keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Eteisdilemmat

Mulla on jälleen kerran pieni dilemma tuon meidän eteistilan kanssa. Oikeastaan niitä dilemmoja on tässä tilassa 3 kappaletta.

Dilemma 1.

Peili, hylly vai koukkuja?


Niin, meidän eteisessä on tuollainen seinänpätkä joka kaipaisi jotain. Oon pitkään miettinyt, että laittaisin siihen peilin, mutta toisaalta ajatuksissa on myös ollut, että tuohon sopisi joku pieni, kapea hylly johon voisi laskea kotiin tullessa esim. avaimet, postin tai jotain muuta pientä.

Peili olisi siinä mielessä parempi ratkaisu, että siitä voisi nähdä asukokonaisuutensa ulos lähtiessään. Nyt meillä ei ole alakerrassa minkäänlaista kokovartalopeiliä. Wc:n peilistä kun ei näe paljon masua alemmas. Toisaalta, ollaan kyllä pärjätty ilman sitä peiliäkin tähänkin asti...

Mitä te näkisitte tuossa seinällä? Kaipaan ideoita ja vahvistuksia omille ajatuksille.

Dilemma 2.

Mitä oven alle matoksi?


Meillä on oven alla palvellut muuton aikoihin ostettu muotoonsa leikattava eteistilan matto. Eihän tuo nyt kovin kaunis ole, mutta on ajanut tarkoituksensa ihan näppärästi. Jotenkin kuitenkin kaipaisin tuohon vähän jotain erilaista. Matto saisi olla hieman tyylikkäämpi, koska ovi ja edusta näkyy hyvin olohuoneen puolelle, mutta pidän silti tärkeänä, että se ajaisi myös tarkoituksensa hyvin. Eli en tahdo kuraisia jälkiä enää maton ulkopuolelle.

Millaisiin ratkaisuihin te olette päätyneet kodeissanne? Ideoita ja vinkkejä otetaan vastaan.

Dilemma 3.

Tämä koskee tuota oven vieressä olevaa tilaa. Joka normaaliolotilassa näyttää tältä...


Eli siinä on tuollainen pikkuinen kenkäteline, mihin saa kengät laskettua. Onhan tämä ollut ihan kätevä, mutta ei se silmälle kovin kaunis ole. Meillä on tuossa vaatekaapissa myös kenkäsäilytys, mutta ei sitä jotenkin ole jaksanut kenkiään kiikuttaa sisään tullessä sinne säilöön. :/

Olen joskus aiemminkin paneutunut tähän ogelmaan ja silloin ratkaisuksi mietittiin sitä, että tuohon seinään kiinnittäisi kenkähyllyn. Tämä Ikean Grundtal hylly olisi sopinut siihen tosi kivasti, mutta tuon hyllyn leveys on 80 cm ja meidän seinänpätkä vain 75 cm. Eli ei onnistu.

Myös tuota Limhamn seinähyllyä ehdoteltiin ja tämä sopisikin hyvin leveyden puolesta, mutta tämä on vain 20 cm syvä ja kengät vaatisivat vähän enemmän syvyyttä.

Näkisittekö te tässä kohtaa jonkinlaisen kenkähyllyn vai pitäisikö vaan yrittää ryhdistäytyä ja kuljettaa kengät kaappiin piiloon...? Huoh.

Tässä olikin teille nyt aikamoiset pähkinät purtaviksi, mutta vinkit otetaan vastaan kera kumarrusten! :D


Hyllykuvat: Ikea

14 kommenttia:

 1. Hylly kuulostaa kivalta! Itse ainakin olen niin laiska, että kengät eivät kaappiin asti menisi. ;)

  Entäpä ne ns. kenkäkaapit? Löytyykö niistä silmää miellyttäviä yksilöitä? Vai ovatkohan ihan yhtä vaivalloiset kuin sinne oikeaan kaappiin vieminenkin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) tarkoititko, että tuohon oven viereen laitettaisiin seinään kiinnitettävä hylly, vähän samantapainen kuin nuo Ikean vaihtoehdot?

