keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Totta toinen puoli

Tänään halusin järkyttää teitä parilla elämäntäyteisellä "sisustuskuvalla". Meidän neidillä on oma huone yläkerrassa, mutta koska ikää hänellä on vasta vähän vajaa 1,5 v, niin ymmärrettävästi huone on vielä aika vähällä leikkikäytöllä. Leikit ovat siis toistaiseksi mahdollisia vain alakerrassa äidin valvovan silmän alla. Elättelen kuitenkin toiveita, että jossain ikävaiheessa ne leikit paneutuisivat enemmän sinne omaan huoneeseen tai yläkerran aulatilaan, jossa riittää tilaa leikkiä.

Yleensähän ne minunkin ottamani sisustusvalokuvat jäljittelevät tätä ylintä kuvaa. Tämän kuvan alapuolella löytyy kuitenkin se todellisuus, joka vallitsi ennen päiväuniaikaa ja siivousurakkaa. Ehkäpä turhaa työtä, mutta hetkittäin on kiva nauttia leluttomasta olohuoneesta.

Eikä tämä nyt oikeastaan kuvista katsottuna edes näytä pahalta. :)

Mitenkäs teillä muilla lapsiperheellisillä, pysyykö olohuone ojennuksessa ja leikit muualla?

36 kommenttia:

 1. Joo, pysyy sen 5sekuntia, kun olen saanut siivottua ja tavarat paikoilleen! Sen jälkeen näyttää aivan samalta kuin teillä siellä :D mut kaipa lapsiperheessä elämä saakin näkyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, lapset ja lapsen sotkut kuuluu meidän perheen elämään, niin saavat ne näkyäkin. Itse olen vain aina ollut 'järjestyksen ihminen' ja epäjärjestys ottaa joskus luonnon päälle. :D

   Poista
 2. Ei todellakaan pysy, lelut kantautuu joka puolelle..ü Oishan se mukava ku ei joka päivä tarvis roudailla niitä takasin! Ei näytä pahalta teiän olohuone leluineen, näkisitpä tänne nyt.:)) Täällä silputaan sanomalehet ja kaikki, niitä onki mukava keräillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että teillä muilla on ihan samanlaista. :) Minä vain odotan sitä hetkeä, kun noita lapsia on useampi, millaisen sotkun ne saavat aikaan kun tuo puolitoistavuotias on jo näin hyvä alku. ;D

   Sanomalehtisilppu kuulostaa oikein kivalta siivottavalta! :D Respectiä! <3

   Poista
 3. Ei pysy, juuri eilen laittelin samanlaista postausta ;) Me harjoitellaan kovasti tuon yksivuotiaan kanssa viemään leluja yhdessä takaisin laatikostoon ja muutaman lelun hän joka kerta vie ihan itse. ;)

  Päiväuniaikaan meilläkin on hetken harmonista olohuoneessa, mutta vain sen hetken. Elämä saa näkyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollaan myös harjoiteltu lelujen siivoamista iltaisin nukkumaan mennessä. Välillä sujuu paremmin ja toisinaan innostutaan kaatamaan lelut takaisin lattialle. :D

   Elämää saa tosiaan näkyä. Vaikka onhan se täällä blogissa ehkä mukavempi katsella niitä kauniimpia kuvia, ainakin suurimman osan aikaa. Nämä kuvat ehkä paljastaa sitten sitä, että täällä asustaa kuitenkin sellainen ihan tavallinen perhe.

   Poista
  2. Juuri näin! ;) Vaikka nää lapset touhuamassa -kuvat on välillä tosi piristäviä, näkyy harvakseltaan niitä munkaan blogissa.

