ihana Rilla oli juuri vinkannut erittäin hyvästä välineestä voikukkasodassa. Harmi, että huomasin postauksen vasta tänään. :/

Vielä tarvittaisiin ruukkuja ja kukkiakin, mutta niitä oikeita ei ole vielä astellut vastaan. Osaisiko joku muuten vinkata Tampereen seudulta hyvää puutarhaa? Vai onko niin hullusti, että täälläpäin ei ole yhtään hyvää yksityistä puutarhaliikettä, vain ketjuliikkeitä...? Olen valmis hetken matkaa ajelemaankin, jos tarjonta on tarpeeksi hyvä. :)


Terassipöydälle istutin koristetupakan. Se on mielestäni kaunis ja ainakin äitini on sen aiempina vuosina saanut menestymään ja rehevöitymään kauniisti. Saattaa kyllä olla, että vaihdan siihen hieman erilaisen ruukun vielä myöhemmin, kun sellaisen saan käsiini.  


Toiseen "betoniruukkuun" istutin suursuosikkiani pelargoniaa. Toivoaan, että viihtyvät ja rehevöityvät. Löysin tälläisen minulla jo pienen iäisyyden olleen sinisen saviruukun ja päätin, että se sopii myös ruukkuryhmääni.  Toinen betoniruukku kannettiin miehen voimin tuohon etuoven edustalle. Se näyttää vielä kyllä melkoisen apealta, sillä kukat ovat kovin nuoria vielä. Koska tässä etuoven puolella on hieman varjoisempi paikka istutin siihen murattia ja muratin seuraksi ainakin aiemmin minulla varjossa hyvin viihtyneen sateenkaaripalsamin. 

6 kommenttia:

 1. Tampereella en puutarhoja tiedä, mutta itse käyn Lempäälässä Jokilan puutarhalla ostamassa joka kesä kesäkukat, sekä yrtintaimet. Heidän facebook-sivuilta löytyy aukioloajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Lempäälään pinkaisee nopeammin kuin ehtii kissaa sanoa kotieläimeksi, joten on oikein varteenotettava vaihtoehto! :D

   Poista
 2. Pinsiöstä Kolmostien varrelta ollaan haettu jonkin verran tuotteita, vaikuttaa ihan fiksulta paikalta ja valikoima on hyvä ja laaja. Lisäksi multaa ja soraa saa peräkärryhinnoilla itse lastaten. Lielahden Plantagenissa on ketjuliikkeistä paras valikoima ja myymälän taimipiha on selkein. Kodin Terran puutarhapuoli on yksi iso sokkelo, vaikka muuten siellä mielelläni asioinkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinsiössä mekin ollaan muutaman kerran poikettu, tosin ollaan oltu ostamassa vaan vähän isompia taimia kuin kesäkukkia. Itseasiassa ollaan sinne matkalla tälläkin viikolla muissa asioissa, joten katsastan myös heidän kesäkukkavalikoimansa. :)

   Plantagen on tullut katsastettua, mutta viimeksi siellä käydessäni oli melkein kaikki kesäkukat loppu ja nuutuneet reppanat jäljellä. Tosin nuo pelargoniani ostin sieltä, ne vaikuttivat oikein hyviltä. :) Kodin Terran puutarhapuolta en muistanutkaan, vaikka olen siellä kyllä aiemmin käynyt ostoksilla. Pitääpä poiketa kun on asiaa sinne suuntaan Tamperetta. :)

   Poista
 3. Ihania kukkia! Nyt tuli himo saada enemmän väriä omallekin partsille :) Äiti istutteli eilen sinne jotain, mutta nyt väriä lisää seuraavaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos littleB! Olin näemmä jossain välissä unohtanut vastata viesteihin heti paikalla. :/ Kesäkukat on ihania. Minä olen kyllä ihan täysin repsahtanut niihin. :D

   Poista