tiistai 29. tammikuuta 2013

Maljakko

Niin, lupailin teille pienesti tuossa viikonloppuna, että kertoisin hieman enemmän siitä kuvassa vilahtaneesta tulppaaneilla täytetystä maljakosta.

Voisin aloittaa tarinan kertomalla siitä, että syksyllä edesmenneen rakkaan mammani taloa on tyhjennetty tässä viime viikkoina kaikesta sinne vuosikymmenten aikana kerääntyneestä tavarasta. Mammallani, niin kuin monella muullakin oli hieman sellaista hamsterin vikaa ja voitte vain kuvitella, että sitä tavaraa on kertynyt ihan hirvittävän paljon. Osa tavarasta on ihan täyttä roskaa; rikkinäisiä, kuluneita ja ajan jättämiä. Paljon joukossa on silti sitä vielä ihan käyttökelpoistakin, osa jopa helmiäkin.

Muutama viikonloppu sitten sain kutsun tulla auttamaan tämän tavaran hävittämisessä ja samalla katsomaan josko tavaroissa olisi jotain mitä itse haluaisin mammasta muistoksi. Tavaraa oli koottu joka huoneen lattialle suuriin lihalaatikoihin, pahvilaatikoihin, koreihin ja pussukoihin. Ensin ajattelin, että enpä tiedä, mamma säilyy muistoissani ihan ilman tavaroitakin, mutta tulin toisiin aatoksiin ja ajattelin yrittää löytää jotain pientä kivaa. Olisihan se mukava kun mieleen tulvahtaisi lämpöisiä muistoja mammasta täällä kotona jonkin tavaran nähdessäni.

Pariin isoon laatikkoon oli koottu suuri määrä kukkamaljakoita. Ensin ajattelin jättää maljakot katsomatta, sillä minulla oli mielestäni jo niitä riittävästi, kunnes muistin, että olin jokin aika sitten etsiskellyt matalaa tukevaa maljakkoa. Noh, kuinka sattuikaan, että juuri tälläinen minun etsimäni maljakko löytyi tästä laatikosta. Siellä se oli koko ajan odottanut minua. <3 Vasta hieman myöhemmin huomasin, että maljakossa koreili Iittalan merkki. Eli maljakko oli melkoinen löytö kaiken romun keskeltä. :)
 Minusta maljakko on tavattoman kaunis, se on hyvin painava ja tukevan oloinen. Tietysti minulla on maljakkoon vahva tunneside, mutta ei se selitä kaikkea. Minua kiehtoo myös maljakon menneisyys, joka on minulle vielä hämärän peitossa. Yritän päästä juttelemaan tätieni kanssa maljakosta ja selvittää sitä mistä ja milloin se on tullut mammalleni.Olenkin muutaman kerran yrittänyt selvittää mihin sarjaan tämä maljakko kuuluu ja kuka sen on suunnitellut, mutta en vaan tunnu saavan sitä selville. Osaisiko teistä joku auttaa minua?


4 kommenttia:

 1. http://www.designlasi.com/content/kaarna-2726-sarpaneva-timo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo! IISO kiitos! <3

   Kumma, etten itse onnistunut löytämään sitä vaikka yritin kuinka surffailla. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana IMAGE! <3 onhan se ihanaa omistaa asioita joilla on historia. :)

   Poista