torstai 5. huhtikuuta 2012

Terassisuunnitelmia osa 1.

Meidän talo on ulkopuoleltaan vielä vähän keskeneräinen ja esim. terasseja meillä ei vielä ole. Tai siis on valettuna, mutta niistä puuttu vielä kaiteet ja pinnoitteet. Nyt kun jos se kesä sieltä jossain välissä saapuu pitäisi paneutua näihin ulkopuolen töihin.

Kaiteiksi meillä on tulossa terasseille lasikaidetta ja puurimoitusta. Rimoitusta aloittelimme jo viime syksynä, mutta talvi ehti paikalle, ennenkuin saatiin valmiiksi asti. :/ Olemme myös miettineet tämän ison terassin lasittamista, suunnitelmat on kuitenkin vielä hieman avoimina, mutta päätöksiä pitäisi osata tehdä kyllä aika nopeasti.

Tässä kuva takaterassista ja takapihasta, jotta teille hieman selviää mistä höpisen.
Meillä on näitä surullisen kuuluisia postimerkkipihoja, mutta onpa edes puisto sitten pihan jatkona ja takapihan puolelta seuraaviin naapureihin tulee matkaa parisataa metriä. Tosin, en ole mikään viherpeukalo puutarhassa, eli ihan hyväkin, ettei tarvitse siis esittää sellaista isojen kukkapenkkien muodossa. Toisaalta pieni piha aiheuttaa monenlaisia haasteita, kun tilaa on vähän, tahtoo saada siitä kaiken hyödyn irti. Paneudun pihasuunnitelmiin lisää toisella kertaa.

Meillä on siis ihan ok kokoinen terassi tuossa ruokahuoneen jatkona. Terassilla on kokoa n. 4x3 m. Terassilta laskee askelmat takapihalle ja vastassa on autotalli, jonka on päädyssä avovarasto. Tosin meidän suunnitelmissa on tämä avovarasto ottaa hieman erilaiseen käyttöön kuin varastokäyttö, mutta siitä enemmän toisella kertaa.

Eli keskitytään tällä kertaa vain tähän terassiin.
 

Terassimme pintaan ja rappusiin olemme suunnitelleet laittavamme terassilaudoituksen, jotta se tuntuisi mukavan lämpimältä, koska varmaankin kuljettua tulisi paljon ihan paljain jaloin. Terassin oikea sivu, tuo 3 m pitkä pätkä tulee kokonaan tummanharmaalla rimoituksella. Tarkoituksena olisi myös upottaa terassin lattiaan muutamia tälläisiä valoja.

lamppukauppa.fi
Terassille pitäisi saada sopimaan kivasti ruokapöytä ja toiveissa olisi myös, että siellä voisi olla jonkinlainen riipputuoli. Katto nousee terassissa aika korkealle, joten ehkä tälläinen telineellinen malli voisi olla kivempi.

kodinterra.fi

Kovin paljon ei vielä huonekaluliikkeissä ole esillä puutarhakalusteita, mutta Ikeasta ainakin löytyy ja mielestäni ihan varteenotettavan näköisiäkin.

Ajatuksena tällä hetkellä olisi, että pöytä sijoitettaisiin tuohon terassin oikealle puolelle, eli pidempi sivu vasten tuota rimoitettu osuutta, näin pöytä ei haukkaisi kaikkea tilaa terassilta. Haluaisin varsinkin, että terassille tullessa se ei tuntuisi ahtaalta. Olemme olen suunnitellut, että meille riittäisi mukavasti sellainen neljän hengen pöytä, pituutta n. 160 cm. Harvemmin meillä kuitenkaan on suurempaa väkijoukkoa kesällä grillailemassa ja jos tarvetta tulee niin pöydän päihin saadaan pari lisäistuinta ja ehkä paikkoja muuallekin olisi mahdollista saada.

Mukavalta vaihtoehdolta Ikean kalusteista tuntuisi Falster sarjan pöytä ja ehkäpä toiselle puolen pöytää voisi asentaa saman sarjan penkin. Tällöin siihen mahtuisi helposti istumaan sitten vaikka kolme pikkupeppuista.

Ikea
Toiselle puolelle pöytää tahtoisin tuolit, joissa olisi mahdollisimman hyvä istuksia. Ei välttämättä kuitenkaan juuri tämän sarjan tuoleja. Mielellään myös ei mitään metallipintaa istuinosassa tai tuolin etureunassa, koska se on joko aina ihan jääkylmä tai polttavan kuuma.

Viime kesänä koeistuin Askon Rest-tuolia. Se nyt ei ehkä oo niin hirveän upean näköinen, mutta oli tosi hyvä istua. Pitää vähän tarkkailla valikoimaa muissakin liikkeissä, kunhan saavat kesäkamat esille.

asko.fi
Jos aloitan vielä kertomaan ruukuista sun muista piensisusteista, joita oon suunnitellut, niin tää viesti paisuu ihan mahdottomaksi. Siirretään nää sitten myös toiselle kertaa. Onpahan sitten jotain mistä höpistä. :D

Herättikö mitään ajatuksia teissä? Onko teillä terassin kalustaminen/sisustaminen ajankohtaista?

