torstai 15. maaliskuuta 2012

Ratkaisuja eteisongelmaan nro 1.

Eilisen eteisdilemma tekstin ja teidän ehdotusten perusteella tein 3 erilaista ratkaisumahdollisuutta tuohon dilemmaan nro 1. Eli kyseessähän oli se seinänpätkä tuossa meidän eteissyvennyksessä. Nämä ei oo nyt todellakaan mitenkään upeita toteutuksia, kun ei ollut aikaa parempaan näpertelyyn, mutta ei anneta tuon huonon grafiikan häiritä, eihän. Tuo harmaa laatikko joka kuvissa toistuu kuvastaa peiliä.

Kertokaa te mikä näistä on omasta mielestänne paras ja miksi. Uusiakin ratkaisuehdotuksia otetaan edelleen vastaan.

ps. Kuka arvannee mitä mulle pitäis huomenissa saapua nettishoppailun tuloksena? Näissä töherryksissä löytyy ehkä pieni vinkki... ;)

Ratkaisuehdotus nro 1. 

Iso kokovartalopeili. Kehysten väri voisi olla musta tai valkoinen. Tässä ratkaisussa kivaa olisi juuri tuo, että peilistä näkisi itsensä kokonaisuutena ulos lähtiessä ja tietysti peili avartaa aina tilaa mukavasti.

Ratkaisuehdotus nro 2.

Eli tässä mennään vähän pienemmällä peilillä ja sen alle on asetetty hylly. Tässä ratkaisussa tykkään paljon tuosta ajatuksesta, että tässä olisi hylly, mutta silloin edelleen puuttuisi se kokovartalopeili. :/

Ratkaisuehdotus nro 3.

Tästä ehdotelmasta tykkään itse tällähetkellä eniten. Saisin peilin, josta näkee itsensä kokonaan ja peilin viereen mahtuisi vielä joku kiva naulakko tai koukkuja. Tähän otin esimerkiksi tuon Okan seinämallin naulakon. Tässä minua mietityttää se, että miltä tuollainen kapea peili näyttäisi, tuleeko siitä millainen vaikutelma...?

14 kommenttia:

 1. Pidän itse eniten ensimmäisestä vaihtoehdosta. Leveä peili avartaa tilaa ja peilatessa näkee kengätkin. Toisessa vaihtoehdossa tulee jotenkin "kampaaja-vaikutelma". Kolmas vaihtoehto taas katkaisee suhteellisen kapean tilan turhaan kahteen osaan. Eikä kapeasta peilistä ole niin helppoa peilaillakaan ;).

  Itse ehkä poistaisin ykkösvaihtoehdosta tuon jakkaran peilin edestä ja laittaisin peilin alle (lähes lattian rajaan) peilin värisen seinähyllyn, johon voisi laittaa esim. valaisimen tai laskea hajuvesipullon, avaimet jne.

  Vakkarilukija (joka jätti juuri ekan kommenttinsa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. :)

   Tää on kyllä just niin hankalaa, kun mikään vaihtoehto ei täytä kaikkia toiveita. Sen vuoksi tuo seinä onkin ollut niin pitkään vaan paljaana kun en ole keksinyt mikä olisi paras ratkaisu.

   Tuosta kakkoskuvasta olen samaa mieltä, siitä kieltämättä tulee vähän sellainen "kampaaja-fiilis", mutta se saattaa kyllä johtua vain näistä allekirjoittaneen upeista kuvistakin. ;)

   Tuo peilin alle tuleva hylly olisi muuten ihan loistava idea, mutta hylly olisi vähän sellaisessa paikassa, että pelkään, että siihen kolauttaisi jalkansa joka kerta. Lisäksi meillä on 3 karvaista kaveria ja yksi mönkivä tyttönen, joita tuo matalalla oleva hylly kiinnostaisi varmaan suunnattomasti. ;) Niin ja kun tuo jakkara on mun yksi pitkään suunnitteilla olleista haaveista, joka on juuri toteutumassa niin tahtoisin sen niiiiiin tuohon seinustalle. :D