   Poista
 4. Heh juu ei pysy täälläkään :) en edes päiväuniajaksi jaksa siivota, kun hetken päästä lelut olisivat taas levällään :D meidän poika on vasta 10kk niin ei ihan heti alkaa taida omia jälkiään siivoamaankaan.. Iltaisin on tosin ihan kiva, kun lelut on siivottu lattioilta, niin ei tarvitse koko ajan varoa mihin astuu ja aamu on mukavampi aloittaa, kun on siistiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään joka kerta jaksa siivota, mutta silloin kun on oikein kunnolla riivitty lelut joka paikkaan niin voi painaa vähän hermoon ja on pakko laittaa paikat tiptop. :D Meillä otettiin niihin aikoihin kun neiti täytt vuoden niin mukaan iltaisin sellainen leikki, että kerättiin lelut yhdessä kasaan. Tietysti onnistuu paremmin, jos lapsi osaa jo kävellä.

   Poista
  2. Tuo onkin hyvä idea :) ja kohtahan tuo taitaa alkaa kävelemistä opetella kun seisoo jo hetkittäin ilman tukea.

   Poista
 5. Ei pysy, ei. Tuntuu, että koko asunto on yhtä suurta lastenhuonetta :) Välillä ärsyttää, välillä ei vaan jaksa välittää. Että ihan tutulta näyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on meilläkin tämä alakerta, sellainen iso leikkikenttä. Leluansoja on viriteltynä vähän sinne ja tänne. Välillä tosiaan epäjärjestys ottaa kupoliin enemmän kuin toisinaan. Helpottavaa tosin, että ei olla ainoita, joilla sitä sotkua syntyy. <3

   Poista
 6. Ihana blogi sinulla, klikkasin itseni mukaan.

  Voi kun meilläkin olisi joskus leluja olohuoneessa. Tytöt ovat omaksuneet ajatuksen pitää leikit joko eteisessä tai huoneessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lueskelemaan ihanainen! <3

   No, mutta siisti olohuone on silti aika upea juttu, vaikka en osaa sanoa korvaako leikkisotkuinen eteinen sitä. ;D

   Poista
 7. Näyttäpäs ihmeen tutulta!:D
  Sen aikaa kun neiti nukkuu ja olen siivonnut näyttää siistiltä. Siihen ei montaa sekunttia tarvita, että kaaos on samanlainen, kun ennen siivoamista. Täällä myös niin haaveillaan ajasta, jolloin leikit leikittäisiin omassa huoneessa ja syöminen onnistuisi, ilman pieniä kädenjälkiä joka ikisessä paikassa:) Tänään mietin, että pitäisi tehdä lisäksi yksi siivouskierros polvillaan, kun sitä likaa löytyy mielenkiintoisita paikoista pikkulapsen korkeudella...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, se nopeus kun tila näyttää aivan samalta kuin ennen siivousta on ihan käsittämätöntä. Miten ihmeessä nuo pienet siinä oikein onnistuukaan. :D

   Tänään muuten juuri konttasin pitkin keittiön lattiaa alakaappeja putsaamassa. Ei niitä edes nähnyt kuinka likaisia ne oli ennenkuin kumartui alas. Meillä myös nuo alas ulottuvat ikkunat on pakko pestä tosi usein, kun ne on aivan täynnä sormen ja nenänjälkiä.

   Ruuan kanssa meillä on ollut politiikka, että MITÄÄN ei syödä missään muualla kuin pöydän ääressä. Ainakin vielä toiminut suht kiitettävästi. :)

   Poista
 8. Olohuoneessamme on paksu villamatto ja sekös on maailman ihanin ja pehmein leikkialusta. Leluton ei olohuoneemme ole ollut pian yhteentoista vuoteen, aina on vähintään jokunen Lego väijymässä pöydän alta. Siivouskomennus on joka iltaista, mutta vain imurin esiinottaminen toimii. Nyt tuossa on näköjään joku kierrätysaskartelutehdas: leviterasian kannen silpuksi leikkaamis -projekti ja keskimmäisen värittelykeskus. Noi pikkulapsen suuret lelut ovatkin vielä nopeita kerätä. Kaunis olohuone teillä, leluilla sekä ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että juuri ne pikkulegot ja barbinkengät ovat niitä kaikista vihonviimeisimpiä siivoiltavia. :D Onneksi, meillä on vielä aikaa opetella sitä omassa huoneessa leikkimistä muutama vuosi ennen tuota vaihetta. ;D

   Mutta toisaalta, elämähän on elämistä varten ja pienet sotkut ei saisi haitata. Sitä vaan välillä huomaa järjestyksen suhteen olevansa turhan tiukkapipoinen.