16 kommenttia:

 1. Hei!

  On ajankohtaista :) Viime kesänä saimme terassin valmiiksi, teimme valokatteen ja laajennuksen, jossa katosta ei ole. Vielä pitäisi vähän rimoitusta saada tehtyä.

  Ostimme viime kesänä Jyskin (en yleensä edes käy Jyskissä) alesta todella hyvät polyrottinkiset tuolit (olisko ollu Melton nimeltään) ja 4hengen mustan ruokapöydän. Todettiin, että pienempi pöytä on just hyvä, tuoleja on kuitenkin se 6, niin päätyihin mahtuu, jos on enempi porukkaa. Hakusessa olisi vielä sellainen polyrottinkinen sohvaryhmä ja mahd. aurinkotuolit.

  En malttaisia odottaa kesää :)

  T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän terassi kuulostaa tosi kivalta! :) Pitäisi itsekin käydä katsomassa tuo Jyskin valikoima, löytöjä voi tehdä joskus tosi arvaamattomista paikoista.

   Näin mäkin oon ajatellut, et pienempi pöytä palvelisi tarpeita ihan hyvin ja ei tekisi tilaa ahtaaksi. Jos järjestää joskus grillibileitä, niin lisäpöytiä ja istuimia saa varmasti järjestettyä helposti.

   Olen suunnitellut meillekin tuollaista terassisohvaryhmää, mutta sijoituspaikka ei ole vielä selvillä. Ehkä se johonkin saadaan mahtumaan, mutta pitäisi saada paikkoja vähän valmiimmaksi ensin. Onneksi tuo piha ei ole iso, niin sen kuntoon laittamisessa ei pitäisi mennä ihan hirveitä aikoja.

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia! Vielä kun kesä tulisi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kunpa kesä tulisi nopeasti! Olisi niin ihana päästä laittamaan taloa ulkopuoleltakin valmiimmaksi.

   Poista
 3. Tosi mukavan näköistä! ihana toi kodinterran riipputuoli.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tykkään itsekin tuosta riipputuolista, siinä olisi ihana kölliä lehteä lukemassa. :)

   Poista
 4. Mukavia suunnitelmia! Nuo terassivalot näyttävät todella kauniilta, ja riipputuoli on myös ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo riipputuoli olisi niiiiiin ihana. Voin jo kuvitella itseni siihen, toisessa kädessä kahvikuppi ja toisessa uusi Avotakka, ihana lämmin kesäinen tuuli ja kukkien tuoksu. :D

   Poista
 5. Meilläkin erittäin ajankohtaisia nuo terassipuuhat. Piti itseasiassa nyt pääsiäisenä alkaa rakentamaan, tuli vähän turhan kylmät kelit siihen puuhaan. Kiire tässä tulee, "luvattiin" vappuna pitää terassin avajaiset :D

  Meinaatteko juuri nuo upotettavat valaisimet hankkia vai onko muitakin vaihtoehtoja? Meilläkin suunnitelmissa jonkinlainen valaistus terassiin upottaa, vielä todella auki mitä on tulossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä tulee tosiaan vähän hoppu, mutta äkkiähän sitä sitten tekee kun pääsee vaan vauhtiin. Ja eihän ihan kaiken ole pakko avajaisissa olla vielä täysin valmiina. :)

   Ei ole vielä tehty päätöstä valaisinten suhteen, mutta nuo valaisimet kyllä kiinnostais, koska ovat sopivan pikkuiset ja aika edullisetkin vielä. Noilla upotettavilla valoilla on meillä tarkoitus vaan luoda tunnelmaa, eli niiltä ei vaadita kovinkaan suurta valotehoa.

   Poista
  2. Tunnelmavalot meilläkin hakusessa. Bauhausista löytyi vielä edullisempi sarja, jos siis nimenomaan pienet valot on toiveissa :)

   Poista
 6. Suunnitelmat kuulostavat hyviltä! Minä kateellisena vain katselen muiden terassien perään. :D

  Ps. Tunnustus sinulle blogissani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos tunnustuksesta! :)

   Millainen piha sinulla on asunnossasi?

   Poista
  2. Tajusin juuri, että välttelinkin viime kesänä aika tehokkaasti takapihakuvien esittelyn. :D

   Mutta siis, rivitalon päätyasunto eli onneksi vain yksi "rajanaapuri". Mitään muuta onnea ei sitten olekaan - villiintynyt viidakko, jota olemattomalla viherpeukalolla koitin hillitä viime kesän. Pieni laatoitettu alue, joka meinaa hukkua viidakon keskelle. Ihanan kuuloista, eikös? ;) Tyydyn siis kadehtimaan terasseja!

   Poista