lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kaunotar

Minä rakastan kukkasia ja viherkasveja. Mun mielestä koti tuntuisi kauhean kolkolta ja kylmältä ilman niitä. Niitä onkin sitten kertynyt nurkkiin aikamoinen kasa. Kokoelman helmenä on tälläinen suhteellisen harvinainen kukka kuin Amazonianlilja. Tämä yksilö muutti meille viime kesänä miehen sedän luota. Heille kasvi oli kulkeutunut muualta ja heillä ei ollut kunnolla tilaa kasville. Niinpä kukka muutti meille asumaan. Kukka ilmeisesti on pitänyt olostaan meillä ja on kukkinutkin jo kahdesti.


Siellä se istuupi takan reunalla (silloin kun takka ei lämpiä) ja seurakseen se sai pääsiäiskanasen.

12 kommenttia:

 1. Ihana kukka! Voi kun meidän taapero antaisi kukkien olla rauhassa, laittaisin niitä enemmänkin kuin pari kpl jossakin korkealla tason päällä.:) Blogissani on sinulle tunnustus. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta! :)

   Meillä on kukat saaneet olla toistaiseksi rauhassa. Kyllä lapset "onneksi" kasvavat niin saat sinäkin kukkia tupaan niin paljon kuin tykkäät! :)

   Poista
 2. Meilläkin oli tämä kukka ja alussa se kukki joka vuosi. Nyt ei enää aikoihin ja muuton yhteydessä se jäi vahingossa varastoon ilman vettä ja kuihtui pois. Kulkiessaan se on kyllä valtavan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi miten teidän kukalle kävi. Näitä kun ei tahdo oikein saada mistään kukkakaupoistakaan. :/ Kaunishan tuo on, ja toivottavasti menestyisi pitkäänsä meillä.

   Poista
 3. Upea kukka! Voi, tällaisen haluaisin mielelläni meillekin, mikäli en olisi niin epäviherpeukalo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä vähän vahingossa viherpeukalo... :D Mulla menestyy hyvin kasvit, jotka kärsii sellaista ajoittaista kuivuutta, koska unohdan aina kastella näitä. Niin ja meillä on kyllä aika valoisaa, eli sekin varmaan edesauttaa.

   Poista
 4. Upea kukka! Voi kun saisin itsekin jonkun kukan pysymään edes hengissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti saat esim. Palmuvehkan pysymään hengissä. Se viihtyy melkein millaisissa oloissa vaan. Pitää vaan löytää ne oikeat kasvit, jotka sopii sulle. :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää. Näin keväisin tekisi mieli kotiin hankkia yhtä sun toista vehkaa, mutta onneksi muistuu äkkiä mieleen miten niille edellisille kävi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh! Keväisin tuo kasvikuume kyllä ihan selvästi nousee. :)

   Poista
 6. Onpas kaunis kukka! Jotenkin orkideamainen. :) Mä haluaisin valkoisen orkidean meidän ruokapöydälle. Tiedän vaan että ne rahat menisi ihan hukkaan, koska tapan kukan kuin kukan muutamassa viikossa. x(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kyllä itsekin tästä kukasta valtavasti, kukinto on nii tavattoman kaunis! :)

   Mun orkidealle kävi myös köpelösti, se sai kylmää kuljetuksessa ja kuoli. :/ Ehkä pitäisi kokeilla paremmalla onnella.

   Poista