perjantai 15. kesäkuuta 2012

Perjantaipähkinä: makuuhuone

Palataanpa taas tuonne meidän makuuhuoneeseen. Kiitos kaikille sänkykommenteista, nyt sain muutamia hyviä vaihtoehtoja koemakoilulle. :)

Laitanpa kuvatuksen tästä meidän nykyisestä makuuhuoneesta niin näkyy tää ongelmakohta vähän paremmin.


Tässä näkyykin tämä muuten ihan kiva, mutta ei enää meidän tyylinen sänky. Tosin sängyssä on muitakin ongelmia kuin pelkästään tuo tyylin epäsopivuus, eli uusi olisi hankittava joka tapauksessa. Taustaseinällä ja vasemmalle kädelle jäävällä seinällä makuuhuoneessa tuo Birger Kaipiaisen Kiurujen yö tapetti, sänkyä vastapäätä oleva seinä on valkoinen ja toistaiseksi tyhjä, oikealle kädelle jäävällä seinällä on tuplaovet ranskalaiselle parvekkeelle (jota ei vielä ole, ennen niitä kaidemiehiä) ja tällä seinällä menee verhokiskot seinästä seinään.

Tässä vielä pohjakuva selventämään huoneen jaottelua.


Rakastan tuota tapettia, mutta viimeaikoina olen jo alkanut miettiä senkin uusimista, koska tuntuu, että omaan tyyliin istuvaa sänkyä, joka sopisi tuon seinän kanssa ei ole oikein tullut vastaan. Haluan kuitenkin vielä jatkaa etsimistä, sillä mielelläni en tapetista luopuisi.

Jotenkin multa on vaan se punainen nauha hukassa tämän makuuhuoneen suhteen.

Mitä te olette mieltä esimerkiksi tästä Ikean Mandal sängystä, näkisittekö tämän meidän makuuhuoneessa? Toisiko se kaivattua modernia otetta huoneeseen?

Kuva: Ikea

Tässä sängyssä kiehtoisi tuo, että yöpöytiä ei tarvittaisi vaan sängyn pääty toimii yöpöytänä ja lisäksi tuo säilytystila sängyn alla olisi tosi kiva bonus. Mielestäni myös tuo mäntyinen puuosuus näyttää jotenkin tosi raikkaalta.

Perinteisiä samanlaisia yöpöytiä en meille ainakaan tahtoisi, mutta joku laskutaso pitäisi olla kirjoille ja käsirasvalle, sekä tietysti myös lukulampulle.

Mitä te näkisitte tuon tapetin seurana tässä meidän makuuhuoneessa? Tarjolla siis pieni perjantaipähkinä.

10 kommenttia:

 1. Moi, tuo Ikean sänky ON kiva!
  Mutta jotenkin näkisin sen juurikin noin valkoisessa/vaaleassa tilassa tuomaan puun värillä vähän kontrastia ja lämpöä. Meneekö liian levottomaksi ja raskaaksi tumman kuviollisen tapetin kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä "tunkkaista" fiilistä minäkin tuolla sängyllä vähän pelkään. Harmi vaan, että menin malliin ja ajatukseen ruosta sängystä jo ihastumaan. Mistä löydänkään sitten sen uuden suosikin... :/ ;)

   Poista
 2. Minä ehkä siirtyisin hyvin vaaleaan puupintaan tai valkoiseen puuhun tuossa sängyn materiaalissa, jotta se hiukan keventäisi tuota tummaa seinää. En kuitenkaan laittaisi liian kevyttä rakenteeltaan, jopa tuo nykyinen valkoisena voisi olla kiva...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Siinähän olisi helppo uudistusidea, että maalaisi tämän sängyn valkoiseksi, mutta meille se ei oikein onnistu, kun ne patjat pitäisi jokatapauksessa uusia ja sänky on erikoismitoitettu, joten patjoja ei löydy kuin teettämällä. Rasittavaa! Valkoinen sopisi varmasti parhaiten tuon tapetin kaveriksi, olen samaa mieltä.

   Poista
 3. Täysin samaa mieltä Nannan kanssa, en yhdistäisi mäntyä tuohon tapettiin. Voisin kuvitella, että mänty näyttäisi helposti kellertävältä sinistä tapettia vasten. Ikean sängystä pidän kyllä minäkin, mutta se kyllä vaatisi yksivärisen (vaalean) taustan.