   Poista
 2. Oon kateellinen tosta baby rocketista. ;)
  Mä oon tuon 1. vaihtoehdon kannalla. Kokovartalopeili vaan helpottaa kummasti arkea ja minusta tuohon sopisi hyvin iso peili. Se olisi selkeä ja simppeli. Ja nykyisen kenkätelineen paikalle hankkisin mustan kenkätelineen ja sen yläpuolelle mustan Arrow-naulakon, joka samalla vihjaisi laittamaan kengät telineeseen. :) Naulakkoon saisi heitettyä avaimet, yms.
  Tässä näitä mun mietteitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, nappiarvaus. ;)

   Iso peili on kyllä kaunis. Vieläkun jostain löytäisi sen sopivan kokoisena.

   Tuo Arrow-naulakko olisi kyllä hauska, tuossa kohtaa vaan häiritsee tuo valokatkaisija, jonka sähkömies oli läntännyt noinkin keskeiselle paikalla seinää. Mun tarvis hommata se Arrow ja vähän mallailla sitä. Kyllä sille varmasti sitten muualta paikka irtoaisi. :)

   Poista
 3. Meillä on eteisessä "puolivartalopeili". Peilin koko on n. 102 x 44 cm ja se on ripustettu n. 80 cm korkeudelle lattiasta. Siitäkin näkee hyvin itsensä ja asukokonaisuutensa kokonaan, kun seisoo pienen matkan päässä peilistä. Eikä tarvitse olla mikään iso eteishalli että pääsisi tarpeeksi kauas peilistä, meillä on suht kapea käytävämallinen eteinen ja hyvin onnistuu peilailu. :)

  Tuo kapea peili ja Oka-naulakko näyttää kyllä myös kivalta yhdistelmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli pienempikin peili voisi ajaa siis tehtävänsä. :)

   Itsekin tykkäisin kyllä tuosta naulakosta tuon peilin vieressä. Jotenkin se olis kiva lisä siihen. Ainakin johonkin eteisessä pitäisi saada jonkinlainen naulakko ja tuo ehkä paras paikka.

   Poista
 4. Toi vika vaikuttaa tosi kivalta idealta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on munkin suosikki näistä. :) Tosin isompi peilikin on kyllä edelleen vahvoilla.

   Poista
 5. Olen kyllä tuon kunnollisen kokoisen kokovartalopeilin kannalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kapeampi peili tuossa kuvassa olisi noin 35 cm leveä, mutta mittailin äsken ja siihen menisi jopa ihan kivasti tuollainen 50 cm leveä peili ja silti jäisi naulakolle hyvin tilaa. Hhmm... saisinkohan molemmat kuitenkin. :D

   Poista
 6. Ykkösvaihtoehdon kannalla minäkin. Hitsi, kun nuo katkaisimet ulko-oven vieressä olisivat pikkuisen enemmän vasemmalla, niin siihen saisi kauniisti upean naulakon. Ja kenkätelineeksi hankkisin mustan tai valkoisen telineen, niin sointuisi kotinne väreihin. Kiitos inspiroivasta blogistasi!

  T: Rakentaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :)

   Kyllä nuo katkaisimet ottavat päähän aika tavalla, mutta eipä tainnut sähkömies huomata ajatella asiaa naulakoiden kannalta ja itsekään ei ehtinyt joka paikkaa vahtimaan... :/ Ja kivitalossa tuo paikan vaihto kun ei käy mitenkään kovin yksinkertaisesti. :(

   Poista
 7. Täältä ääni tuolle 1. vaihtoehdolle. Tuo jakkara ei ehkä paras mahdollinen mielestäni peilin eteen mutta joku muu voisi olla parempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Sehän tuon jakkaran kanssa vaan on kun on ainut hankinta minkä olen tuohon eteistä varten vasta tehnyt... :/ Eli siis on ollut haavelistalla jo pitkään ja se pitäisi siihen saada sopimaan tai sitten löytää sille joku muu parempi plassi.

   Poista