maanantai 5. marraskuuta 2012

Kodin valaisimet osa 1

Sain jokin aikaa sitten eräältä lukijalta pyynnön esitellä meidän kodin valaisimia. Vihdoin ehdin näitä hieman kuvailemaan, vaikkakin kaikki ovat varmaan jossain välissä postauksissa esiintyneet niin onhan se mukavampi nähdä ne näin yhdellä kertaa. Osa kuvista on kuvattu jo joskus aikaisemmin, jos ihmettelette vaihtuvaa vuodenaikaa. ;)

Rakastan valaisimia, mielelläni tuhlaisin niihin viimeisetkin pennoseni, koska ne vaan yksinkertaisesti ovat niin kauniita. Himotuslistalla on tälläkin kertaa monta valaisinta, mutta ehkä sitten joskus taas kun aika suo niin meille joku uusi valaisin löytää jälleen tiensä.
Keittiön tason päällä meitä ilostuttaa Aallon A330S valaisin mustana. Tämä valaisin oli yksi pitkäaikaisista haaveista ja jos siihen tuossa keittiössä joskus kyllästyy, niin paikka löytyy ihan varmasti muualta talosta.

Ruokapöydän päällä meillä on tällä hetkellä Iskun Memphis(?) riippuvalaisin. Vaikka valaisin onkin ihan kiva niin tätä olen silti harkinnut vaihtavani toiseen, mutta ratkaisu siihen on jo tulossa. Kerron lisää kun on ajankohtaista. :)
Olohuoneen katossa meillä roikkuun Ikean isompi Maskros kattovalaisin. Tästä valaisimesta pidän todella paljon, sillä nuo kuviot jotka heijastuvat seinille valaisimen ollessa pimeällä päällä ovat ihanat ja päivisin ilman valoakin valaisin on kaunis kuin koru! <3
Olohuoneen tasolla meillä majailee Lightyears:n Radon -valaisin. Tämä söpöläinen valloitti sydämeni kerran sunnuntaikierroksella Vepsäläisellä  ja jäi mieleeni kummittelemaan pitkäksi aikaa, kunnes sen sitten eräästä alennusmyynnistä kotiutin. Minulle tulee tästä mieleen joku hieman surumielinen robotti.


Rappuja yläkertaan meillä valaisevat taasen tälläiset kaverukset. Ikean 365+ Lunta -valaisimet ovat hoitaneet tehtävänsä kunnialla ja ovat mielestäni juuri sopivan neutraalit kaverit tälläiseen paikkaan.
 Makuuhuoneessa taitaakin majailla meidän valaisinperheen uusin tulokas, tämä Ikean Varmluft piti kyllä alunperin olla hieman kuin väliaikaisratkaisu, kun minulla meni vanhaan plafondiin hermo totaalisesti. Mutta, enpä tiedä siitä väliaikaisuudesta, sillä mielestäni tämä on hurjan kiva.

Makuuhuoneessa valaisee myös ehkä kaikista kodin valaisimista se rakkain eli Tord Boontjen Icarus. Tämän valaisimen halusin ehdottomasti meille makuuhuoneeseen jo ennen kuin talo oli vasta paperilla. Makuuhuoneeseen suunniteltiin myös tuo "sisäikkuna" vähän kuin tätä valaisinta ajatellen. 


Jotta postauksesta ei tulisi aivan megalomaaninen, jätetään muutama valaisin sitten odottelemaan seuraavaa valaisinyhteenvetoa. Mukavaa maanantaita teille ihanat! <3

--
I had a request from one of my readers to present all of our light fixtures. So here are now some of the ceiling and table lamps that we own. There is more to come in some other time.

4 kommenttia:

 1. Kauniita valaisimia, ja upean kuvakulman olet löytänyt tuohon Maskros-kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuolta ylätasanteelta tulee hauskoja kuvia alaspäin ottaen. Joskus sieltä saa hyviä tilannekuviakin, jos kuvattavat eivät humaa kuvaajaa. :D

   Poista
 2. Valaisinfriikin suosikkisivut. Ihastuttavia valaisimia; eri tunnelmia erilaisiin huoneisiin. Icarus on ehdoton suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Valaisimet ovat kyllä niin ihania ja tuovat juuri ihanasti sitä tunnelmaa mukanaan. <3

   Poista