   Poista
 9. Olkkarissapa tietenkin, ja minä sinnikkäästi järjestän lelut aina iltaisin pois silmistä laatikoihin, että ne saa sitten taas seuraavana päivänä kaivaa KAIKKI lattialle. Innolla myös odottelen aikaa, jolloin leikit siirtyy omaan huoneeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niinhän se menee. Mä oon yrittänyt nyt vähän sellaista, että kaikki lelut ei ole kokoaikaa "leikittävissä", kun tuntuu, että ei niillä kuitenkaan kaikilla leikitä, vaan lähinnä levitetään ne pitkin poikin. Vaihdetaan leluja sitten taas kun näihin kyllästyy.

   Poista
 10. Yläkerta, jossa lastenhuoneet ovat, pysyy aina siistinä mutta alakerta on tosiaan yhtä leikkikenttää. Ensin ajattelin tuosta sunkin sotkukuvasta että mikäs tuossa nyt, mutta kun ei ne omatkaan näytä kuvissa miltään niin voin kuvitella kuvanottofiilikset :) Mikä siinä onkin että ei se sotku näytä kuvissa yhtään kaamealta??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sama tilanne kuin meillä. :)

   Ehkä sen sotkun sisäistää eri tavalla kun sen näkee valokuvasta. Se ei tunnu ehkä yhtä "painostavalta" kun siihen saa vähän etäisyyttä.

   Poista
 11. No leluja on koko talo täynnä! Välillä tuntuu että niissähän täällä vaan kahlataan ;) Ehkä siitä voi sitten päätellä että niitä leluja on meillä ihan liikaa. Tytöt leikkii (2,5v ja 1,5v) omassakin huoneessa, mutta koska olohuone on kivasti siinä vieressä voi lelut kätevästi raahata lisäksi myös olkkariin. Ja siitä niitä kulkeutuu keittiöönkin.. jne.. :D No saapahan illalla aina pikku jumpat kun kerää lelut ympäri taloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli miehen kanssa vahva yhteinen näkemys siitä, että ei osteta lapselle liikaa leluja, mutta niin siinä sitten vaan on käynyt, että niitä leluja tuntuu olevan kertynyt jo ihan kamala määrä. Osa itse ostettuja ja osa lahjoiksi saatuja. Ei sille mitään vaan voi. Olenkin yrittänyt nyt sitä taktiikkaa, että vain osa leluista on kerrallaan leikittävinä ja osa piilossa, sitten taas jonkin ajan kuluttua vaihdetaan.

   Poista
 12. No meillä näyttää tältä..

  http://pikkumamma.blogspot.fi/2013/01/hallittu-kaaos.html

  eli aika tuttu juttu :D

  Hanna pikkumamma-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teilläkin sitten ihan sama juttu. Eipä näitä minunkaan sisustuskuvia varmaan kukaan jaksaisi katsella jos aina esittelisin sitä totuutta. :D Välillä sitä vaan jaksaa välittää siitä kodin siisteydestä vähän enemmän kuin toisinaan.

   Poista
 13. Heippa, minulla on sinulle pieni tunnustus blogissani... :) Käyhän kurkkaamassa http://merryweekdays.blogspot.fi/2013/01/new-blog-love.html !

