maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vappumenyytä ja vinkkejä kaivataan

Joko teillä kaikilla on vapun suunnitelmat selvinä? Me juhlistamme tänä vuonna vappua rauhallisissa merkeissä kotosalla. Vanhempani ovat tulossa meille vapuksi ja ohjelmassa olisi grillailua, herkuttelua ja leppoisaa yhdessäoloa. Siis jos ruoat onnistuu ja ilmat on suotuisat. Aiomme kaivella grillin talvikorjusta ja paistatella päivää.

Sima laitettiin lauantai-aamuna "tulille" ja mukavasti näyttäisi osa rusinoista pompsahdelleen jo pintaan, joten eiköhän se sitten ehdi valmistua ajoissa, vaikka ehdin jo vähän huolestua. Nyt olenkin yrittänyt kovasti suunnitella tuota vappu-menyytä. Mitään hirveän monimutkaista en tahtoisi valmistaa, jotta jäisi aikaa seurustelulle ja ei tarvitsisi hirveästi stressata ruuan kanssa. Kaikki kesäiset grilliruokaherkut ovat kyllä ihan kaikonneet päästä tämän pitkän talven aikana ja muistiinpalautteleminen tuntuu ottavan oman aikansa.

Jospa lähdettäisiin jollain tälläisellä hyvin perinteisellä liikkeelle ja katsotaan mihin se muokkautuu.

Juustotäytteiset pekoni-herkkusienet
Grillatut maissintähkät
Possun sisäfilettä
Couscous-salaatti

Jälkiruuaksi tietysti munkkeja ja simaa.

Suunnittelin testaavani munkkeja tänä vuonna Pirkasta löytyneellä ohjeella tai sitten teen vaan tylsästi pikamunkkeja, ne ovat ainakin aikaisempina vuosina onnistuneet mainiosti.

Kuva: Pirkka

Vapun päiväksi ajattelin, että olisimme grillailleet muutamia erilaisia makkaroita ja tehneet hotdog-baarin, jossa jokainen voi täyttää hodarit oman makunsa mukaan. Täytteiksi ainakin paahdettua sipulia, hapankaalia, sinappikurkkusalaattia, ketsuppia, chilimajoneesia, sinappia. Hodarien seuraksi voisi tehdä vaikka Coleslawta.  

Laittakaa nyt ihmeessä jakoon teidän parhaimpia grilliruokia? Mitä te yleensä grillaatte?


11 kommenttia:

  1. Itse tein juuri äsken Pirkan ohjeella pikamunkkeja ja olivatkyllä niin helppoja, että taidan tehdä tästälähtien vaan niitä :)

    Meillä grillataan yleensä just pekoniaurasieniä ja sit kaveriksi jotain lihaa ja salaattia. Kasvisnyytit ovat hyviä myös eli kasviksia ja tuorejuustoa folioon. Tai sitten ihan grillivartaat: hyvää makkaraa, jotain possua, ananasta (tuore), sipulia, paprikaa jne :) Sit hyvä marinadi päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa meilläkin olla, että pikamunkkeja tehdään. Ne on olleet kyllä niin hyviä, että en taida suotta viitsiä mitään muuta kokeilemaan. Voisihan niihinkin tehdä osaan vaikka tuollaisen kuorrutteen jos viitsii. :)

      Nuo sienet on NIIN herkullisia! Me yleensä laitetaan sisälle Koskenlaskijajuustoa, mutta välillä Auraakin kyllä. Grillivartaita olen tehnyt aika harvoin, kun musta tuntui aina ongelmalliselta saada ainekset kypsymään yhtä aikaa. Siis kun tuo possu ottaa niin paljon enemmän sitä aikaa ja muut ylikypsyy jo sillä välin. Miten sinä olet ratkaissut tuon ogelman?

      Poista
  2. Me grillibravuurit on grillattu parsa, ribsit, vartaat, ihan naudan piffelöt ja joskus kalaa nyyteissä. Niin ja se maggara :)
    MEidän herkkugrillipöytään tulee tänä vuonna grilliherkkujen lisäksi mun bravuuria, thainuudelisalaattia. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, parsa! Miten mä oonkin aivan unohtanut tuon taivaallisen herkun! Kiitos muistutuksesta. <3

      Niin ja hei, sun thainuudelisalaatin ohjetta odotellessa! :)

      Poista
    2. No tässähän se:
      http://herkkujakoukku.blogspot.fi/2009/09/jamien-thaisalaatti.html

      Poista
    3. No maista sitä salaattia, se se vasta ihanaa onkin :D

      Poista
  3. Meilläkin grillataan usein sieniä juustotäytteellä sekä kanafileitä, jotka on itse marinoitu oliiviöljyssä, soijassa ja sitruunamehussa. Hyvää on :)

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kanafileen marinadi kuulostaa hyvältä ja juuri mukavan simppeliltä. Pitääpä laittaa tuo korvantaakse ja muistaa kokeille kesän grillailuissa. :) Kiitos siis!

      Poista
  4. Apua mun vappua! Olin unohtanu munkit!! Miten ihmeessä ne voi unohtaa?! Meillä myös vappuna avataan grillauskausi. Vartaita kanan ja lihan muodossa. Ehdoton grilliherkku nimenomaan herkku on grillattu banaani: viilto banaaniin ja suklaanpaloja sisään sulamaan ;) NAMS!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh! Miten on munkit päässeet unohtumaan, nehän on se paras juttu vapussa! :D Miten niin oon vanha?!

      Grillattu banaani on meidänkin herkkua. Ah, taidan silti säästellä sen vielä vähän kesemmäksi. :D

      Poista