  Täytyy kyllä sanoa, että on kova pähkinä purtavaksi :) Ehdottomasti selkeälinjaista sänkyä kaipaa tuo koristeellinen tapetti. Oletko pohtinut ihan vaan perus jenkkisänkyä, jonka patjat piiloutuisivat näppärästi helmalakanan taakse ja päätyyn voisi tehdä yksinkertaisen valkoisen tason (esim. kuten Suvilla Valkoisessa Harmajassa)? Valkoisella suoralla helmalakanalla ja päiväpeitolla, ja suorakaiteen mallisella simppelillä sängynpäädyllä voisit saada huoneeseen modernimpaa ilmettä. Tapetti on huikea, ja vitivalkoista sänkyä ja petausta vasten se korostuisi kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan se "tunkkainen" vaikutelma pelottaa, vaikkakin sänky olisi aivan upea, mutta taitaa silti tuo tapetti viedä voiton. En tahdo siitä luopua, ainakaan ihan vielä.

   Tälläistä diy-sängynpäätyä harkitsin jo edellisessä makuuhuonepostauksessakin. Meille kuitenkin aika kapea tuo makuuhuone niin, pelkään, että tuollainen pääty haukkaisi liikaa tilaa tuosta sängyn edestä... Pitäisi vielä mittailla tarkemmat mitat miten se onnistuisi, ilman että kulkuväylät tulisi liian tiukiksi... Ikean Malm sänkyä vähän katseltiin sillä silmällä, mutta siinä tuo lisäosa on ehdottomasti liian leveän oloinen ja taas korkeus tuntuu liian matalalta, kun meillä paljon tyynyjä käytössä. Pitäisi varmaan itse väkästellä, tai laittaa isäpappa asialle. ;)

   Poista
 4. Tapetti on mun mielestä niin runsas ja näyttävä, että kaveriksi harkitaisin siroa ja kevyttä sänkyä esimerkiksi Hayn Loop -sänkyä valkoisena. Tähän voi sitten tehdä halutessaan irtopäädyn vaikka valkoiseksi maalatusta sormipaneelista ja yöpöydiksi DLM pöydät, missä kahvassa sama pyöreää muotoilua. Tai sitten jos tykkää kulmikkaammasta enemmän, traypöydät ja joku muu paneeli tms. Tietty tässä ton päädyn joutuu varmaan kiinnitään seinään, jos haluaa ettei se näy tuolta jalkojen alta. runkopatjat käy toki myös, jolloin päätdyn voi tehdä suoraan lattiasta. Niina / OmaanKotiinKodikkaaseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle todella harkitusta kommentista! Tälläisiä on aina niin ilo saada! :) Minä ihastuin ajatukseen juuri tuosta sängystä ja päädystä, joka olisi tehty sormipaneelista! <3 itseasiassa tulikin jo jotain hankittua tehtyä lopputulosta ajatellen. :D

   Poista
 5. Edelliseen lisäyksenä, että tuo teidän nykyinen sänky sopii mielestäni tapetin tyyliin kyllä todella kivasti ja valkoiseksi käsiteltynä tekisi kokonaisuudesta hiukan raikkaamman. Viereen vain valkoinen pikkurahi yöpöydäksi, tai joku jakkara (eikös baby rockettia saa valkoisena?). Etuna näihin runkopatjatyyppisiin, siinä on tietysti se, että jalkopäädyssäkin on korokeosaa eli petari pysyy paikoillaan vaikka olisi liikkuvampiakin nukkujia. Meillä samantyyppinen sänky juuri tästä syystä eli en pysty palaamaan runkopatjamallisiin (vaikka ovatkin ihanan kevyitä ilmeeltään), koska meillä petaria saa olla parin päivän välein korjaamassa ja olen tod. laiska petaaja ylipäätään eli ei kiitos yhtään lisää hommia! Toki hiomisessa on valtava työ, että saa maalin tarttumaan ja siistin uuden pinnan, eli ymmärrän hyvin, jos haluat vaihteeksi jotain muuta. Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky varmaankin tosiaan toimisi tapetin kanssa ihan kivasti, jos se olisi valkonen, tosin kaipaisin hieman modernimpaa otetta tuohon makuuhuoneeseen muutenkin. Lisäksi tähän sänkyyn patjat olisi uusittava joka tapauksessa ja koska sönky on erikoismitoitettu (leveys 152 cm), niin ihan helposti ei halutunlaisia patjoja sänkyyn saa.

   Poista