keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Haave

Meiltä puuttuu yksi joka kodin peruslaitteista, nimittäin jonkinlainen cd-soitin. Cd-levyjä on kyllä paikat väärällään, mutta ei soitinta millä niitä kuunnella. No joo, on meillä sellainen muinainen, minun joskus myöhäisteininä ostamani JVC:n stereosarja. Se on sellainen UPEA missä näytössä vilkkuu hienot ledvalot, siinä on kolmen(!) cdn vaihtaja ja kaiken kruunaa kaksi kasettipesää, joista toisessa on varmaan vieläkin sisällä se Pandoran kasetti. ;D Lisäksi sen äänenvoimakkuuden säädin ei oikein toimi, kun säätää pienemmälle saattaakin lähteä ääni vaan voimistumaan tai toisinpäin.

Kaikki alan sivustot on pullollaan vaan erillisiä kaiuttimia, viritinvahvistimia ja ja cd-soittimia ilman kaiuttimia. Niin, ja sitten myös erilaisia iPod-telakoita on pilvin pimein, mut entäs ne ne käyttäjät, joilla ei ole iPodia käytössä ja jotka haluaa kuunnella ihan vaan niitä rehellisiä, ehkä vähän vanhanaikaisia cd-levyjä?

Jotenkin mä vierastan ajatusta erillisistä kaiuttimista. Ensinnäkin sellaiset sisutukseen sopivat pienet kaiuttimet ei oo ihan helppo löytää, toiseksi mihin ne sijoittaa niin, ettei ne häiritse silmää ja niin, että niistä ehkä kuulisikin vielä suht kauniisti ja kolmanneksi miten sitten vetää ne johdot niille kaiuttimille.

Noh, kuitenkin kävi nyt niin, että aikani surffailtua mä löysin sen mun unelmien laitteen! Tivoli audion uusi Music System kattaisi ihan kaikki mun toiveet, kaikki samassa, kompaktissa paketissa, loistava ääni ja sellainen ulkonäkö, että ei tosiaan tarvitse kaappiin piilottaa. Ainoa este mun ja Music Systemin välissä on vain raha. Hintaa tuolla valkoisella versiolla on n. 1000 euroa. :/ Ei joku haluaisi lahjoittaa mulle ylimääräistä tonnia tai mitäs suotta, vois lahjoittaa suoraan ton laitteen...?! ;)Tässä toinen mun mielestä hyvännäköinen laite.Kyseessä siis Muji:n valmistama hyvin simppeli cd-soitin. Tää on just sellaista cd-soitinmuotoilua joka putoaa muhun, ei mitään ylimääräistä. Ostaisin tän muuten meille, mutta ääni ei tässä koneessa riitä ihan sellaiseen koko alakerran kattavaan  musiikin kuunteluun.  Tosin tää voisi sopia kivasti makuuhuoneeseen tai vaikka lastenhuoneeseen. Eli vois ihan hyvin päästä ostoslistalle.

Kuvat: tivoliaudio & muji

17 kommenttia:

 1. Ei varmaan lohduta enää tässä vaiheessa, mutta tuohonkin huomaamattomuuteen on ratkaisu keksitty. Nykyään on tapana kätkeä kaiuttimet talon rakenteisiin siten, etteivät ne näy, mutta kuuluvat kyllä. Ne laitetaan rakennusvaiheessa ennen pintamateriaalien laittoa. Katossa/seinässä on kaiuttimelle vain sellainen samankokoinen ympyrä kuin jollakin ilmastoinnin aukolla, eli ovat todella huomaamattomia nämä uudet nykyratkaisut. Kaikki johdotukset menevät kattolevyn piilopuolella ja seinissä, joten mitään johtohässäköitä ja kaiutinlaatikoita ei tarvitse sietää silmissään. Nämä voi toki jälkiasentaa joko repimällä pinnat auki tai koteloimalla, mutta en suosittele ja tuskin kukaan haluaa uutta taloa alkaa repiä auki, mutta mahdollista on. Meille ei laitettu näitä, koska olisivat mielestäni olleet ihan turha investointi, koska emme harrasta mitään hifistelyä, mutta olen silti miettinyt, että olisi se ollut siisti ratkaisu. Katsotaan sitten tulevaisuudessa.

  Mitään kaiuttimia en halua meille esille ja siksi joku yksinkertainen soitin on ok ratkaisu meillekin. Sama ostos hakusessa siis täälläkin. Ihanasti kirjoitettu tuo muistelu - varsinkin kohta Pandoran kasetti.:D Olihan se silloin kova juttu. Heh hehe.

