torstai 12. huhtikuuta 2012

Keskeneräinen koti

Ajattelin, että voisin väläyttää teille muutamia kuvia meidän talosta ulkopuolelta. Olen haeskellut netistä hieman kaidemalleja, millaiset nuo terassien ja rappujen kaiteet voisivat olla. Ajattelin niistä ehdotelmista kertoa paremmin huomenna, mutta tänään siis voisin väläyttää teille muutaman kuvan meidän kodista ulkoapäin.

Ulkopuolelta meillä ollaan vielä vähän enemmän vaiheessa kuin sisäpuolelta. Odottelen kovasti, että lumet sulavat ja päästään taas ulkopuolen töihin. Nämä seuraavat kuvat on otettu helmikuussa, joten silloin lunta oli huomattavasti enemmän kyllä kuin nyt. Onneksi. :) Mutta, tule kesä jo, tule!

Talo on rapattu puhtaanvalkoiseksi ja katto, räystäslaudat, ikkunapuitteet, sokkeli sekä rimoitukset ovat sävyltään rr23:sta eli tummanharmaata.


Pääovien portaissa meillä on vielä nämä mielettömän "upeat" väliaikaiskaiteet. Tarkoitus olisi, että tuo ovea vastapäätä olevien kahden pylvään väli tulee vaakarimoituksella ja muu osa lasikaiteella.


Tässä kuvassa etualalla on kodinhoitohuoneen sisäänkäynti, joka on edelleen käyttökelvoton, koska maatäyttöä tarvitsisi vielä vähän tehdä ja kaiteet puuttuvat. Rimoitusta ehdittiin syksyllä vähän aloitella, mutta jäi vähän vaiheeseen. Eli rimoitusta tulee tuossa kohtia ihan ylös asti, ei vain puoleen väliin. 


Samaten on rimoituksen kanssa täällä toisessa päässä taloa, jossa siis sijaitsee meidän terassi, eli jäi hommat kesken kun talvi yllätti. Tuo terassin alapuolen etureunakin on tulossa samalla rimoituksella ja siihen tehdään sisäänkäyntiluukku samalla. Siitä saadaan ihan hyvä paikka polttopuille sun muille isommille pihatyökaluille. :) Tästä kuvasta näkyy myös meidän ranskalainen parveke, joka on myös vailla kaiteita, eli ei ole vielä päässyt käyttöön.

Kysykää jos tulee jotain mieleen, yritän vastailla parhaan kykyni mukaan. :)

Huomenna siis tiedossa kaidepostailua.

10 kommenttia:

 1. Todella upea talo teillä! :) Meillä on parhaillaan julkisivusuunnitelmat työn alla, ja voi että osaa olla vaikeaa. Meille tulee myös tummanharmaata ja valkoista, mutta mitäs mihinkin.. siinäpä vasta pulma! Innolla seuraan teidän terassiprojektia ja ulkokuoren viimeistelyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mekin pähkäiltiin ihan hirveän kauan noiden värien kanssa. Mutta, onneksi tuli valittua ne oikeat. :) Hirveän hankalaa puuhaa, kun olisi aina kiva nähdä kaikki etukäteen, että miltä näyttää.

   Poista
 2. Hieno talo. Muistatko minkä merkkinen ja mikä värikoodi rappaus on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Voi kuule osaan auttaa niin huonosti tässä, tuo rappaus on ihan vain valkoinen. Tietääkseni sille ei ole mitään värikoodia, vain on vain se päällysteroiske ilman sävyä. Kyllä sille laastille nimi oli, mutta en kyllä sitä tähän hetkeen muista. Täytyy kysyä jos miehellä olisi parempia tietoja aineesta.

   Poista
 3. Kaunis talo! Symmetrian ystävänä pidän ratkaisuistanne esimerkiksi ikkunoiden sijoittelun suhteen. Kauniit värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Symmetria on myös meille tärkeää! :D Ulkopuolen väritystä jahkailtiinkin meillä tosi pitkään, mutta onneksi tuli tämä valittua. Näyttää omaan silmään ainakin just sellaiselta kuin ajattelikin.

   Poista
 4. Todella upea koti teillä, niin sisältä kuin ulkoakin!

  VastaaPoista
 5. Upea talo! Nuo rimoitukset vievät yllättävän paljon aikaa, me saatiin viikonloppuna hieman jatkettua terassin kaiteita ja vielä jäi paaaljon jäljelle..tuntuu, että niitä on jo kohta kaksi vuotta tehty ;)


  T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä "pikkunäpertely" on kyllä tosi aikaavievää puuhaa. Meillä raksamiehet tällähetkellä kovin kiireisiä niin eivät pääse auttelemaan. Toivottavasti saadaan kuitenkin paljon aikaan jo tänä kesänä.

   Poista