   Tuon kenkäkaapin kanssa luultavasti kävisi juuri näin, että eivät ne arkikengät menisi sinne asti. ;) Lisäksi tuohon kohtaan sellainen ousi käydä huonosti, koska siinä seinällä on tuo valokatkaisija.

   Poista
 2. Onko tuo ovi ainoa ovi alakerrassa, josta kuljetaan sisälle vai onko tämä ns. pääovi ja kuraeteinen on erikseen? Jos tuo on sellainen pääovi, josta vain hipsitään pikkukengillä, mutta ei vastaanoteta sisään kuraisia lapsia, pitäisin tilan mahdollisimman tyhjänä ja vähäeleisenä, jotta se pysyisi tyylikkäänä. Korkeintaan laittaisin pienen kenkätelineen tuohon seinustalle max. kaksi tasoa, jos olisi oma eteiseni. Muutenkaan siinä ei olisi kuin yksi kenkäpari per asukas ja muut kengät olisivat siellä kaapissa piilossa.

  Matto on ihan ok eteiseen, mutta rehellisesti olen kanssasi samaa mieltä, etten minäkään haluaisi tuon maton näkyvän olohuoneeseen. Jos siinä olisi ovi välissä, antaisin tuon maton olla. Kivoja mattoja on kaupoissa, joten sinne siis katselemaan. Matto voisi olla vähän isompikin, jos pelkäät kuran leviävän pieneltä matolta muualle. Liian iso matto taas sitten ei ole hyvä sekään... Valokuvien perusteella vaikea sanoa, mutta mittanauhan ja kuvan kanssa sinne kauppaan siis.:)

  Olisiko mahdollista laittaa sellainen tyylikäs avainteline ja koukku käsilaukulle jo heti tuohon oven luo kenkätelineen yläpuolelle? Sen ei tarvitsisi olla kovin kookas eikä mikään hylly. Minulla ainakin on yleensä tarve saada heti avaimet ja laukku käsistäni pois, kun tulen sisälle. Käsilaukkua en halua panna lattialle. Avaimille voisi olla pieni huomaamaton lokero ja laukulle koukku. Kenkien riisumisen jälkeen laukku haetaan siitä ja viedään sitten huoneisiin mukana, joten koukku ei olisi jatkuvaa säilyttämistä varten. Tuossa näyttää olevan ilmeisesti valokatkaisija, joka tietenkin haastaa vähän, mutta ei ole este.

  Siihen toiseen kohtaan laittaisin itse kokovartalopeilin juuri mainitsemistasi syistä. Ulos lähtiessä on hyvä tarkistaa, että myös takki ja asusteet ovat ok. Tätä mieltä siis minä, mutta en sitten tiedä, oliko tästä mitään apua. Kirjoitin nyt kuitenkin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos harkitusta kommentistasi!

   Tämä ovi ei ole alakerran ainoa ulko-ovi, meillä on kodinhoitohuoneessa myös ovi ja siellä kuraeteinen, mutta ovesta ei vielä voida kulkea, koska portaat ovat keskeneräiset. :/ (sula lumi jo, että päästään ulkotöihin!) Eli toistaiseksi kaikki kulku tapahtuu tästä ovesta. Tällä hetkellä siinä oven vieressä on juuri tuollainen pieni kenkäteline ja sitä on pyritty pitämään vapaana kaikesta turhasta, mutta se jotenkin silti tuntuu, että on ihan ylimääräinen palanen tuossa. Ei miellytä silmää siis, ehkä se on paljon mallistakin kiinni silti.

   Ehkä tuo mattomallikin voisi mennä, jos se olisi vähän isompi, eli kattaisi koko tuon ovenedustan portaista seinään asti. Jotenkin vaan kaipaisin siihen vähän parempaa mattoa, joka ei kuitenkaan ottaisi liasta itseensä ja olisi helppo puhdistaa. Kun joka tapauksessa varmasti saa likaa päällensä.