  On olemassa sellainen edullinen "kopio", siis ei ihan samanlainen, mutta saman tyyppinen. Näin jossakin blogissa, mutta taas pitäisi käydä muistia kaivelemassa, vieläkö löydän sen. Teenpäs pienen surffailun, jos löydän sen blogin vielä. Olisi pitänyt ottaa silloin nimi muistiin, kun itsekin ostaisin sellaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valua Kuvasa pitkästä vastauksestasi! <3

   Meillä oli talon rakennusvaiheess myös mielessä noiden kaiuttimien asennus rakenteisiin, mutta jossakin piti säästää ja se oli sitten tuo. Muutenkin kaikkien johtojen asennus on kivitalossa aika haastavaa puuhaa, koska kaikki pitää roilottaa seinien sisään, eikä me haluttu kattoonkaan alaslaskua, jonne piilottaa noita. Eli ainakaan näin jälkiasennuksena en tuohon lähtisi.

   Pandora oli tosi kova sana, samoin kyllä Pharao ja Mr. President ja kmppanit. :D

   Jos löydät tuosta kopiosta tiedot niin liitäpä tännekin, koska kannattaa se edes tutkia, olisiko haastajaksi.

   Mua kyllä vähän kiinnostaa sekin, että ääni on hyvä. En sano olevani hifisti, koska en asiasta mitään tiedä sen paremmin. Mutta, jos ääntä on luotettavalta taholta kehuttu, luotan siihen. :) Sen verran tiedän, että tuossa mun Tivoli Audion Model One pöytäradiossa on loistava ääni. :)

   Poista
  2. Viisas paikka säästää. Rakentamisessa menee rahaa muutenkin, joten kaikki turhat menoerät on sama eliminoida pois. Sitä paitsi nuo pikkuiset soittimet ovat ihania.

   En löydä enää sitä blogia, jossa se "kopiotuote". Tarpeeksi kauan kun googlettelisi, varmaan löytyisi. Hiljattain kun tyhjensin koneeni välimuistin, meni mukana monia linkkejä, joita nyt olisikin tarvittu.

   Näistä merkkituotteista olen pitänyt yhtenä vaihtoehtona meille joko mustaa tai valkoista tällaista http://fi-fi.sonoro-audio.com/cubo.html eli Sonoro Cubo. En sitten tiedä, onko tuo hyvä, kun kenelläkään tutulla ei ole, että olisin päässyt testailemaan. Ainakin se on modernin näköinen ja siinä on ne ominaisuudet, jotka haluan. Oliko tämä laite tuttu ja tiedätkö, onko siinä hyvä ääni? Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kannattaa maksaa vähän enemmän, että saa jonkun hyvän laitteen. Nettikeskusteluissa väitetään, että niiden edullisempienkin soittimien joukossa on ihan hyviä. Ennen ostopäätöstä laitetta kyllä pitäisi saada testailla tai olla ainakin jonkun tutun suosittelu.

   Poista
  3. Tulee monta viestiä, sori. Tuota pientä Sonoron radio/cd-soitinta olin siis ajatellut meille keittiöön. Verkkokaupan sivulta löytyi tällainen laite, joka muistuttaa tuota Tivolia, josta olet laittanut kuvan postaukseen. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/33803/cxmmm/Vita-Audio-R4i-Dream-White-hifijarjestelma Onko tuo Vita Audio tuttu laite?

   Poista
  4. Tuo Sonoron Cubo vaikuttaa hieman pieneltä kunnon "jytälaitteeksi". ;) Olisi kiva, jos äänentoistossa olisi jonkinverran pontta. Tosin, en osaa sanoa sen paremmin, vaikka olsi kuinkakin hyvä, mutta sellainen mielikuva tulee.

   Tuo Vita Audio ei ollut aiemmin tuttu, mutta vaikuttaa todella hyvältä vaihtoehdolta Tivoli Audion vastaavalle laitteelle. On näemmä saanut todella hyviä arvosteluja ympäri maailmaa. Taitaa olla ennemminkin tuo Tivoli Audion laite kopio tästä. Tosin ei tämäkään kovin edullinen ole. Melkein 800 euroa. Kiitos sinulle erittäin paljon jälleen kerran!! <3

   Poista
 2. Minulla on Sonoro Cubo valkoisena makuuhuoneessa ja siinä on minusta hyvä ääni http://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/pientuotteet/sonoro-cubo-radio Ja hinta on hieman maltillisempi kuin tuossa Tivolin music systemissä ;-)

  Olohuoneessa stereot (pienet sellaiset) on piilotettu kirjahyllyyn ovien taakse ja kaiuttimien johdot vedetty takaseinä läpi kirjahyllyn päälle, jossa (pienet) kaiuttimet ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mapela! :)

   Tuosta Sonorosta ei taida kuitenkaan olla isomman tilan soittimeksi? Olisi kiva, jos musiikki kuuluisi suhteellsen kivasti vähän laajemmallekin alueelle.

