keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Vähän parempi lounas

Tänään hemmottelin miestä, itseäni ja tuota pikkutypyä vähän paremmalla lounaalla tuossa omalla terassilla. Miehen työmatka on noin viisi minuuttia, joten hän ehtii aina silloin tällöin piipahtamaan kotona lounaalla. Se onkin ihan kivaa vaihtelua arkipäivän rytmiin. Kerrankin lounaana oli jotain niistä jokaviikkoisista keitoista ja keitetyistä perunoista, kera kastikkeen poikkeavaa. Oli nimittäin kerrankin tarpeeksi fiksu ja suunnittelin viikon ruokalistan jo maanantaina hyvissä ajoin ennen kauppaan lähtöä ja tein jopa ruokalistan niin, että otin kasan talteen ottamiani reseptejä eteeni ja kävin sitä läpi ideoita etsien. Aika mukava ruokalista siitä viikolle sitten kertyikin kasaan. Toki mukana on niitä keittojakin, jotka mielestäni ovat ihan erinomaista arkiruokaa, mutta väliin mahtuu sitten jotain vähän erilaisempaakin.

Kauniina ja aurinkoisena päivän maistuu joku hieman kevyempi ruoka ja tänään olikin ihan sopivasti vuorossa lämminsavulohi-wrapit. Täytyy myöntää, että oli kyllä ihan eka kerta kun laitan wrapin väliin kalaa ja pitää ihmetellä, että siinä meni näinkin kauan, sillä olihan se tosi herkullista! :D 


Pöytä kaipaisi kyllä jonkinlaisia tabletteja tai liinaa päälleen, mutta en vielä ole tuohon terassin somistuspuoleen ehtinyt ihan hirveästi perehtyä, kun on ollut tämä muun pihan laittaminen vielä niin vaiheessa ja kovasti työn alla. Muuten, pihakivet on tilattu ja ensi viikolla pitäisi niiden osalta alkaa tapahtua. JES! :D Tätä on kyllä odotettukin jo kovasti. Huh, sitten pitäisi jo kovasti suunnitella mitä muurikivilaatikoihin istutetaan, miten "kesähuone" sisustetaan ja, ja, ja.... Toivottavasti pihajutut ei kyllästytä. Lupaan väliin kyllä saada vähän muunkinlaisia postauksia.8 kommenttia:

 1. Ihanaa arjen luksusta! Tosi herkullisen näköistä ruokaa, tuli heti nälkä. =)Mitä sulla on tuolla vesikannussa pohjalla, näyttää tosi kivalta ?
  http://aurorasfootsteps.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen pieni arjen luksus on kyllä ihan parasta! :) Eikä edes vaadi niin hirveästi vaivaakaan.

   Vesikannun pohjalla on jäisiä marjoja pitämässä vettä kylmänä ja antamassa samalla hitusen makua myös. :)

   Poista
 2. Herkulliselta näyttää! Itse ostin terassille Clas Ohlsonilta valkoista rullapöytäliinaa. Menee arkikäytössä ja miksei juhlassakin :) Helppo ja halpa ratkaisu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu! :) Minä huomasinkin tuon rullapöytäliinan blogistasi. Hyvä idea siis!

   Poista
 3. Herkullisen näköistä ruokaa! Meillä mies myös entisessä työssä kävi kotona lounaalla. Se oli oikein kiva syödä yhdessä päivällinen, kun silloin täytyi lastenkin takia tehdä kaksi lämmintä ruokaa päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru! :) Meillä on silti melkein aina syöty kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Sellaiseen rytmiin kun on tottunut, niin siitä on paha opetella pois. :D tosin nyt lapsen takia on hyväkin olla. Kesäaikaan silti toinen aterioista on monesti jotain salaattia, tai wrappia, tai jotain vastaavaa, koska lämmintä ruokaa ei niin kovasti kaipaa.

   Kyllähän se mukavasti päivää katkaisee, kun saa syödä yhdessä perheenä ihan keskellä päivääkin. :)

   Poista
 4. Nam, tuli nälkä katsoessa. Tosiaan, enpä ole minäkään hoksannut lohiwrappeja tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä oikeastaan tosi hyviä, eli meillä syödään ihan varmasti myös toistekin lohiwrappeja! :D

   Poista