perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kaiteita kerrakseen

Lupailin siis eilen kaidepostausta tällä päivälle. Saamanne pitää, vaikkakin vähän mieltä kutkutteli myös tuo Hullujen Päivien parhaiden palojen kooste. ;)

Ulos meille tulee terassille ja portaille jonkinverran kaidetta ihan tasolle ja nousuihin. Tässä kuvassa näkyy terassi ja pääsisäänkäynti sekä kodinhoitohuoneen sisäänkäynti, jotka siis noita kaiteita kaipaavat.Ollaan mietitty montaa erilaista ratkaisua, mutta mikään muu kuin lasikaide ei tunnu tarpeeksi modernilta vaihtoehdolta. Saa kyllä esittää vaihtoehtoja jos mieleen tulee hyviä. Omaa silmää miellyttää eniten Steelpron valmistamat kaiteet, jotka voidaan asentaa täysin ilman tukipylväitä. Nämä kaiteet olisin tahtonut meillä sisäportaisiinkin, mutta koska meidän sisäportaat ovat siporexia nämä tukipylväättömät mallit olisi ollut hirveän hankalat asentaa. Eli siporex olisi saattanut asennuksessa murtua. Ulkopuolella terassit on kuitenkin valettu betonista, niin tänne nämä sopisivat kyllä.

Steelpro

Steelpro
Toisaalta kaiteet voisivat olla myös tälläiset hieman perinteisemmän oloiset. Nämä ovat Rostepin valikoimista, heilläkin aika laaja valikoima erilaisia malleja. Itse kuitenkin tahtoisin näistä kuvista poiketen kaiteiden lasin ihan kirkkaana ilman sävytystä.

Rostep

Rostep
Sitten on vielä valittavana käsijohde. Steelproolla voisi valita kaiteen ilman käsijohdetta niin, että lasin päälle on upotettu asennettu metallinen tai puinen päällys tai sitten heilläkin on valittavana käsijohde, joka tulee kiinnikkeillä lasin kylkeen kiinni. Muissa kaiteissa käsijohde on sitten enemmän perinteisempää mallia, mutta materiaaleissa riittää valinnanvaraa. Ehkä mä kuitenkin hieman kaihdan tuota perinteisen puun väristä johdetta, meille se ei oikein istu, kun ei ole mitään muutakaan puunväristä.


Millaiset kaiteet te näkisitte meillä? Onko näistä joku malli suosikkinne?

11 kommenttia:

 1. Suosikki on kakkoskuvan kaide, ja meille se toimisi valkoisella kaidepuulla. Parvekkeen kaide ei kuulu talopakettiin ja siksi kiinnostaakin, oletteko pyytäneet vielä mistään tarjouksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjouksia ollaan lähtelty useampaan firmaan. Vasta kahdesta ollaan otettu meihinpäin takaisin yhteyttä. Mielenkiinnolla odotan millaiset tarjoukset tipahtelevat.

   Tuosta kakkosesta minäkin tykkään paljon. Ilmavan näköinen ja tyylikäs. Meille sopisi tummanharmaa käsijohde.

   Poista
 2. Myös minun suosikkini on tuo kakkoskuvan kaide - ihanan yksinkertainen ja selkeä!

  Blogistani muuten löytyy haaste sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! :D Nappaan sen mukaani ja yritän toteuttaa parhaan kykyni mukaan mahdollisimman nopeasti.

   Poista
 3. Hei, kaikki vaihtoehdot oli hyviä.. Kakkonen kyl nousi mun suosikiksi. Kuinkahan nua sotkeentuu ulkosalla :-/ itse kun en mitenkään rakasta tuota lasin pesua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkonen näyttää kyllä hyvältä omaankin silmään. Tosin saatiin tänään tarjous hieman erinäköisestä kaiteesta mitä olen tässä esitellyt. Sekin näyttää tosi kivalta. :)

   Kaipa nuo likaantuu ulkona vähän samaan tapaan kuin ikkunalasikin, tosin näiden läpi ei ihan yhtä tarkasti katsella ulkoilmaa, joten pienet liat ei niin haittaa kuin ikkunoissa.

   Poista
 4. Ulkokaiteeksi taidamme itse ottaa tylsästi pystyrimoitetun puun tai teräksen, mutta portaisiin ja yläkerran lattia-aukon reunoille päädyimme ottamaan porrastoimittajamme Zeta Designin "näkymättömät" lasikaiteet http://www.zeta.fi/porraskaide.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi tyylikkäät nuo Zeta Designin kaiteet. Harmittaa vaan, että meille ei olisi sisälle saanut vastaavia asennettuakaan. Siporex-portaisiin, kun eivät oikein mielellään asenna vastaavanlaisia. :/

   Poista
 5. Tyylikkäitä vaihtoehtoja nuo kaikki! Oma suosikkini on silti tuo kakkonen eli lasikaide ilman tolppia puukäsijohteella. Siitä tulee ihanan ilmava vaikutelma eikä se vie näköalasta huomiota pois.

  Itse huomasin, että markkinoille on tullut nyt uusi lasitusalan liike www.kaidekauppa.fi ja ajattelinkin tilata sieltä lasikaiteen ilman tolppia. Sen voi kiinnittää kätevästi alustan ulkopuolelle, jolloin se kaide ei vie tilaa oleskelualueesta. Kätevää, kun heiltä ei tarvitse pyytää erikseen tarjousta, vaan kaiken voi tilata mittojen mukaan suoraan kotisivuilta ja hinnan koko tilauksen hinnan näkee saman tien.

  VastaaPoista
 6. Kokonaan uusi verkkokauppamme on avattu! Tervetuloa www.rosteridesign.fi/verkkokauppa/

  Saatavilla on etenkin aitoja, portteja ja kaiteita. Olemme tehneet metrimitoilla tilaamisen mahdollismman helpoksi, ja kehitämme järjestelmää näin alkuvaiheessa jatkuvasti! Lisää tuotteitakin on tulossa hyvää vauhtia, mutta jo nyt kotipihaan saa monen moista!

  VastaaPoista
 7. Kokonaan uusi verkkokauppamme on avattu! Tervetuloa www.rosteridesign.fi/verkkokauppa/

  Saatavilla on etenkin aitoja, portteja ja kaiteita. Olemme tehneet metrimitoilla tilaamisen mahdollismman helpoksi, ja kehitämme järjestelmää näin alkuvaiheessa jatkuvasti! Lisää tuotteitakin on tulossa hyvää vauhtia, mutta jo nyt kotipihaan saa monen moista!

  VastaaPoista