keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pihasuunnitelmaa: pihakivet

Palataanpas taas pihasuunnitelmien ääreen. Meidän pihaan on tulossa aika paljon kivetystä. Itse näen sen parempana vaihtoehtona kuin murske. Koiran tassut ja tytön töppöset pysyvät puhtaampina, eikä tuota murskemurua kantaudu sisälle. Asfalttia meidän pihalle ei voi asentaa, koska maan alla menevät putkitukset vaativat "helpommin" poistettavan pintamateriaalin. Ja toisaalta, omaan silmään tuo kivetys näyttääkin vähän viimeistellymmältä.

Tähän kuvaan olen vaaleanharmaalla värittänyt alueen joka pihasta on tarkoitus kivetä. Etupiha nyt on selviö, talon ja tallin välikkö tulee myös kivellä ja takapihalle on tarkoitus myös kivetä oleskelupiha, lisäksi kodinhoitohuoneen ovelle tehdään kiveyksellä kulkuväylä.

Kuten kuvasta näkee on kivetystä tulossa pihan kokoon nähden aika paljon. Kiveksi olemme ajatelleet tätä Ruduksen Klassikko kivisarjaa tai vastaavaa.

kuva: rudus.fi


Etupiha aiotaan tehdä tällä ladonnalla, käyttäen harmaata ja tummanharmaata (musta) kiveä niin, että pienemmän kivet olisivat tuota tummempaa ja isommat vaaleampaa.

Kuva: citykivi.fi

Etupihalle on myös tarkoitus tehdä muurikivillä korotettu istutusallas suurinpiirtein näille paikoille missä tuo vihreä laatikko majailee kuvassa.

 

Tähän laatikkoon voisi sitten istuttaa muutaman pienen havupuun ja ehkäpä riippupajun. Tarkoitus ei ole tehdä mitään ylitsepursuavan runsasta kukkapenkkiä, ei musta ole sellaisen hoitoon, vaan sellainen mahdollisimman helppo ja näyttävä istutusalue vähän tähän tyyliin.

kuva: lujabetoni.fi
Takapihalle, johon kivet tulevat ympyrän muotoon ollaan suunniteltu viuhkaladontaa tai sitten ihan vain pyöreää ladontaa.
kuva: rakentaja.fi
kuva: rakentaja.fi
 
Jälleen kerran en oikein osaa päättää kumpi olisi kivempi.

Takapihasta me ollaan suunniteltu sellaista mahdollisimman lokoisaa ja mukavaa oleskelualuetta. Tilaa ei ole paljon, mutta yritetään ottaa siitä kaikki hyöty irti. Takapihalla autotallin päädyssä on avoin katosalue ja tästä alueesta meillä on suunnitteilla toteuttaa jonkinlainen kesäkeittiö. Saa nähdä mitä saadaan aikaiseksi, mutta suunnitelmat käy kuumina joka tapauksessa. ;) Eli pihasuunnitelmille on jatkoa tiedossa.

4 kommenttia:

 1. Hienoja suunnitelmia teillä. Ympyräladonta sopii minusta paremmin tyyliinne. Viuhka on ehkä liian koristeellinen, vaikkakin onkin näyttävä tapa latoa kiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enne! :)

   Mä en tosiaan tullut ajatelleeksi edes, että tuo ympyräladonta sopisi meille paremmin. Hyvä pointti siis!

   Tosin meidän pitää vähän tarkistella tuota asiaa siltä kantilta, että kumpi tuohon paikkaan on sitten loppujen lopuksi helpompi toteuttaa. Aiotaan tehdä suurin työ itse, vaikka saadaankin vähän apua ammattilaisilta. Eli pitää vähän katsoa mitä saadaan aikaiseksi.

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia ja ihana päästä nauttimaan uudesta pihasta! Minäkin haaveilen kesäkeittiöstä, mutta ensin kyllä pitää rakentaa se varsinainen keittiö.:) Samaa mieltä kuin enne tuossa yllä, että modernin upean kodin pihalla viuhkaladonta voi näyttää vähän vanhanaikaiselta, vaikka sekin on upea ladontatyyli. Varmaan se johtuu siitä, että olen nähnyt sitä meidän tuttujen mummolatyylisen talon pihalla, joka on kyllä ihana, mutta ei modernin tyylinen. Mutta olen avarakatseinen ja mielestäni tyylejä saa sekoittaa, eli jos päädyt kumpaan tahansa vaihtoehdoista, uskon sen silti näyttävän hyvälle. Kivi on kaunis ja arvokas materiaali jokatapauksessa.

  Ladontatyylejä on vaikka minkälaisia. Itseäni kiinnostaisi meidän pihaan sellainen neliöladonta, jossa "nousee" kuvamaisesti portaita ja se toteutetaan eri värisillä harmailla kivillä. Parkkialueet ja pihaantulo voisivat olla asfalttia. Meillä ei ole vielä tarkkaa pihasuunnitelmaa, joten minun ei kannata tässä enempää tuumailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valua Kuvasa! :)

   En tosiaan tullut ajatelleeksikaan, että tuo ympyräladonta sopisi tuohon paremmin, kiitos siis vinkistä. :)

   Kesäkeittiön suunnittelu on tosi kivaa, tosin vielä sitä on vaikea nähdä valmiina, koska kaikki on vielä kovin vaiheessa. Voi olla, että sen toteutus jääkin vasta ensi kesään. Mutta, yritetään saada piha mahdollisimman valmiiksi jo tänä kesänä. :)

   Ladontatyylejä löytyy kyllä joka lähtöön. Toisaalta valittu kivikin vaikuttaa aika paljon siihen milainen ladonta olisi niillä kivillä hyvä toteuttaa.

   Poista