   Meillä on vähän huonosti olohuoneessa sellaista paikkaa mihin kaiuttimet saisi näppärästi piilotettua. Olen kyllä yrittänyt tuotakin vaihtoehtoa puntaroida. :/

   Poista
 3. Nyt naiset ryhdistäytykää. Tässä teille kaksi kärpästä lyötäväksi yhdellä lyönnillä. Antakaa miehenne tehdä työ. Hän innostuu, kun saa etsiä sitä parasta budjektiin sopivaa hifisettiä ja te saatte vain fiilistellä ja odotella valmista asennusta.

  Vinkkinä miehillenne voin kerota pari termiä mitkä kannattaa nyt heti alkuun tarkistaa: 2.1 järjestelmä, aktiivikaiuttimet, nuforce, genelec, amphion

  Näilla eväillä ja n. 800e budjetilla alkaa lambadat soimaan isommassakin palatsissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah! :D

   Mä kyllä tän tehtävän annoin miehelle jo varmaan pari vuotta sitten, ei vaan oo kauheesti tuntunut tulevan tulosta... :/ Eli homma taitaa kumminkin langeta mulle. Ei se mitään, mä kyllä tykkään tekniikasta ja mielelläni opiskelisin alan laitteista enemmänkin jos vaan aika riittäisi. Tuon pienen neidin kanssa vaan aika on vähän kortilla, hyvä kun ehdin blogia vähän päivitellä. Eli nyt tarttis vaan päästä aika helpolla. :)

   Ja sit ku en ainakan mitää hirveää isoa viritystä tahtoisi tänne, ja ne erilliskaiuttimet myös vähän kauhistuttaa, kun niitä ei saa niin kovin kivasti minnekään piilotettua. Huoh, on mullakin ongelmat! :D

   Poista
 4. Voi, nuo Tivoli Audion laitteet ovat kyllä niin hienoja. :) Minulla on ollut saman valmistajan radio haaveissa jo pitemmän aikaa, meiltä kun löytyy ne erilliset viritin, cd-soitin ja kaiuttimet olohuoneesta tilaa viemästä muttei lainkaan radiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tivoli Audion laitteet on just kivan yksinkertaisia ja äänihän niissä on tosi hyvä. Mulla vaan se pelkkä radio, Model One. Ainakin toistaiseksi. ;)

   Poista
 5. Asian vierestä: huomasin bannerista, että teillä on Ikean mustat baarijakkarat. Onko minkälaiset ollut käytössä? Ovatko riittävän tukevat? Harkitsemme samaisia tuoleja uuteen kotiimme.

  -I-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kysyä asian vierestäkin. :)

   Juu Ikean baarijakkarat on ja ollaan oltu niihin kyllä ihan tyytyväisiä. Ovat kyllä tosi tukevan oloiset. Tosin niissäkin oli painoraja, muistaakseni 100 kg, että ihan hirveän isoja janttereita ei kannata päästää istuksimaan. :)

   Poista
  2. Pakko kommentoida tuohon jakkara asiaan, vaikka meneekin vähän ohi aiheen... Me ostetiin viime kesänä partsille pari ylimääräistä Ikean Marius -pikkujakkaraa ja ne ovat kestäneet hyvin jopa mieheni (120kg) painon ;-)

   Poista
  3. Kiitos vastauksista :)

   -I-

   Poista
 6. Tosi kivat olis kuvan vehkeet. :D Meillä on ihana piuhaviidakko olohuoneessa, kotiteatteri mustana. Tulevaisuuden haave olisi saada langattomat ja valkoiset, kiitos <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oishan nuo ihanat. Jos vaan olisi vähän sitä ylimääräistä jonka noihin sijoittaisi. :/

   Minäkään en innostu piuhaviidakosta ja siksi ei oo mitään erillissarjaa olohuoneeseen vielä tuotukaan. On yritetty pärjätä vaan radiolla ja tv:n musakanavilla. Mut pikkuhiljaa alkaa tympimään ja jotain tarttis tehdä. :D

   Poista