   Itsellänikin on käynyt mielessä, että oven vieressä vousi olla joku kiva koukku. Siinä seinällä on vaan tosi typerästi melkein keskellä tuo valokatkaisin, joten en ole sitten miettinyt sitä sen pidempään.

   Kyllä tuossa eteisessä varmaan tosiaan olisi hyvä olla jonkinainen peili. Ehkä se vielä avartaisikin tilaa. En ole vaan oikein vielä löytänyt mieleistäni vaihtoehtoa siihen. Eli saa ehdottaa jos osuu sopiva malli eteen.


   Piti oikein poistaa tuo edellinen kommentti, kun näemmä siihen oli noita kirjoitusvirheitä livahtanut enemmän kuin laki sallii. Tuo IPad on aika huono kirjoittaa pitkiä viestejä...

   Poista
 3. Dilemma ykköseen vastaan: peili. Ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä se peili tosiaan tuntuu parhaimmalta vaihtoehdolta. :)

   Poista
 4. D1: Peili ehdottomasti, miten voitte elää ilman kokovartalopeiliä eteistilassa?

  D2: Tuo mittojen mukainen matto on kyllä paras ratkaisu. Saisi olla koko seinämän levyinen.

  D3: Miten olis EKBY -sarjan mitkä tahansa kannattimet ja niihin sitten vaikka se alumiininen levy? Sen saa katkaistua oikean mittaiseksikin ja leveyttä on sen 28cm
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S89864240/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos!

   D1: Kyllä se peili varmaankin on sitten se seuraava lstalla. Tähän asti on käytetty eteisessä hyväksi tuota vessan peiliä, joka sijaitsee siellä perimmäisen oven toisella puolen.

   D2: näin mäkin sen mieluummin näksin, että matto olisi ihan koko tuon oven edustan kokoinen. Mutta mikä materiaali?

   D3: no niin, sehän vois kyllä olla passeli tuossa. Olisi ainakin helppoa imuroida kenkätelineen alustakin.

   Poista
 5. Uusi lukija ilmoittautuu ja innolla heti kommentoimaan :-)

  Dilemma 1: entäs puolipeili (eli ei kokovartalo) ja heti sen alle pelkistetty hylly, johon voi laskea avaimet ja hyllyn alle muutamat koukut/naulat, joihin voi ripustaa vaikka pienen käsilaukun. Ei tarvitsisi valita, vaan saisi kaikki :-) Kuulostaa aika "monimutkaiselta" mutta voisi varmaan toteuttaa myös hyvin pelkistetysti.

  Dilemma 2: joo mä yhdyn edellisiin ja kaipaisin tuohon vähän isompaa mattoa.

  Dilemma 3: Miten leveät portaat on? Mahtuisiko portaista kulkemaan, jos alimmat portaat valjastaisi kenkähyllyiksi? Jos sopisi, että jokainen perheenjäsen saa säilyttää YHTÄ kenkäparia portaalla? Eli jokaisen perheenjäsenen kenkäpari olisi yhden portaan seinänpuoleisella reunalla? Jos on 3 perheenjäsentä, niin 3 alimmalla portaalla olisi kengät. Jos ideaa vielä jatkokehittää, niin jokaisella olisi oma porras ja omaan portaaseen olisi teipattu mustalla teipillä omat jalkapohjat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! :)

   Ja kiitos hyvistä vastauksista mun dilemmoihini. Kiitos ja kumarrus! Tuota pientä peiliä ja hylly-yhdistelmää minäkin olen miettinyt vaihtoehtona sille isolle peilille. Tosin siinä on vaan sitten edelleen se ongelma, ettei meillä olisi sitten sitä kokovartalopeiliä.

   Isompi matto olisi kyllä ehottomasti hankittava. Tosin kun meillä yleensä on siinä tuo pieni kenkäteline, ei se, että matto on hieman pieni oikeastaan näy. Isompi ongelma tässä matossa taitaa olla se, että mikä materiaali olisi tuossa toimiva ja vielä hyvännäköinenkin.