  VastaaPoista
 14. Tiedätkö, vaikka ei olisi pieniä leikki-ikäisiä lapsiakaan enään, niin olkkarimme näyttää silti yhtä kotoisalta, kun alimmat kuvat. ;)
  Meidän esiteini levittelee kaiken (meikkejä, kirjoja, viulun, nuotit, laukkunsa yms) ympäri alakertaa.
  Eli se ei varmaan ihan heti lopu, vaikka lelut ei enään kiinnostaisikaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OU MAI GAAD! Eihän tää sekasorto lopu sitten ikinä! :D

   No niin se kyllä taitaa mennä, ainakin itselläni on jotain hataria muistikuvia siitä miten äiti marmatti minulle joskus teini-iässä, sotkuisesta elämäntyylistä. :D

   Poista
 15. Myös meillä suurin osa leikeistä tapahtuu olohuoneessa, ja alakerran lattia on tietenkin sen myötä kuorrutettu värikkäillä rakennuspalikoilla, leikkiruoilla, muumihahmoilla, palapelien paloilla... Joulupukin tuoma leikkihellakin sijoitettiin suosiolla olohuoneeseen, koska ei tuollainen 2v10kk viihdy vielä pitkiä aikoja omassa huoneessaan leikkimässä. Yleensä iltaisin pikkuneidin mentyä nukkumaan keräilen enimpiä tavaroita paikoilleen, ja usein myös yhdessä lapsen kanssa keräillään entisiä leikkejä pois ennen uusien aloittamista. Olen järjestyksen ihminen, mutta toisaalta myös ehdottomasti sitä mieltä, että lasten olemassaolon pitääkin näkyä kodissa (joku voisi ehkä olla meidän sisustuksesta muutenkin sitä mieltä, että koko koti kirkkaine väreineen on yhtä lastenhuonetta ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä, että lasten olemassa olo saa näkyä kodissa. Minullakin se taitaa olla lähinnä vain sellainen tottumiskysymys, sillä niin pitkään on tullut kotia sisustettua vaan kahdelle aikuiselle.

   Teidän koti on IHANA, oli se sitten yhtä lastenhuonetta tai ei. Kukas sen määrää miltä aikuisten koti pitää näyttää...? Eli sisusta ihan huoletta vaan omalla tyylilläsi, ihanasta värikkäästä tyylistäsi saa niin paljon energiaa! <3

   Poista
 16. Noi alakuvat on kyllä lähempänä meidänkin todellisuutta. Mutta päiväuniaikaan minäkin siivoilen leluja koreihin jotta saan nauttia hetken siististä olohuoneesta. Meillä on olkkarin vieressä työhuone jota pidetään pääasiallisena leikkihuoneena. Välillä leikit ja lelut rajoittuukin kivasti sinne, toisinaan taas ei. Saa siis olohuoneessakin leikkiä mutta tuolla leikkihuoneessa/työhuoneessa leikit saa olla levällään useita päiviä. Se on kyllä osoittautunut ihan hyväksi ratkaisuksi. Meilläkin kun pojan huone on siis yläkerrassa. Poika on 2 vuotta. Nyt hän kutsuu alakerran huonettakin omaksi huoneekseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lohdullista kuulla, että myös muissa perheissä mennään ihan samalla kaavalla. Joskus sitä vaan tuntee itsensä laiskamadoksi, kun katselee muiden putsplank-kotikuvia.

   Jos me joskus lähdemme vielä taloa rakentamaan, tulee meillä olemaan ainakin yksi makuuhuone alakerrassa (siis, jos kerroksia on enemmän kuin yksi). Näin pikkulapsielämä on niin paljon helpompaa, kun lapsen huoneen voi järjestää sinne missä eniten aikaa vietetään. Mitä jos tekin vaihtaisitte lapsen huoneen ja alakerran työhuoneen päiksensä? Menisikö hankalaksi?

   Poista
 17. Ehei sekasortoon tarvita edes lapsia! Minä saan täällä yksinänikin kämpän räjähtämään viikossa eikä täällä kuvia blogiin oteta kuin sitten siivouspäivänä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheehhee! No kyllä täytyy myöntää, että me kaksi aikuistakin saamme välillä aika sotkun aikaiseksi. :D Sitä olisi hyvä opetella tapa, jossa kaikki käyttämänsä tavarat asettaisi aina heti takaisin omalle paikalleen, eikä kaikkea jätettäisi lojumaan siihen sijoilleen. Huomaan, että tämä pätee varsinkin tuohon miespuoleiseen aikuiseen, mutta myönnän, että itsekin siihen joskus syyllistyn. ;)

   Poista