torstai 14. kesäkuuta 2012

Iso, pieni ii

Sainpa kivan haasteen Oonalta Rintsikka-blogista. Pitäisi kertoa kotoa löytyvistä Iittalan tuotteista. Meiltähän niitä tosiaan löytyy, sillä tunnustaudun melkoiseksi astiafriikiksi. Tämän lisäksi meidän suvussa on melkein aina merkkipäivinä ostettu astioita lahjoiksi, ainakin naisväelle.

Ylivoimaisesti eniten meillä on Teema-sarjaa valkoisena, jota löytyy ruokalautasina, leipälautasina, jälkiruokakulhoina ja tarjoiluastioina, jonkinverran on osasia myös punaisena. Punaiset ovatkin meillä vain talvi/joulukäytössä. Ruokalautasia meillä löytyy myös Lumi-sarjasta, ruokalautaset ja leipälautaset. Lisäksi 24 h -sarjasta vihreänä meillä löytyy ruokalautaset, syvät lautaset, kahvikupit, teekupit ja muutama muu osa, tosin näistä suurin osa on anopilla varastossa. Tuon 24 h-sarjan olenkin ajatellut laittaa myyntiin, sillä on maku hieman vuosien varrella muuttunut, eikä tämä sarja enää tunnu "omalta".

Otinpa joistain kaapinhyllyistä hieman kuvia, joissa näitä Iittalan astioita majailee ja keräsinpä pöydällekin muutaman kokoelman.


Kamera taas vähän vääristelee hyllyt mutkalle. Ei nuo ihan niin paljoa paina, että mutkalle painuisivat. ;) Onpa tässä kuvassa nyt vähän muitakin kuin Iittalan, mutta suurin osa on kyllä sitä. Muumeja löytyy paljon, mutta joitain osia kyllä puuttuu (tätä sarjaa on tullut kerättyä jo toistakymmentä vuotta).


Osa laseista on juuri nyt pesussa, joten hyllyllä vähän tyhjää kohtaa.

Kivituikkuja mulla on ihan kauhean paljon. Kirkkaita löytyy varmaankin noin parikymmentä kappaletta ja useita muitakin värejä; himmeitä, sinisiä, ruskeita, siniharmaita, punaisia ja vihreitä.

Sitten jotain tälläisiä muitakin Iittalan tuotteita on kaappeihin kertynyt. Harvemmin olen kyllä itse ostanut mitään, mutta lahjaksi tosiaan on tullut useita kertoja. Näistäkin vain tuon pippurimyllyn olen itse ostanut, senkin lahjakortilla. :D Ja melko varmasti muuten unohdin jotain juttuja tästä listastakin.

Joku vois kyllä olla sitä mieltä, että mitään uusia astioita meille ei enää tarvita. Ei kauheasti tarvitakaan, muutakuin ne kahvikupit, mutta on se silti kiva haaveilla. Ainakin jos saisin toisesta päästä vähän tyhjennettyä tätä astiavarastoa.

Haasteen toisessa osiossa pitikin kertoa mistä Iittalan tuotteista haaveilee.


Näistä haaveista toivoisin ensinnä toteutuvaksi nuo Teeman kahvikupit ja Essencen kuohuviinilasit, niille olisi oikeasti tarvetta, muut ovat vain kaunista katseltavaa.

Kuvat: Iittala

Haastan mukaan esittelemään Iittaloita seuraavat mahtavat bloggarit:


Outi - Hyypiön elämää
Krisse - Krissen koti
Mervi ja Petri - Moderni puutalo
Onnen omenia
Kaisa - No home without you

9 kommenttia:

 1. Oi kiitos ihana. :) Pikkusen häviää meikäläisen kokoelmat tälle juuri nähdylle Iittala-perheelle. :DD Mutta on mulla yksi asia, josta haaveilet. ;) Näet kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mielenkiinnolla otan selvää mistä mun pitäis sua kadehtia. ;D

   Poista
 2. Ihana astiapostaus tällaiselle toiselle astiafriikille! Kaikki bloggaajat vaan mukaan astiaselvitykseen.

  VastaaPoista
 3. Kääk, tämä ei olekaan ihan helppo nakki :P Kiitos kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei ihan liian ylivoimainen haaste. Hyvällä mielellä se on ainakin lahjoitettu. :)

   Poista
 4. Sulla on kieltämättä aikamoinen kokoelma :) Itse jätin haasteesta pois Arabian, Fiskarsin ja muun, niillä omakin postaus olisi pidentynyt huomattavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä haasteessa vaikeaa olikin, kun nykyään kaikki ovat saman nimen alla. Itsekin jätin pois niitä astioita, joissa ihan selvästi vain Arabian leima. Fiskarssejakaan ei mukaan tarttunut. Vanhat kastehelmet unohdin postauksesta! Onkohan ne olleet Iittalan tuotantoa?

   Poista