   Tuo kengät rappusille oli oikeastaan tosi hyvä idea. :) En olisi tullut itse ajatelleeksikaan tuota. Raput ovat noin metrin levyiset, joten kengät mahtuisivat ihan hyvin sivustalle ja kulkeminen olisi helppoa. Meitä kenkien käyttäjiäkin kun on tostaiseksi vain kaksi.

   Poista
 6. Ekaan dilemmaan kommentoin että laita hylly. Jotenkin vaan näkisin että siihen sopisi hylly, jos peilille ei ole tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Tää on just niin hankalaa, kun toisaalta se peilikin olisi kiva, mutta seinätila on sen verran rajallinen, että molempia ei saa kunnolla. Sitten, jos hyllyyn päädyttäisiin niin herää kysymys, että millainen hylly? :D

   Poista
 7. Meillä kun suunniteltiin eteistä, kaksi asiaa oli selviä: peili ja penkki. Teillä ratkaisisin ensimmäisen ongelman peilillä. Ehkä jollain valkokarmisella ja kyllä siinä mun mielestä saisi olla kokoa kunnolla, että tosiaan näkee itsensä ulos lähtiessä. Viimeisen ongelman ratkaisuun käyttäisin sitten tota penkkiä :) Eli katsoisin jonkun kivan penkin tuon kenkätelineen kohdalle ja sen alla menee sitten muutamat kengätkin huomaamatta. Meille valittiin Artekin ritiläpenkki isommassa koossa ja on toiminut mahtavasti! Miehen reiskat esimerkiksi seisoo siinä alla joka päivä, eikä niitä huomaakaan. Se pienempi ritiläpenkki, 153B, menis ainakin leveyden puolesta teillekin, tosin kauniita penkkejä kyllä varmasti löytyy muitakin, oman maun mukaan tietty! Penkille voi sitten laskea hetkellisesti käsistään myös sen kassin tai postit, eli on siinäkin suhteessa monikäyttöinen... Avaimet nätisti seinään Qualyn lintuihin, meillä on toiminut ja poikien kanssa kotona on kiva aina katsella, että kenen lintu on lentänyt pesästä pois :)

  Matoksi meille valittiin VM-carpetin nukkamatto. Kerää ihanasti kaiken lian, toki ei varmasti ole ikuinen valinta eteisessä, mutta omaan silmään ainakin on kaunis. Voin suositella sitäkin! Tosin... laittamiesi kuvien perusteella minua ei ainakaan maton koko häiritse, se rajautuu kivasti portaiden kohdalle ja jättää aulan avaraksi. Myöskään sen materiaali ei näytä häiritsevältä, mutta kuva ei tietty kerro koko totuutta tässä kohtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! :)

   En olekaan tuohon paikkaan tullut ajatelleeksi penkkiä. Ehkä siinä on ollut se, kun ulko-ovemme on tuollainen "lisäsiivellinen", niin jotenkin on tuntunut siltä, että penkki tulisi vähän kuin oven eteen. Mutta eihän tuota "siivekettä" kyllä auota juuri missään tilanteessa, joten penkki voisi hyvin sopiakin tuohon.

   Itse pidän juuri noista Artekin ritiläpenkeistä tosi paljon. On vaan tuntunut aiemmin, että sellaiselle ei oikein ole löytynyt sopivaa paikkaa.

   Meiltä löytyisi muuten noita Qualyn lintukoukkuja avaamaton paketti. En ole löytänyt niille sopivaa paikkaa vielä. :D

   Nuo VM-carpetin nukkamatot on kyllä aika loistavia. Meillä on siinä eteissyvennyksessä juuri heidän pyöreä nukkamatto. Enpä ole tullut ajatelleeksikaan, että tuollaisen nukkamaton voisi laittaa oven eteen. Jospa sitten vaan löytyisi juuri oikean kokoinen.

   Ei tuo nykyinen matto onneksi pomppaa ihan hirveästi tuolta silmille. Materiaalikin on ihan suhteellisen ok, mietin yhtenä vaihtoehtona samanlaista mattoa, mutta vain isompana.

   Poista