torstai 22. marraskuuta 2012

Kiitos vaan...

Meidän perheessä on jo useiden vuosien ajan ollut tapana viettää marraskuun loppupuolella kiitospäivää. Tapa sai alkunsa minun ja mieheni Usan vuosina ja ollaan jalostettu juhlaa omaan makuumme ja tapoihimme sopivaksi. Mikäs sen mukavempaa kuin järjestää juhla kiittääkseen läheisiään kaikesta.

Kiitospäiväksi minun on ollut tapana myös koristella koti talviseksi, asettaa valosarjat ja kuusikin monesti on jo silloin asetettu paikoilleen, tosin vielä melko riisutuin koristein. Olen halunnut panostaa paljon juhlan koristeluihin ja juhlaruokaan. Juhlaruoka meillä jäjittelee amerikkalaista perinnettä, koska ihastuimme näihin perinteisiin ruokiin siellä asuessamme ja juhlaa paikallisten kanssa viettäessämme, mutta siihen se amerikkalaisuus sitten taitaa jäädäkin.

Olen yleensä koristellut ruokapöydän valkoisella, hopealla ja kaikella kimaltavalla, samalla kaavalla taidetaan mennä tänäkin vuonna. Ehkä joukkoon eksyy kuitenkin vähän jotain pehmentäviä elementtejä, puuta tai havuja kenties. Eilen kävin jo hieman hakemassa uusia koristejuttuja Tiimarista ja tänään pitäisi vielä poiketa Ikeassa.

Tässä inspiraatiokuva juhlan koristelusta. Innolla odotan, että pääsen pöydän kimppuun ja tekemään jonkinlaista kukka-asetelmaakin pöytään. Lupaan kuvata pöydän ennen kuin vieraat saapuvat, jos vain suinkin ehdin. Tänä vuonna erityishaastetta pöydän kattamiseen asettaa se, että yksi henkilö olisi pöydässä jäämässä ilman paikkaa ja pöydän päässä on pidettävä meidän pikku-A:n syöttötuoli + ruoka-alusta. Ellei neiti sitten viihtyisi omissa puuhissaan kun muut ruokailevat, mutta epäilenpä vahvasti. ;)

Klik

Klik

Klik

Klik

Onko teillä tapana järjestää joitain juhlia, jotka eivät kalenterista löydy? Ihan vaan vaikka omaksi iloksenne?


--


We are having our traditional thanksgiving party this weekend. We started the tradition while we were living in the US, but I think the food is the only "traditional" thing in our party. It's kind of a party to thank our family for this year and celebrate the upcoming christmas. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti